Ergonomie v kuchyni

Prosím o radu asi především ty, co už mají praxí osvědčené tipy :) - je možné umístit troubu vedle lednice? (Lednice volně stojící, trouba vestavba ve výšce očí) - praváci máte kuchyň vždy z leva do prava - potraviny, mytí a vaření? Nám to moc nevychází kvůli vícero věcem, tak me zajímá jestli to považujete za problém 😏 - Varná deska cca 30-40cm od vysokých skříní? - pod okno dřez nebo raději pracovní plochu? Děkuji za veškeré vaše rady a postřehy :)
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji projít blog verunky, místní guru kuchyní :) http://www.modrastrecha.cz/blog/verunky/ na něco tam odpověď nejspíš najdeš, na ostatní se jí můžeš zeptat. Za mě - lednici mít vedle troubu budeme (volně stojící, lednice, vestavěná trouba), máme novou a ony jsou dnes jinak dělaná a ta naše sama hřeje... Verunky nic neříkala, že by to nešlo ;). Ta vzdálenost od varné desky je dost na hraně jeslti je to nová kuchyň a jde to jinak (ale já ji mám teď v koutě v minibytě takže tam mám přímo stěnu a žiju, ale je to nouzovka).
Odpovědět
@gelibte troubu vedle lednice mame, ale mame oboji vestavbu....mame ji z leva doprava... jsme oba pravaci...asi to bude lepsi, ale je to asi i dost individualni o zvyku....to poznate az za provozu....30-40cm je v pohode....minimum je 20cm cca... pod oknem ja osobne preferuju desku...ale to je asi taky dost individualni.... idealne vlozit celej navrh, takhle jsou to jen utrzky :)
Odpovědět
@gelibte trouba vedle lednice je dnes nejbezneji delana, zadny problem to neni. Kuchyni mam zleva do prava, ale kdyby byla opacne, tak by mi to moc nevadilo-hlavne mit dost mista mezi drezem a varnou deskou. Osobne mam indukci 25cm od steny-trochu jsem she toho bala, ale je to uplne v pohode-jako pravacka stejne stojim natocena levym bokem... ale rika se, ze by tam mel jit postavit hrnec. Me se tam vleze jen maly :-D . Drez pod okno.....ozehave tema :-) . Nekdo to miluje, nekdo ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@gelibte - ano trouba vedle lednice lze - hlavni ergonomie se odviji kde je umisteva varna deska a drez +mycka (bez ohledu na to jestli clovek pravak nebo levak) - je to hodne individualni, ale idealne: lednice - mala odkladova plocha - mycka - drez - hlavni pracovni plocha (900mm) - varná deska - odkladová plocha - trouba :-) - varna deska by mela byt minimalne 150mm od steny nebo skrine - to zalezi na kazdym, nekomu vyhovuje to nekomu to (ja osobne spis pracovni plochu pod okne, ale zase se huř řeší osvetlení pracovni plochy)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?