Dodělání niky do sprchového kouta

Profilova fotka
Ahojte, chtel jsem se zeptat, zda by slo dodatecne dodelat niku do hotoveho sprchace? Mame dum z heluz cihel, zeptam se uplne laicky/naivne -> slo by sundat obklad, vyriznout diru s hloubkou 10cm a zaizolovat do a udelat z toho niku na sprchace? Nebo je to blbost? :D Diky
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zdenek_valek:

Ahojte, chtel jsem se zeptat, zda by slo dodatecn…
@zdenek_valek jde všechno, ale je to blbost ... na sprcháče si kupte držák/poličku... ušetříte spoustu času, peněz a potencionálních problémů, pokud se to udělá blbě ...
Odpovědět

@zdenek_valek aneb pat a mat
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od catle:

@zdenek_valek aneb pat a mat
@catle to byla cenna rada ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, jde to dodělat. Ostatně, proč by nemělo?
Odpovědět

@zdenek_valek všechno jde, když se chce, ale musíš počítat s tím, že to bude pracná práce, protože nebudeš chtít poškodit obklad. Ale také si myslím, že jsou to zbytečně vyhozené peníze.
Odpovědět

@catle to byla cenna rada ;)
@zdenek_valek A nebyla snad? Určitě pak znáš toto: ,chytrému napověz,....´
Odpovědět

@zdenek_valek u nás to dodělávala firma, protože na to zapomněla, i když to bylo zaplacené. No hrůza. Pokud si to budete dělat sami snad to dopadne lépe. Kdybych věděla, jak to dopadne u nás, že to ten pán* vyřeže do obkladu křivě (ani se nesnažili tu dlaždici sundat), vybije asi poslepu, nacpe tam další obklad a dá lišty (které pořádně nesedí) a hlavně to má špatný spád, tak se tam drží voda a to je samosebou dost špatné. Tak bych si radši jen dala nějaký držák a jednou za pár let ho vyhodila a vyměnila za nový. Tak hodně štěstí.
Odpovědět
Taky jsem si to uvědomil později, ale naštěstí ještě před obkladem. Nicméně nechci niku z obkladů, ale vložit tam pěkně nerezovou, Bohužel už bez osvětlení. U dodatečnéh řešení, kde už je obklad bych určitě volil vložení hotové, mohlo by to možná zakrýt řezané okraje a vypadat pěkně.
Odpovědět
Dělala jsem niku nad vanu a teda nebyla to žádná sranda (nejsem ovšem žádný obkladač). Opravdu si nedovedu představit vyřezávat ty dlaždice v okamžiku, když už jsou na stěně - flexou, rovně a přesně. Zejména tedy jestli máte velkoformát. Jestli malé dlaždičky aby to vycházelo na celé, tak by se to asi nějak dalo. I když jsem je řezala normálně (ne na stěně), stejně mi jednou jedna z těch krajních při řezání praskla a jedna se mi nepovedla přesně, tak jsem řezala jinou náhradní (tj. dvě dlaždice v háji). A pak určitě použít tu prefabrikovanou vloženou, aby to zakrylo okraje. A tedy tepelný mostík tam taky mírně vznikl, ale my máme starý barák, tak nás to už tak netrápí, není jedinej :D
Odpovědět
Profilova fotka

@zdenek_valek A nebyla snad? Určitě pak znáš toto…
@catle ja znam spis o tom mlceni a o zlate 🙋
Odpovědět
Profilova fotka
Diky vsem inteligentim prispevovatelum za informace i za fotky.... Ti ostatni muzou jit prudit do dalsich temat a to maslo na hlave pouzit treba do vanocniho cukrovi 👍
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od synura_p:

Dělala jsem niku nad vanu a teda nebyla to žádná …
@synura_p a proč jste nedala vanu 10 cm od zdi a tam neudělala "poličku"?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od xkarlos:

@synura_p a proč jste nedala vanu 10 cm od zdi a …
@xkarlos Tak zmenšil by si tím člověk o těch 10 cm koupelnu. A kromě toho nás to taky napadlo až v procesu, naštěstí ještě před obkladama (jen jsme kutali do ytongu), ale třeba přívody vody k vaně už jsme měli udělané. Asi se mi to takhle i víc líbí, než odskočená vana. A mohli jsme si do toho dát světýlko, manžel miluje světýlka :))
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od synura_p:

@xkarlos Tak zmenšil by si tím člověk o těch 10 c…
@synura_p rozumím, jen mě to zajímalo... těch 10cm není tolik a odkládací prostor je zase x-krát větší ....já mám rád jednoduchá a praktická řešení a navíc se mě tyhle "tankové střílny" ani nelíbí... každý to máme jinak, hlavně když Vám to vyhovuje
Odpovědět

@catle ja znam spis o tom mlceni a o zlate 🙋
@zdenek_valek no a presne proto pak takove nesmyslne dodelavky :)) At furt jen nekafram-je dnes v hobymarketech a jeste vice na eshopech velmi rozmanity vyber polic do sprchace,napr. Bonami.cz,darky.cz......
Odpovědět

Diky vsem inteligentim prispevovatelum za informa…
@zdenek_valek to tady prska ten pravej o inteligenci a masle na hlave!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka

@zdenek_valek to tady prska ten pravej o intelige…
@catle uz mas to cukrovi hotovy?🙋
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?