Kořenky. Viděli jste nějaké hezké?

Profilova fotka
Ahojky, chci se zeptat neviděli jste někde nějaké hezké kořenky? Představu nemám, ráda bych pak pro ně nechala udělat poličku na míru, už mám dost pořád něco hledat ve velkém sáčku ;-) díky moc.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Nevím jaký máš vkus nebo představu, ale mně se docela líběj kořenky, které prodávají na stránkách koreni.cz (snad jsem neporušila nějaký pravidlo :-N )
Odpovědět
Profilova fotka
Cau, mne se libi Droppar z Ikea http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro...
Odpovědět
Profilova fotka
me by se libilo tohle: http://www.octa.cz/inshop/drateny-pro...
Odpovědět
Profilova fotka
a nebo tohle: http://www.maxiobchodak.cz/detail/kor... ale nez tady, tak si je radsi koupim v Polsku, kde jich v tom karuselu je daleko vic a stoji tak 400,-
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Teď jsou v trafikách u časopisu Překvapení samolepky na kořenky - jsou to nápisy + vyobrazené koření. Nevypadá to vůbec špatně http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.... :-)
Odpovědět
Mori, samolepky jsou super, dík za tip. Ale ještě mě uchvátil tvůj veverčák - napiš něco o něm, prosím, prosím.
Odpovědět
Profilova fotka
vojteska9 - veverčák ??? nevím co myslíš =-)
Odpovědět
Mori, jak si dala odkaz na kořenky, tak jsem si rozklikla celé fotoalbum a tam byla sekce náš miláček-byl to veverčák Dantíček. Myslela jsem, že je to tvoje album.Schválně se tam podívej jak je sladký.
Odpovědět
Profilova fotka
tak já mám tyhle: http://www.zekotrade.cz/100-domaci-po... ale jenom jednu řadu, chci dokoupit ještě další
Odpovědět
Profilova fotka
Korenky jsem si udelala ze sklenicek od nakladaneho cesneku (maji krasna vicka) a oliv (bila nebo zlata), ale dosla jsem k tomu, ze jakekoliv korenky jsou silene neprakticka vec - je s tim bordel, kdyz se sype koreni dovnitr, kdyz se sype ven (nechavaji se otisky na sklenickach...) a jeste zabiraji mnohonasobne vic mista nez pytliky. Nakoupila jsem drevene male kolicky, co se prodavaji na prani apod., nacate koreni nahore ohnu, dam kolicek a vsechny pytliky mam vyskladane za sebou v kosiku. Je to prakticke, lehke na premistovani, snadno mezi mnozstvim koreni vyberu, ktere chci a jeste usetrim za korenky :))
Odpovědět
Profilova fotka
vojteska9 - aha :-D No to není mé album víš, to jsem jen ukazovala ty nálepky na kořenky :-D ene - když mě se to líbí v těch kořenkách a hlavně když jsou kořenky průhledné a je vidět to různobarevné koření ;-) :-) Já mám kořenek fakt hodně a samo že skleněné / průhledné :-)
Odpovědět
ene: sice pytlíky zaberou méně místa, ale přijde mi to nepraktické, když má člověk vlhké nebo mokré ruce. mě přesypávání nevadí. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
ene: přesně takhle to máme s přítelem na koleji i my. akorát místo kolíčků máme kancelářské sponky (ty máme po ruce vždycky). místa to už v takhle dost malinkém kamrdlíku zabralo minimum... jinak mamka si nechala od jedné známé (ještě když byla svobodná) pomalovat babičkovskýma motivama skleničky (dneska se v nich prodávají třeba přesnídávky). Na tekutá dochucovadla ji potom pomalovala skleničky od kečupu. ma to ale jen na ozdobu, protože koření má taky v krabici ve skříni...
