Kam umístit dřez v kuchyni?

Profilova fotka
Ahojky, rada bych se s vami poradila, co si myslime o soucasnem umisteni drezu? Puvodne byl uprostred, chtela jsem ho presunout k prave strane, aby se mi vytvoril velky pracovni prostor mezi varnou deskou a drezem. Zaroven mi prijde toto umisteni vhodne vzhledem k pozici lednice. Vyjmu, umyju, pripravim, uvarim. Vim taky, jak mi nyni v panelakove kuchyni chybi odkladaci misto, kdyz varim a pecu ve vetsim. Do prostoru za drezem v rohu se ale budu hure dostavat. Ve studiu jsme drez zkouseli umistit i k leve strane okna. K tomuto reseni mel malzel dobrou poznamku, ze takto by byl roh lepe vyuzity a zaroven bych mela misto na odkladani horkeho plechu blizko k troube, coz ma pravdu. Nemohu se rozhodnout. Ktera varianta bude praktictejsi? Napada vas jeste jina varianta? Tada bych velky prac. prostor, ale na druhou stranu se nechci nalitat z trouby s horkym jidlem v ruce. Co se tyce mikrovlnky, tu bych rada ponechala vedle trouby, aby k ni mely casem i dobry pristup deti. A zaverem, barvy a vyber spotrebicu nejsou finalni, nyni se potrebuji rozhodnout, kam doravne umistit drez ;) Dekuji moc za napady, K.
Odpovědět
@karmelab Na tomhle místě mi ten kout přijde úplně zabitý a nemáš prostor na plechy plus daleko od varné plochy na slévání hrnců. Šoupla bych dřez k levému rohu, pracovní plocha mi přijde dostatečná a umístění vzhledem k varné ploše a troubě vhodnější. Jinak kuchyň vypadá moc pěkně už takhle na papíře, moc hezké!
Odpovědět
jestli chceš vedle dřezu místo na odkládání plechů, šoupla bych ho, ale ne až k levému rohu, to mi přijde, že už je pracovní plocha mezi dřezem a varnou deskou moc malá ... volila bych spíš prostředek pod oknem :)
Odpovědět
Profilova fotka
a co dát ten dřez zpět doprostřed, ale okap napravo? na něj by se taky dal odkládat plech z trouby :-N tato varianta mi teda nesedí. určitě bych posunula
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych ho taky dala spíš doprostřed okna, určitě né takhle doprava. S těmi plechy naprosto souhlasím, je potřeba mít místo i u trouby.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj predpokladam ze mas mycku vlevo od drezu... takze bych to prohodila aby mycka byla hned od rohu pak drez odkapavaci plocha nad myckou
Odpovědět
Profilova fotka
z nekolika duvodu... - ergonomie pohybu v kuchyni (myčka proste nema byt v hl. pracovnim prostoru - mezi drezem a darnou deskou, ani odkapavac) - odkladaci prostor treba z trouby - pokud planujes kavovar, tak manipulacni prostor pro nej
Odpovědět
Mně přijde tato varianta trochu šílená. Nevím, jaké máte hlavní preference, co kde má být, ale dávat emerickou lednici (kolikátka to je - 80?, 100?), potom skříň s troubou a potom skříň s mikrovlnkou, tzn. dalších 120 cm bez pracovní desky trochu nepraktické. Tzn. to je cca 220cm nevyužitý prostor. Když emerickou, tak pak pouze 1 skříň, spotřebiče nad sebe. Jinak to bude hlavně o chození v kuchyni (ten prostor je poměrně dost velký, řekl bych až moc). Nebo dát mikrovlnku do horní skříňky (výběř je menší ale je), děti se tam dostanou, toho bych se opravdu nebál. Tato varianta s dřezem vpravo je dost nepraktická, kout vpravo je pak zabitý. Když budu stát u dřezu tak se nikdo nedostane do mikrovlnky i když je všude jinde velký prostor. Kam se chodí nejčastěji (děti)? Dřez, lednice, mikrovlnka. A mezi tuto lajnu dávat troubu, tak budou všichni na jednom místě. Bar super, ale budete tam sedět? Také jsme kdysi měli podobný bar a za 10 let jsme u něj neseděli ani jednou ;). Přijde mi to, že je celkový prostor velmi velký, ale využívat se bude především jedna část, kde se budou všichni srážet. Víc lidí ale znamená víc názorů. Lepší je se nikoho neptat a udělat si to podle sebe ;))).
