Odtokový žlab ve sprše - jak daleko od stěny?

Jak daleko od stěny máte odtokové žlaby? Stavbyvedoucí navrhuje 6 cm. Děkuji.
Odpovědět
Stavbyvedoucí Vám upravuje projekt, nebo tenhle údaj v projektu není uveden? Měli byste jet podle projektu, nebo nechat projekt upravit projektantem. Nutno měřit ne od stěny ale od připojení odpadového potrubí. Kanalizace musí mít spad alespoň 3°. Nic jiného bych neřešil. Chcete-li, můžete udělat žlab ve středu koupelny, pokud lze dodržet podmínku 3°.
Odpovědět
úplně u zdi (po spádu, tj v nejnižším místě)
Odpovědět
Profilova fotka
@viktrpi haha, teď jsem se zasmál...tenhle údaj v PD běžně nebývá. Proč? Protože záleží, jaký typ si investor vybere... každý výrobek má jiný montážní předpis. Žlábky se dělají, jak ke stěně, tak s drobným odstupen. Je potřeba dodržet doporučení výrobce. To, co je nejdůležitější u žlábku, je spadovani a velmi kvalitní provedení izolací (izolačních stěrek) okolo.
Odpovědět
@viktrpi žlab v projektu? 😄
Odpovědět
@davex JJ, takové drobnosti, jako velké zabudované spotřebiče závislé na vnitřní rozvody vůbec nemusí byt v projektu specifikované.
Odpovědět
@viktrpi Ano, máš specifikované, že bude sprcha, WC, umyvadlo tam a tam, ale rozhodně ne přesný typ žlabu.
Odpovědět
@davex moderní počítači a profesionální software umožňuji projektanta navrhnout všechny nejmenší detaily, až na každý malý hřebík. Samozřejmosti je založit do projektu přesné umístěni veškerých rozvodů. Pokud v projektu není specifikována aspoň produktová série budoucího zařízeni, tak není jasný jak tyto rozvody připravovat, tzn. projektant nechává vice prostoru pro volnou kreativitu pracovníků stavby, což nemusí dopadnout dobře. Je lepé založit do projektu aspoň nějaký specificky výrobek nebo aspoň předpoklad použití nejběžnějších kusů, a poté provést potřebné změny pokud zákazník vybere něco jiného. Teď nevíme jakej bude žlab, nechceme spočítat dopředu jeho možné umístěni a všechna souvislá okolností. Ve výsledku nemusí vyjit podlaha na projektovou výšku, čili máme schod na vstupu do koupelný. Nebo naopak v místnosti dole nám kouká kolínko odpadního potrubí. Výborný. Tato téma je další přiklad pitomé skutečnosti jak v ČR je nutno mít na všechno projekt, který v podstatě definuje skoro nic.
Odpovědět
@viktrpi Pochopím to u nějaké rekonstrukce, kde není místo na izolaci podlahy, ale v dnešních novostavbách, kdy je na podlaze minimálně 20 cm polystyrenu to takto snad ještě nikdo neřešil. Všechny vybrané komponenty chtěl vědět až vodař, který vodu připravoval. Běžně to tak dělá a má za sebou stovky staveb. Žádný projekt. Neumím si představit, že bych měl všechno vybrané už v rámci projektu. Podle mě zbytečná práce, která se akorát bude v průběhu stavby měnit. Ono v těch 20cm jde udělat dost parády. Samozřejmě, je nutné mít odpady připravené tam, kde cca budou spotřebiče.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?