Zrcadlo, jak upevnit bez vrtání do obkladu

Profilova fotka
Zdravím všechny, potřebovala bych upevnit zrcadlo v dřevěném rámu, váha cca do 5 kg na obklad do koupelny, byla bych ráda kdyby to šlo bez vrtání děr, s čím máte dobré zkušenosti? Nechci vrtat z důvodu aby nezůstaly do budoucna díry v obkladu kdyby jsme ho měnili za jiné. Existují nějaké "vychytávky" na upevnění bez vrtání? díky
Odpovědět
Obojstranne pasky pripadne v kombinacii s lepidlom na zdrkadla.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alinka1234:

Zdravím všechny, potřebovala bych upevnit zrcadlo…
@alinka1234 Přesně tak, v bytě drží zrcadlo na Tesa oboustranku od roku 2007. Při případné výměně se nechá odříznou strunou.
Odpovědět
Dá se přilepit, ale podle mě to po odlepení nechá podstatně větší spoušť než dvě hmoždinky. Hmoždinka se dá vyndat a zadělat spárovačkou a není to skoro vidět. Beztak se to zakryje dalším zrcadlem.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alinka1234:

Zdravím všechny, potřebovala bych upevnit zrcadlo…
@alinka1234 lepil jsem jsem koupelnovým silikonem. Lepil jsem jak zrcadlo, tak i různé držáky a drží to bez problémů.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zubr487:

@alinka1234 lepil jsem jsem koupelnovým silikonem…
@zubr487 Koupelnovým silikonem jsem také pár věcí lepil a vše postupně opadalo. Byl jsem následně poučen, že silikon není lepidlo ;-)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od m_i_r_e_k:

Dá se přilepit, ale podle mě to po odlepení nechá…
@m_i_r_e_k ale da se celkem vycistit, prilepenou vec sundat strunou a pak u mamuta a podobnych lepidel se mi osvedcil horko-vzdusna pistole vetsinou tohodle typu lepidla nemaj radi teplotu nad 70-90stupnu. Dulezity je ho prilepeni nenarvat na sparovacku (a to ani kdyz clovek pak pritiskne - jde si pomoc maskovaci paskou) a taky je dulezity dat primerene mnozstvi a treba zrcadlo nelepit celoplosne:-D. Pak se zbytek uz da odstranit "dilenskejma" vlhcenyma ubrouzkama. Za me rozhodne lepsi nez vrtat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alinka1234:

Zdravím všechny, potřebovala bych upevnit zrcadlo…
@alinka1234 Kvalitní oboustranka...několikkrát prověřeno.
Odpovědět
S mamutem mám dobrou zkušenost. K dláždikám jsem lepil dřevěnou koupelnovou skříňku nad umyvadlo. Drží dodnes, pochybuji že by oboustránka to zvládla. Až ji budu chtít sundat, použiji odlamovací nůž, a z dláždiček tlustší vrstvu mamutu seříznu žiletkou, o zbytek se postará hadr a ředidlo.
Odpovědět
Mamuta u nás drží většinu věcí ale pokud zrcadlí prisroubujete tak že hmoždinky budou ve sparovacce tak po předělání to zasparujete a vidět nic nepůjde. A ve výsledku stejně budete mít plus mínus stejnou velikost zrcadla takže díry stejně nikdy nepůjdou vidět.
Odpovědět
Přidám se tady do té diskuze, zda nemáte někdo zkušenost i s lepením větších zrcadel o váze třeba 12kg? Chtěl bych dát takové zrcadlo na zeď do místa kde je za omítané pouzdro na posuvné dveře, takže tam nemůžu vrtat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?