Jakou sušičku a sedací soupravu?

Ahojte, prosím o typ na sušičku do 15 tis, ze které vydělám "vyžehlené" prádlo :) a taky o typ na rohovou sedačku, která vydrží. Proseděli jsme sedačku z Aska za 3 roky.... děkuji!
Odpovědět
@qessi s tou susickou je to zavadejici,mam jiz treti a z meho pohledu se nikdy pradlo ze susicky nevyrovna tomu vyzehlenemu ;) Kamaradka ma jednu z tech,co jsem mela a pradlo z ni nezehli ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Máte někdo zkušenosti se sušičkou s funkcí páry? Podle toho co jsem četl by to mohla být cesta jak žehlení minimalizovat. Ale osobní zkušenost nemám. Taky by mě to zajímalo.
Odpovědět
@qessi nevím, jestli to nějaký výrobce někde deklaruje nebo je to jen takový slovíčkaření, ale já osobně jsem nikdy nikde nezaznamenal, že vám sušička prádlo vyžehlí nebo že prádlo z ní vyndané bude jako vyžehlené. Faktem ale je, že po vysušení sušičkou ve většině případů nutnost žehlení pro spoustu lidí odpadá. Prádlo není hladké jako po vyžehlení, ale také nebývá natolik zmačkané, aby se muselo žehlit. Najdou se ale občas tací, kteří od sušičky čekají zázraky a předpokládají, že prádlo bude (jako) vyžehlené. Takovým bych doporučil trochu víc zapojit hlavu, protože pochybuji, že točením prádla v bubnu se prádlo vyžehlí jako žehličkou. My jsme velice velice spokojení majitelé sušičky. Když se podívám na nabídku sedaček z Aska, tak nejdražší je za 32.444Kč. Ceny před slevou ignoruji, často bývají, a to nemyslím jen Asko, pouze fiktivní, aby se koupě zdála být výhodná. Nevím, kolik stála ta vaše sedačka a je mi asi i jedno o kterou konkrétně se jedná, ale co chcete za zázraky u sedaček z Aska za takovéhle ceny? Navíc těžko říct, jak jste se k ní chovali. Když jsem byl s manželkou na FOR INTERIOR a dívali jsme se tam po sedačkách, tak takové, které se nám líbily a zdály se nám opravdu pohodlné, tak pod 50.000Kč bohužel nebyly.
Odpovědět
My jsme nedávno pořídily sušíčku http://susicky.heureka.cz/aeg-lavathe... a manželka je z ní nadšená. Prádlo krásně vysuší a nic žehlit nemusí neříkám že je to dokonalé ale když skládá ještě když je to prádlo horké tak se to krásně vyhladí a není problém když to pak oblečeš tak to rozhodně není zmačkané...
Odpovědět
Souhlasim s @radim83 Kvalitni sedacku v Asko a podobnych obchodech nekoupite.. mela jsem dve Ikea, do peti let kazda odesla. Aktualne mame objednanou sedacku z Polstrin, cesky vyrobce sedacek stala nas 53tis. Nicmene ta kvalita je proste jinde uz na prvni pohled.
Odpovědět
@mitote jak ta sedačka odešla? co se jí stalo s kolik stála?
Odpovědět
@requied prvni byla kuze, jakoby se osoupala, uz nebyla leskla ale matna a kdyz sis sedl tak ses prilepil, ale doslova, zes mel hnedy nevypratelny obtisk na obleceni... druha byla kozenka a ta se proste komplet oloupala v rohu jeste praskly svy.... prvni byla levna, ale taky mala, kolem 10tis, ale kazdopadne meli napsano, ze je to odolna stipana hovezi kuze vhodna pro rodiny... no v te dobe jsme jeste rodinu nemeli a nevydrzela ani nas... kozenka nevim kolik stala, tu jsme dostali... ale manzeluv sef ji ma take ve firemnim byte a ma ji uplne stejne sloupanou....
