Elektrická vs. indukční deska

Prosím o názory, která je lepší? Budu ráda za každou zkušenost :-)
Odpovědět
na indukci jsem zatím nevařila, ale všichni říkají, že je velmi podobná plynu - rychlá reakce a podobně. Se sklokeramikou (elektrikou) jsem měla tu čest v jednom z minulých nájmů a nikdy víc mi to nesmí domů :D:D špatně se ovládala (to mohlo být kvalitou), ale i velmi dlouho trvalo, než zareagovala - vlastně podobně, jako klasické elektrické plotýnky - na těch vařím teď a taky trpím :D Jediné, co je na tom pozitivního, je setrvačnost, kterou ale využiju jen když zcela výjimečně vařím rýži na plotně - přivedu k varu, vypnu a ona už dojde ... Volila bych (a volit budu) indukci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasim doslova s @kataw
Odpovědět
Profilova fotka
Indukci,pohoda a rychlost
Odpovědět
Mám zkušenost s oběma. Sklokeramická je o dost pomalejší než indukční i se mi hůře udržovala, už bych jí nikdy nechtěla.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám zkušenosti se sklokeramikou a řekla jsem, že už nikdy víc. Pomalu reaguje. Človek musí dávat pozor a ztlumit nebo vypnout ve správném okamžiku tak, aby voda nepřekypěla, což se mi pravidelně stávalo u rýže a brambor. Budu mít indukci a těším se na ni. Doufám, že budu spokojená :)
Odpovědět
Rozhodně indukce, mám ji a jinou desku bych už nechtěla. Mimo rychlosti a pohodlí je i o hodně bezpečnější - plotýnky nejsou rozžhavené samy o sobě, ohřívají se až od horkého hrnce, takže prázdná plotýnka se neohřeje vůbec a plotýnka, na které se vařilo, je mnohem míň žhavá, než u sklokeramiky.
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.cz/blog/verun...
Odpovědět
@denessa Zásadní rozdíl mezi oběma deskami je v úspoře ve prospěch indukce. Ta ohřívá jen plochu velikosti dna nádoby, nádobí musí být ale vhodné k tomuto použití.
Odpovědět
Profilova fotka
Indukce je super, nemenil bych, jako dalsi plus je bezpecnost - sama se umi vypnout
Odpovědět
Profilova fotka
Indukce je nej :-)
Odpovědět
@denessa Na sklokeramice se mi pořád stávalo, že mi rýže vzkypěla a na indukci se to nestává, voda je na ní velice rychle zavařená, jde i téměř hned po dovaření umýt, není jako sklokeramika teplá ještě hodinu, sklokeramika se i často poškrábe, prostě nesrovnatelné
Odpovědět
http://www.modrastrecha.cz/forum/kuch...
Odpovědět
Článek se načítá
http://www.modrastrecha.cz/forum/kuch...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?