Jaké zvolit barvy kuchyně ke světlé podlaze?

Budeme mit svetlou podlahu (beleny dub), viz foto. Mame zajem o kuchyni Lamont a chteli by jsme to zkombinovat se drevem (skrinky dole). Prikladam foto podlahy a link na vzorky dreva: http://www.truhlarstvijedlinsky.cz/la... Muzete prosim poradit jakou barvu dreva k tomu bilemu lesku? Diky moc :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně bych volila asi tmavě hnědou. Dokonce jsem uložila obrázek, kde jsem hledala názornost barvy a zrovna tam mají také takovou světlou podlahu :-) kombinace se zelenou mi ale přijde hrozná :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@boruvka37 já bych asi vybrala jeden z dubů, aby kresba dřeva byla obdobná např. dub rustikal světlý, amazonský, bahenní, ale chtělo by to na místě k sobě přiložit. budete chtít horní skříňky taky tmavé, nebo to odlehčíte něčím jiným?
Odpovědět
Profilova fotka
@boruvka37 ještě jsem měla doma uložené tyhle fotky kde je kombinace právě s tmavým dubem
Odpovědět
Profilova fotka
Ta spodní fotka je moc hezká...to si myslím, že by byla supr kombinace :-)
Odpovědět
urcite kdyz mate podlahu dub jdi opet do dekoru dub, pak vol podle toho kolik svetla mas v mistnosti, jestli hodne muzes jit do tmavsiho jestli malo vol svetlejsi. Ja mam treba malo svetkla, podlahu mame lino novilon dub šedý a lamino na kuchyni dub bardolino což je dub šedý světlý nebo tak něco k tomu bílý lesk skříňka. osobně by se mi líbily i ty tmavší ale to záleží na tom kolik máš místa a světlam pokud tě prostor ani omezené světlo netrápí pak se nemusíš džet světlé jako my.
Odpovědět
Diky za odpovedi a fotky, na ty kuchyne od Hanaka jsme taky koukali a je to pekna kombinace s tou podlahou. My vybirame z Lamontu a libi se nam Massakr. Tady je link: http://www.lamontkuchyne.cz/-realizace- Massakr je c.121 A pak dub bahenni: http://www.truhlarstvijedlinsky.cz/la... Myslite, ze ten massakr v lesku (skrinky dole, jsme to zmenili) s bilym leskem by sel k ty podlaze beleny dub? A nebo by byl lepsi ten bahenni dub matny s bilym leskem?
Odpovědět
Profilova fotka
Spíš bych to viděl na nějakou světlejší, odstíny by v místnosti měly jít odspoda nahoru od nejtmavší k nejsvětlejší (kuchyň se tak opticky nebude zmenšovat), takže při světlé podlaze bych se držel dál světlých barev a dřevěné prvky použil jen decentně. Třeba takhle nějak: http://www.modrastrecha.cz/katalog/fi...
Odpovědět
@stylishrooms zajímavá rada, pořád se rozhoduji mezi kuchyní světlo a tmavě hnědou, takže k podlaze přírodní dub asi zřejmě tu světlejší, že?
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na konkrétním prostoru. Kuchyně o větší výměře nebo ty s velkým oknem snesou i tmavou variantu, ale průměrná malá česká kuchyně by se měla co nejvíce držet pravidel pro optické zvětšení prostoru, takže ano - obecně vzato k přírodnímu dubu spíš tu světlejší.
Odpovědět
@stylishrooms děkuji za odpověď, kuchyňská linka je součástí jídelny a obývacího pokoje o celkové ploše 41m2, místnost má ze dvou stran velká okna a balkon s terasou, světla je tam hodně. Barvu nábytku budu ladit právě dle kuchyně.
Odpovědět
@stylishrooms Nakonec jsme se rozhodli pro barvy na prvnim fotu. Jeste tu posilam druhou variantu na fotu 2. Varnou desku budeme mit u leve zdi jako na fotu 2 a bocni strana na ostruvku bude bila. Co si o tom myslite, jake barvy jsou lepsi?
Odpovědět
Profilova fotka
já bych volila ten první obrázek, podobně to máme taky udělané - kuchyň v ořechu a k tomu světlou podlahu a neměnila bych =)
Odpovědět
Článek se načítá
@lucka_angel Nemas nahodou fotky jak ta Tvoje kuchyn vypada? Diky :)
Odpovědět
Jeste chci dodat, ze jsme nakonec k podlaze dub beleny zvolili dub bahenni na pravou cast kuchyne kde je trouba a skrinky vlevo nahore budou take z casti dub bahenni.
Odpovědět
já jsem zase pro druhý obrázek. jakou máš barvu pracovní desky?
Odpovědět
@zdiby Pracovni deska je v barve mocca (tmave hneda).
Odpovědět
Profilova fotka
nafotím a večer to sem dám ju =)
Odpovědět
@lucka_angel Jeee, to jsi zlata. Dekuji moc!:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?