Termostatická podomítková baterie - ano či ne?

Chtěla jsem se zeptat, zda dávat do sprchy termostatickou podomítkovou baterii nebo by mohla stačit klasická podomítková baterie. Děkuji za vaše osobní zkušenosti a rady :)
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka urcite termostatickou. Za ten komfort to stoji.
Odpovědět
Profilova fotka
chlap chtěl termostatické a já mu říkala, že je to zbytečnost, že mi stačí obyč. jelikož on drží rozpočet, tak nadhodil argumenty a objednal termostatické. zatím nemůžu posoudit, ale musím říct, že se na ně rozhodně těším. přežila bych i bez nich, to jo...ale jestli si je můžete dopřát...určitě je to zas o level jinde. jak píše jumpmans...komfort...vyšší standard... ;-)
Odpovědět
@blahova_andrea jj to určitě je to krok kupředu, ale nevim jestli to není spíše jen na oko nebo je to i praktické. A ta cena je trochu jinde proti obyčejným, tak jestli se investice oplati :/
Odpovědět
@linaka Mně v pohodě stačí obyčejné. A ani nikdo jiný doma si na ně ještě nestěžoval. ;-)
Odpovědět
mě termostatický nevyhovujou, zlatá obyčejná klasika 8-)
Odpovědět
@linaka krok kupředu to určitě je, ale záleží, jestli ty peníze za to chcete dát, protože to není nezbytné, jen to zvyšuje ten komfort. Určitě bude výrazně draží. Bývá u nich bezpečnostní pojistka proti horké vodě, tak to je určitě dobrý, pokud máte děti. Termostatickou jsme měli v bytě jen vanovou a spokojenost. Byla to nějaká levná a asi po osmi letech se rozbyla a nahradili jsme jí pákovkou, protože se budeme nejspíš za pár měsíců již stěhovat do nového. V baráku budeme mít jen ve srpše, tuto http://www.hansgrohe.cz/articledetail...
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka mame od ravaku a staly jen o malinko vic nez normalni. Kupoval jsem na bagno.cz
Odpovědět
@radim83 děkuji no právě jsme chtěli normální, ze by se s tim hure manipulovalo, ale tak naučit se da se vším. Tak právě zjišťuji jeslti to ma opravou tolik výhod a nebo pakovka bude stačit :) deti máme to je jeden z důvodů proc bych dala tu termostaickou ale jinak se j tomu tak neklonim. Asi jsem v tomto konzervativní a moc jsem to ještě nestudovala :/
Odpovědět
Aby fungovala tak jak má, měla by být vnitřní cirkulace, bez ní stejně odtéká studená voda a teprve po náběhu teplé vody, začne tato baterie plnit svou funkci. Někdy je vnitřní cirkulace zbytečná, takže zaleží na vzdálenosti baterie od zdroje teplé vody.
Odpovědět
@radar64 budeme mit bojler jskoby v garáži. Spodní koupelna, sousedi se zdi od garaze a druhá koupelna je nad tou spodní
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka taky jsem se neklonila, ale přítel argumentoval právě i těmi dětmi. no i já už jsem otrávená z ladění vody. ale to je tím, že poslední rok žijeme v provizoriu, kde je teplé vody málo a ještě navíc klasické točící staré kohoutky, na teplou a studenou zvlášť. po tomto i obyč pákovka by byla luxus :-D jak píše radar, budeme mít nucenou cirkulaci teplé vody, tak budu ráda, že pustím a poteče rovnou taková jaká je nastavená. u všech kohoutků bude jen kousíček, který odteče troška studené :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to pohodlné, ale to se v dnešní době, kdy si neštelujeme kroutítkem studenou a teplou dohromady, dá říct i o klasické baterií. My máme každý rád jinak teplou vodu takže jsme s tím stejně štelovali..a argument na děti..no, taky jsme byli děti a štelovali jsme teplou se studenou a naučili jsme se. Není dobré je příliš rozmazlovat, pak v 18 půjdou na privát a chudáci se nebudou umět v klasické sprše ani osprchovat :-)
Odpovědět
Hlavně ta cena termostatické kartuše při výměně :-D
Odpovědět
@barter zbytečně to dramatizujete. Nikdo krom vás "netvrdil", že termostatická baterie udělá z dětí troubíky. Když si dneska půjdete koupit třeba auto, tak si taky připlatíte za nějakou výbavu, bez které se určitě obejdete a takhle by se dalo pokračovat do nekonečna. @sejny když na to máte, tak to neřešíte :-D ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 Myslete si co chcete. Já jen reaguji na argumentaci dětmi, o níž si myslím,že je v dnešní době přehnaná. ;-)
Odpovědět
@barter nápodobně. 8-) nejsem rozhodně žádný úzkostlivý otec, to mi věřte, jen jsem zmínil jednu z výhod termostatické baterie.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
tak já na termostatické baterii nic extra nevidím. Máme ji, protože ke sprše, kterou jsem si vybrali jiná nebyla.
Odpovědět
Profilova fotka
u nás má smysl termostatická asi jen díky tomu, že přítel bývá výhradně ve vaně a já výhradně ve sprše. takže si každý nastavíme jak chceme a budeme mít zajištěný stálý komfort :-N
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?