Dvojí výška kuchyňských skříněk-poradíte?

Mám kuchyni do U, většinu vaření dělám na jedné části linky a přemýšlím, jestli si nechat zvednout celou linku, která je od země 85cm na cca 100cm, anebo jenom nějak nastavit to jedno rameno linky a zbytek nechat, jak je. Nemáte to tak někdo? Nebo někdo z MS, kdo to tady má? Kdyby se zvedala celá kuchyně, musely by se převěsit všechny horní skříňky, digestoř, předělat obklady a to nevím......
Odpovědět
@johanka111 ... kolik měříte? není už 1OO cm dost?
Odpovědět
lucijeje -Já mam 183 a muž 2m. :-)
Odpovědět
@johanka111 ... tak to už má asi opodstatnění ... já mám 173 cm, muž 190 cm a kuchyň budeme dávat na 94 cm (kuchyňář mě oměřoval :-D, aby věděl kam ji šoupnout)
Odpovědět
lucijeje - jenže ty máš výhodu, že máte linku na míru a my ji už máme po původních majitelích, a protože je celkem nová, tak ji nechci měnit, jen ta výška. Teď co s tím?:-(
Odpovědět
@johanka111 .... já bych zvedla jen tu část, která je nejpoužívanější ;-) .... mrkni na google na nějaké obrázky ;-)
Odpovědět
pokud to jen trochu půjde, tak bych zvedala vše. pokud ne, tak alespoň část. s tím, že nejdůležitější je zvednout dřez - tam se člověk nejvíc naohýbá a pak mít kousek vyššího místa na nějaké to krájení a chystání. u varné desky to až tak důležité není, tam je zas potřeba dobře vidět i na zadní ploténky do vyšších hrnců apod. já jsem si starou kuchyň zvedala z klasických 85 na nějakých 92cm jen pomocí výměny nožiček na spodních skříňkách. horní skříňky jsme nijak neměnili. teď do nové kuchyně plánuju většinu linky 100cm a kousek s varnou deskou asi 88cm. mám 170cm a mám odzkoušeno, že mi to tak sedí. těch 100cm jsme si nechali už dát do koupelny - skříňku se zápustným umyvadlem - teď tam provizorně umývám nádobí a občas něco chystám při vaření a jsem šťastná jak blecha, že mě konečně nebolí záda. no a nad horními skříňkami ještě stále uvažuju, ale asi je nechám v klasické výšce, přece jen nejsem tam vysoká, abych se mohla natahovat nějak vysoko. jen u té digestoře budu měřit, aby ta vzdálenost odpovídala doporučené vzdálenosti. jinak mám uložených dost fotek, co jsem našla na googlu, kde je různá výška linky, tak můžu přiložit.
Odpovědět
maffi. -super fotky!!! Teď to vidím v reálu. Díky mooooooc. Kdybysme zvedali celou linku, tak bychom museli zvednout i horní skříňky a digetoř atd.. Určitě by to samozřejmě šlo. Teď je rozdíl 50cm mezi deskou a horníma skříňkama, a kdybychom zvedli tu linku o 15 cm, tak by tam pak zůstalo jenom 35cm, a to by bylo asi málo. Tak teď se budu muset nějak rozhodnout. Ach jo:-(
Odpovědět
@johanka111 ahojky, my budeme mít linku taky do U a zvedám celou pravou stranu linky, kde bude dřez, kousek přípravné plochy i indukce..nevyšlo nám to kvůli oknu, takže pod oknem budu mít výšku linky 87 cm a pravou stranu zvedneme o výšku pracovní plochy, takže nějakých 90-91 cm..není to moc, ale při mých 168 cm to podle mě stačí..
Odpovědět
iw1984- škoda, žd už tu kuchyni nemáte hotovou, abys řekla, jak jsi spokojena:-) Asi si nakonec zvednu 2 dily linky. Mozna, ze nejdriv zavolam truhlare a uvidi se, co rekne.
Odpovědět
Profilova fotka
@maffi. prosim nevis odkud je ta kuchyn na predposledni fotce???
Odpovědět
@veroonka tak to bohuzel vubec nevim. porad hledam ruzne napady a inspirace pro svou planovanou kuchyn a jak me neco zaujme, tak ukladam. neco mam v pocitaci treba i pres rok. tohle by teoreticky mela byt jedna z novejsich fotek, tak zkusim projit historii stranek, ale nic neslibuju.
Odpovědět
@veroonka dalo mi to teda chvíli zabrat, ale našla jsem 8-) jeste ze ma mozilla takove pekne vyhledavani v historii nejen navstivenych stranek, ale i ve stazenych souborech - zase jsem o neco chytrejsi :) jedna se o stranky nejakeho truhlarstvi, takze poslu radeji do soukrome zpravy, at tu nedelam reklamu :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@maffi. ;-) diky moc za zpravu. taky mam mozillu. a taky hledam inspiraci - kuchyne, koupelna, podlahy, skrine na miru, a postel... :)
Odpovědět
maffi- muzes mi take preposlat kontakt? Diky moc!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@maffi. a diky za venovany cas hledani :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?