Odpovědět
@mitote jde mi o to že se mi teď nechce dát za sedačku 50 ale novou sedačku potřebujeme. Takže mám v merku levnou sedačku z aukra a když se sní něco stane, tak jí prostě nechám přečalounit nebo koupím každých 5 let novou. A i docela pochybuju že sedačka za 50 vydrží 20let v nezměněném stavu. http://aukro.cz/rozkladaci-rohova-sed...
Odpovědět
Tak já mám sušičku už připravenou v domě ale ještě nejsme přestěhovaní, tak zatím nepoužívám ale jsem na to zvědavá. Do teď jsme ji neměli. 😊 Sedačky z Aska, Sconta a podobných obchodů budou vždycky stát za nic. Moje sestra ji reklamovala za půl roku a to nebyla nijak extra používaná a ani nemají děti, které by po ní například skákaly. Doproručuji sedačky z Phase. Cenově se na úroveň Aska nedostanete ale stojí to za to. Naše stála skoro 60 000,-.
Odpovědět
@requied mne uz to prave prestalo bavit... chtela jsem uz kvalitni sedacku co vydrzi... protoze to, ze obe u nas vydrzely pet let neznamena, ze by to par let nebylo peklo... ted na te kozenkove sedim a uz vice jak rok pres ni mam hozenou deku a neustale po zemi jen sbiram odloupany bordel... ta kozena byly take tak 2-3 roky utrpeni v kombinaci s dekou... jak vydrzi sedacka od Polstrinu uvidime, ale co jsem cetla zatim, tak pry ma vydrz... ja navic vybrala takovou, ze kdyby se prosoupal jeden sedak/operak, lze jednoduse precalounit, nebudu muset celou sedacku. Nebo ten sedak/operak mohu otocit, aby poskozeni nebylo videt a fungovat dal. A to precalouneni te jedne casti je schopen Polstrin zajistit ze stejne latky. Samozrejme je otazka jestli za 20 let ta latka bude, ale snad ano. A jeste k tomu precalouneni. Ono se to u tak levnych sedacek ani nevyplati, to uz se spise vyplati koupit dalsi novou levnou potvoru. Rodice nechavali pred nekolika lety precalounit sedacku a stalo to peknej balik.
Odpovědět
@mitote tak to přečalounění by nemuselo být tak hrozný... dělal jsem předloni sedačky do baru a komplet čalounění + molitan stálo 3500,- (a to to byla nejkvalitnější koženka co se vyrábí). Teď už v tom baru fungují skoro 2 roky a bez sebemenší úhony.
Odpovědět
@mitote nezpochybnuji, ze nove objednana sedacka je vizualne i provedenim na jine urovni, ale vzhledem k tomu, ze Ikea ma zaruku na sedacky 10 let, tak jste mohli reklamovat. Minimalne tu kozenkovou.
Odpovědět
Článek se načítá
@qessi jak uz bylo psano, zadna susicka ti nevyda vyzehlene pradlo. Naprosta vetsina susicek (i tech levnych) vyda pradlo, ktere, za prepdokladu, ze se klada jeste teple se da vyhladit takrka do vyzehleneho stavu. Ale pozor na naplneni. Cim plnejsi susicka, tim zezvykanejsi pradlo. Casto nelze nacpat obsah pracky cely na jedno suseni do susicky, ac oba pristroje jsou vedene treba na 7kg pradla. Ono to sice ususi, ale nebude to ani k vyhlazeni rukou. Co se sedacky tyce, tak jsem clovek preletavy a kupuji sedacky levnejsi, podle designu s tim, ze stejne se mi za par let vzhledem preji, takze rovnou koupim dalsi a stavajici nabizim k precalouneni za odvoz.
Odpovědět
@2nonni nemohli, zaruka 10 let se vztahuje pouze na kostru sedacky, ne na jeji potah,.. samozrejme jsme to zkouseli a tohle nam bylo v Ikea receno.
