Rozvržení koupelny - vaše názory

Profilova fotka
Dobrý den, váhám nad rozvržením koupelny u ložnice. Koupelna bude mít 2,7 x 2,2 m ( původně 2,4 x 2,2 m ) Chceme sprchu, umyvadlo a toaletu. Po celé délce stěny vlevo od vstupu bude sprcha široká 1 m, okno bude mít 60 cm a bude uprostřed stěny. Zvažuji umístění toalety vlevo za dveře, aby nebyla hned při vstupu vidět a umyvadlo vedle okna. Vstup do sprchy bude otevřený ze strany od okna. Jaký je Váš názor na takové rozmístění a hlavně, nevadí toaleta za dveřmi ( dveře se budou otvírat ke stěně, ne k toaletě )...? Za každou radu a připomínku budu vděčná ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
nedal by se vchod do koupelny udelat uprostred steny? S tim se pracuje o dost lepe
Odpovědět
Profilova fotka
My máme koupelnu vesměs stejnou, jenom ji máme v podkroví. Takže bez okna. i rozvržení umyvadla a tak, jenom teda naproti vstupu máme vanu a záchod vedle. To mi přijde lepší řešení.
Odpovědět
Profilova fotka
Tiez by som prehodila toaletu a umyvadlo. Jednak hned pri vstupe uvidite to pekne (umyvadlo, zrkadlo, vanu, okno) a nie toaletu. Nevidim problem ju dat na to miesto, ako je teraz umyvadlo... A zaroven ked sa clovek bude obzerat v zrkadle pri umyvadle, tak bude nanho dopadat aj denne svetlo z okna, tak to je lepsie, ako keby mal to okno za zady... takze za mna urcite prehodit.
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva Bohužel nedal, jde o stěnu u které bude postel a z každé strany dveře, jedny do koupelny, druhé do šatny ;-) Musíme pracovat s tím, co je :-) Každopádně děkuji za reakci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máte skoro stejné rozměry jako naše spodní koupelna, tak koukni k nám, mám ji vyfocenou. Kde myslíš tu otevřenou sprchu - na té stěně, kde je teď sprcha a umyvadlo nebo na té, kde je sprcha a vana?
Odpovědět
Profilova fotka
@xsona Tvoji koupelnu znám moc dobře, o půlnoci bych odříkala co kde je :-D Když to řeknu takhle, chci sprchu přes celou stěnu jako Ty máš sprchu a WC ;-) Takže u nás stěna sousedící se šatnou, tedy vlevo od sprchy po okno... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk Děkuji moc! Já jsem si právě nebyla jistá toaletou za dveřmi. Na druhou stranu, koupelnu budeme využívat jen my dva s mužem a nám to asi vadit nebude. A jak říkáš, od okna půjde denní světlo a je rozhodně příjemnější při vstupu koukat na umyvadlovou skříňku než na WC :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi :-) Tak jsem se byla u nás v koupelně podívat, máme ji 2,7m dlouhou, jako vy, a sprcháč máme 90cm, ale jaksi si nedokážu představit, že bych měla na té naší stěně u dveří WC - přijde mi, že se tam špatně vejde a jenom by vadil. :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@xsona Vážně? I kdyby jsi měla menší umyvadlo a ne směrem ke dveřím, ale naproti dveřím?
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi Opravdu. :-/ Umyvadlo nám totiž vůbec s dveřmi nevadí, jde o to, že dveře samozřejmě kvůli obložce nemůžou být hned u zdi, tam by šlo u nás ušetřit pár cm, protože obložku nemáme hned u zdi, ale malý proužek obkladů tam je, ale z druhé strany je taky obložka. Dveře máme 70cm. Když byste dali 60cm, s obložkou to vezme 76cm, metrový sprcháč, takže tam zůstane na WC místo 94cm. Zdá se to dost, ale jde o to, že bude dost vyčnívat do prostoru a vy ho budete muset obcházet, abyste se dostali třeba právě ke sprše. Ale třeba mi to jenom přijde a někdo to tak bude tady mít a poradí víc, já bych si to u nás nedokázala představit. :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@xsona No nic, budeme si muset "postavit" koupelnu na nečisto :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi To bude nejlepší. :-) Šla jsem se tam ještě jednou podívat a defakto aby to tak bylo, tak bych musela jít podle vaší představy až k umyvadlu (pokud by bylo naproti dveřím), tam se otočit o 90stupňů a ke sprcháči. Jde o to, že tam nebudete mít přímý přístup k tomu sprcháči, to WC se tam bude plést. A když se kouknu teď z dveří, tak už možná i vyjde nastejno (ne-li hůř) mít to WC u dveří, protože jak bude blízko, tak ho uvidíte tak jako kdyby bylo naproti a bude vidět, i když necháte třeba koupelnu malinko pootevřenou. :-/
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@xsona Já na to koukám teď doma, dala jsem si za dveře židli a přijde mi to v pohodě. Stejně budu muset jít do sprchy skrz koupelnu, vchod do sprchy bude v protějším rohu vedle okna. Okno bude široké 60 cm a bude až po zem. I teď máme prostor na WC jen 85 cm a úplně to stačí... asi si nechám udělat návrh jako Ty ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi Tak to je dobře, kdyby vám to vyšlo a vyhovovalo. :-) Návrh byl za dobrou cenu, tak to zkus, já jsem za něj byla moc ráda. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?