Můžete mi prosím sdělit jak je rozdíl troubou A a troubou B?

Máte chuť si zahrát na detektivní pátrání? Můžete mi prosím sdělit jaký je rozdíl mezi troubou A a troubou B - konkrétně Bosch a Siemens? Jsem mizerný detektiv - objevila jsem pouze značku a vzhled čudlíků, funkce mi unikají :-D A když už jsem v tom pátrání - vnitřní objem 47 l; stačí to?? Mně to připadá hrozně maličký; nečekám, že se mi tam vejde půlka prasete, ale tak aspoň menší/větší žebírko kdyby se tam vměstnalo... Odkazy zde http://www.mojespotrebice.cz/p/siemen... a http://www.mojespotrebice.cz/p/bosch-...
Odpovědět
Zdravím Heduniku :-D. Rozdíl mezi troubou Bosch a Siemens je především v ovládání. Bosch ovládáš přes ten stříbrný prstenec (uvnitř vidíš zvolenou funkci) a Siemens prstenec nemá - pouze dotykový displej. Ve funkcích je jediný rozdíl. Bosch nemá funkci CoolStart ( můžeš do trouby vložit zmrazený pokrm a nemusíš troubu předehřívat). Já mám už rok tuto troubu HS658GXS1 http://www.mojespotrebice.cz/p/siemen... . Je to vlastně o 15 cm vyšší verze trouby. Jiný rozdíl mezi tím co sháníš ty není. Můžeš ji používat buď klasickým způsobem jako horkovzdušnou a u vybraných programů připnout připařovaní nebo můžeš využívat programovou automatiku nebo péct pouze ve 100%tní páře. Já nejvíc využívám programovou automatiku - umíchám těsto a vleju na plech, na troubě navolím např. že peču koláč v nízké formě a jdu si po svém. Trouba má senzor, který pozná, kdy je buchta pečená a zavolá tě pípáním. Pozor nesmí se nikdy používat silikonové formy, protože by to pečící senzor poškodilo. Pokud máš ráda třeba rostbíf, tak použiješ teplotní sondu. Píchneš do masa sondu a navolíš např. anglický rostbíf a trouba ti pohlídá teplotu uvnitř masa. Jakmile ji dosáhne, tak na sebe zase upozorní. Vypadá to složitě, ale mám devítiletou dceru a ta zvládá obsluhu trouby sama a bez problémů. To ovládání je opravdu hodně intuitivní. Na panelu trouby je i dotykové tlačítko, kterým panel otevíráš, pokud chceš dolít do nádržky vodu. Když jsem to viděla poprvé, tak jsem na to zírala :-D. Panel povyskočí a rukou jemně vytlačíš nahoru, doleješ do nádržky vodu a zase zpátky zaklapneš. Trouba je navíc samočistící, má ecoclean - trouba se sama čistí už v průběhu pečení. Pouze spodní část trouby musíš vyčistit ručně, tam ecoclean není. Čas od času tě trouba upozorní, že máš spustit čištění trouby, tak zase zmáčneš tlačítko a v troubě proběhne důkladnější čištění. Moje kamarádka má tutp troubu http://www.mojespotrebice.cz/p/siemen... . Pokud nechceš péct celého krocana nebo půlku prasete, tak určitě stačí :-D. Je tady rozdíl pouze 15 cm jinak nic.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se tedy objem 47l zdá hrozně málo. Mám 74l (Electrolux, s pyrolyzou, dotykové ovládání, programy automatické, fakt jsem spokojená). Pokud bys měla zájem o konkrétní typ, mrknu. Ale já peču fakt často a ráda, dvě děti jsou a třetí bude, takže nepochybně dojde i v budoucnu větší vytížení :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Tak je obecně známo že Bosch a Siemens je jedna znacka (B/S/H bosch siemens hausgeräte )takze je to tak že ty trouby jsou stejne pouze design je jiny a co se tyce litru objemu je to kompaktni trouba - malá, ale to neznamená že nestačí - pokud nepečeš často vycepatrove dorty nebo hodne vanocniho cukroví tak na to "normalní peceni to staci - mam ji doma a v pohode v ni upecu 8kg masa :-)
Odpovědět
@sova123 děkuji!!!! vyčerpávající odpověď, takže teď ještě mi moje vnitřní já musí sdělit, jestli by raději točilo knoflíkem nebo sofistikovaně mačkalo displej. Právě jsem zaplatila další opravu sušičky siemens - mírně to nabourává moji víru v tuhle značku, i když ten šutr, co odtud opravář vytáhl, by asi nerozdýchala ani boschka, tak asi přeci jen půjdu do siemensu. Tak už jenom digestoř a lednici a mám tuhle vyčerpávající fázi z krku :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?