Odpovědět
Sušička - z žádné nevyndáš vyžehlené prádlo, max. za tepla se dá složit. Já žehlím bavlněné povlečení (prostě si do složeného nelehnu), utěrky (prostě je složené nedám do kuchyně) a třeba trička s límečkem (ty se prostě ani teplem nevyhladí). Ale já jsem z generace, kdy jsme žehlili plíny a dávali je do komínku :-) Sedačka - jelikož po zkušenostech, kdy jsme koupili drahou, rohovou sedačku a vydržela cca 7 let, jsme si řekli, že příště půjdeme do levné a za nějaký rok jí s klidem vyhodíme. Takže velkou sedačku do U máme odtud, máme jí 5 let a je stále super. http://euronabytek.cz/katalog-zbozi/l...
Odpovědět
my máme sedačku IKEA Ektorp 7,5 roku a přijde mi úplně ok, zatížená je hodně, nedovedu si představit, co bychom s ní museli dělat, aby odešla do 5 let? Skákat na ní s mužem jako na trampolíně? Potah je u téhle sedačky dokoupitelný (ale máme stále ten první a jeden).
Odpovědět
@requied tak to je pekna cena... fakt je, ze rodice tu sedacku maji tvarove slozitejsi, prosivanou, rozkladaci a meli k ni i dve kresla a taburet... ale vim, ze za to dali snad 16tis..
Odpovědět
@mitote tak to nevim, protoze jejich reklamacni rad doslova rika: Tato záruka se vztahuje na vady materiálu a zpracování: • rámů • polštářů: sedáků a opěrek Nevztahuje se na: • Látkové potahy • Kožené potahy • Křeslo EKTORP TULLSTA • Křeslo EKTORP JENNYLUND • Křeslo MUREN • Polštáře POÄNG • Dětská křesla POÄNG. Kazdopadne je to zvlastni, protoze mam hned dve kamaradky, ktere kozenkove sedacky reklamovaly (jedna poparly sev a druha opotrebovana kozenka, coz mi prijde stejne, jako u vas) a obe uspesne. Poslaly fotky, bylo jim odpovezeno, ze vymeni kus za kus, dojeli s novou sedackou, starou pdvezli...
Odpovědět
@mitote uz vim, odkud vitr vane...jde o sedacky zakoupene pred 1.9.2014....takze se omlouvam, je jasne, ze tohle neuznali.
Odpovědět
@lenka5731 k te kuzi mne v Ikea rekli, ze byla potazena folii ktera se casem opotrebovala a ze uz ji proto neprodavaji... no, loni ji jeste prodavali a ja ji kupovala asi 8-9 let zpet. A o kozence je znamo, ze casem popraska a sloupe se, vim o dvou lidech co maji stejnou sedacku a take sloupanou. Samozrejme pokud mas latkovou a navic s vymenitelnym potahem, je rec o necem jinem. Samotnou konstrukci sedacek ma Ikea vybornou, to mne potvrdil i borec v Polstrin, ze vnitrek je vazne dobry. Ale sam rekl, ze i jejich kozenky nemaji zivotnost delsi nez 10 let a jsou daleko silnejsi v porovnani s kozenkama v nabytkovych obchodech. Ja uz ted jdu take do latky.
Odpovědět
@2nonni ano obe byly pred rokem 2014... jak rikam, kozenka je cca 8-9 let zpet a tahle bude mit taky uz pomalu 5 let. Nicmene na tu zaruku jsme se ptali ted, zvazovali jsme kozenou sedacku Kivik a i u te nam rekli, ze zaruka 10 let se nevztahuje na kuzi, ale jen na vnitrek.
Odpovědět
@mitote to bude pravda, kuze latkove potahy nejsou kryte...ale zase ta kozenka by mela. Kun, aby se jim v tom vyznal...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?