Odpovědět
Kout vpravo bych určitě řešil jinak, takhle je to opravdu zabitý prostor. I ve variantě prohození dřezu. Dostávat se tam přes ruku je nesmysl. Hlavně v případě když máte pro všechno dostatek prostoru. Ale ještě jedna věc, z plánku to nepoznám. Prostor máte velký, kde budete mít koš? Předpokládám, že pod dřezem. Pokud plánujete víc košů (tříděný odpad), tak aby se to tam vešlo. Nevím, jak je skříňka velká, ale do 50-tky se vejde pouze 2 koš. Je to sice blbost, ale ve finále celkem důležitá (pro někoho) blbost. Dobré košové systémy jsou cca 60-90cm.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :-) děkuji všem za skvělé nápady a připomínky :-). Je to zapeklitější, než jsem původně myslela :-). Stálo si nejsem jistá, jestli budu mít dost pracovní plochy, když umístím dřez zpět doprostřed. Asi jde spíš o můj vnitřní pocit a místo tam bude :-D. Také dřez musí být umístěn tak, aby šlo okno otevřít, ale aby pod ním byl koš a vedle myčka. Zeptám se na to ještě ve studiu, kde mi kuchyň navrhují. Moc se mi líbí nápad od Verunky. Vypadá to jednoduše a zároveň prakticky. Jen u tohoto návrhu musím prodiskutovat tu baterii. Všem moc děkuji za připomínky, jste skvělí :)
Odpovědět
Já bych ho posunul trošku doprava aby se na druhé straně vytvořilo trochu prostoru :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě víc doleva než doprostřed. Zkuste si to při vaření představit, jak budete cinat vodu po podlaze. Místo na přípravu budete mít dost. Při větší akci máte místo vlevo od sporáku. Rodina bude mít přístup k mikrovlnce. Možná dát troubu pod mikrovlnku a můžete si ještě rozšířit pracovní prostor. Jinak pozor na baterii a okno, aby šlo otevřít.
Odpovědět
Profilova fotka
@karmelab baterie se neboj. dnes už jsou sklopné, které se dělají přímo pod okna. také jsem nikdy neviděla u nikoho okno víc jak na ventilačku :-N ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@karmelab jak pise @blahova_andrea baterie jsou sklopne, zapustne,...
Odpovědět
Profilova fotka
Jeste jednou dekuji, po dlouhem zvazovani bude tedy nejlepsi ho umistit doprostred s odkapavacem na druhou stranu :) Nad mikrovlnkou nad troubu jsem take uvazovala, vizualne by to i lepe vypadalo, zatim me ale stale presvedcuje to, ze takto je jak mikrovlnka tak trouba dobre pristupna. Pod mikrovlnkou mam prostor na plechy a nemusim k ni "stoupat na spicky" a k troube se ohybat. Mel by jeste nekdo padny argument, proc dat mikrovlnku nad troubu? ;) opet dekuji K.
Odpovědět
@karmelab záleží jak moc pádný argument pro tebe je vzhled :) myslím, že nad sebou by vypadaly lépe, ale je to věc názoru :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kataw stopro by vypadaly spotrebice lepe nad sebou ;)
Odpovědět
@karmelab :-) já měla taky strach, jak se mi do mikrovlnky budou dostávat děti a i já (nejsme zrovna čahoun), když ji dám nad troubu, ale zkoušela jsem si to v kuchyňském studiu a myslím, že to bude OK :) Já to, kromě toho, že se mi to víc líbí, potřebuju i proto, že se mi vejdou jen 3 vysoké skříně, aby to vypadalo hezky a ve zbylých dvou chci lednici a mrazák :)
Odpovědět
@karmelab stačí zajít do nějakého studia a podívat se, jak je tam mají nad sebou, resp. v jaké výšce to je a jak je to přístupné. Opravdu bych se toho nebál. Jinak 10-leté dítě v pohodě ovládá mikrovlnku, která je v horní skříňce, tzn. výš, než když je mikrovlnka nad troubou.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Ahoj, kompletně jsme změnily dekor kuchyne... na dekor podlahy neberte zřetel, bude světlejší. Spodní skříňky jsou beton chigago světly, dekor dřeva je dub bardolino přírodní. Za skříňkami plánujeme betonovou štěrku. Okna máme antracit. 3D navrh bohužel nezobrazuje skutečné odstíny. Byla jsem si na 100%jista, ze chci dvířka v dekoru betonu. Nechtěla jsem bílou kuchyň, ale teď nevím, jestli to takto nebude moc tmave a dřevěné. Napadá vás, jak kuchyň barevné sladit, doladit, oživit? 😁 Mate někdo kuchyň v dekoru beton? Moc děkuji za všechny připomínky, rady a nápady 😀Krásný den
Odpovědět
Profilova fotka
světlý beton je rozhodně hezká volba. dekor betonu i dřeva je světlý a podlaha bude světlejší jak píšeš, takže bych se nebála, že to bude tmavé. jen bych zvážila tu betonovou stěrku za linku, abych teda toho betonu nebylo moc. těžko bude přesně stejný a míchat dva různé betony už by nemuselo vypadat hezky. my tedy máme kombinaci bílé a tmavého betonu a světlý beton na podlaze, takže do kontrastu. chtěla jsem světlý beton na kuchyni, ale nechtěla jsem tmavou podlahu a nechtěla jsem míchat dva světlé betony, které nebudou fakt totožné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?