Odpovědět
Já jsem na koření zatížená, mám postavené na sobě dva takové ty točící stojany, takže dohromady 32 kořenek a ještě mi to nestačí. Protože jsou ty vlastní kořenky větší než obsah jednoho sáčku, tak tam kupuji po dvou, a protože jsou průhledné, tak než to spotřebuji, většina toho koření ztvrdne a ztratí barvu. Téměř všechny kořenky jsou buď skleněné nebo z průhl.umělé hmoty, a to fakt koření neprospívá, zrovna tak, když se sype koření při vaření do horkého jídla, tak tam přijde pára a koření se vlhkem "speče". Proto jsem se rozhodla, že si do zásuvky koupím v Ikei kořenky +vložku na ně, aby držely na svém místě a byly aspoň v temnu. Jak si to vyřešila Ene není zas tak špatné, ale viděla bych problém v tom, co píše Kacka.va. Často, když potřebuji přikořenit, mám v lepším případě ruce mokré, ale spíš zapatlané, a to pak mohu celý pytlík zahodit, zrovna tak, jako vyhazuji koření, které se mi znehodnotí a kupuji nové. Ono se řekne kořenky, ale když se to tak vezme, tak je to vlastně problém. Nikdo, alespoň o tom nevím, nevymyslel způsob uschování koření takový, aby vyhovoval po všech stránkách, jak estetické tak i praktické.
Odpovědět
já mám kořenky na koření řekněmě obvyklé a často používané, tzn. paprika, pepř, majoránka............ Takový stojan na zdi, nic nevlhne ani netuhne, jsou uzavřené. Stejně si vždy meju ruce, než na to sahám, aby nebyly kořenky upatlané. A zbytek, což je tedy většina, mám v sáčkách s kolíčkem, seřazené za sebou ;-) Mám toho hodně, to bych musela mít asi 50 lahviček :-D
Odpovědět
Jo, běžné koření pouze na světle zesvětlá, ale takové ty směsi, např grilovací apod, které obsahují sůl, tak ty během času ztvrdnou a zvlášť brzo, když je sypeš nad horkým, tak tu páru vlastně do té kořenky chytíš.
Odpovědět
tak já mám polici se skleněnými kořenkami a zbytek v sáčcích, a jelikož se budeme stěhovat tak do nové kuchyně jsem si koupila plastové kořenky a mám na ně i vytýčený šuplík v kuchyni, jenom doufám že se mi to tam všechno vleze,jelikož mám asi 100 kořenek, mám ráda hodně druhů koření. :-)
Odpovědět
Zajimalo by me, kde mate ty korenky uskladnene v pripade, ze jsou ze skla nebo prusvitneho (pruhledneho) plastu. Koreni totiz nema byt na svetle. Treba takova mleta biopaprika silene bledne v mistech, kde se na ni dostane svetlo. A nektere ne-bio papriky jsou pribarvene, aby se tohle nedelo.
Odpovědět
já je mám pod linkou v rohu za dveřma, kde zrovna extra světlo není a nejsou v úplně bílých kořenkách, ale v takovejch polepenejch, plus, mám tam jen to, co se rychle spotřebuje, za měsíc je pytlík papriky pryč
Odpovědět
My mame koreni ve sklenenych korenkach, koupili jsme si na ne tento podnos http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... Na koreni, ktere nesypeme do korenek, ale nechavame v pytlikach, mame toto http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... Koreni skladujeme ve vysuvu pod varnou deskou, je po ruce a zaroven schovane pred svetlem ;-) Behem vareni bud vyndavame jednotlive korenky nebo rovnou cely podnos / krabici. Co se tyce korenek, nejvice se mi libi jiz zminovane korenky od Antonina (koreni.cz) Jen nevim, zda je korkovy uzaver prakticky - musi se brzy uspinit, stejne tak ta krasna etiketa. Ale vzhledove jsou proste nej ;-)
Odpovědět
já je mám v polici. a koření buď nemá šanci vyblednout, protože ho spotřebuju a nebo pokud vybledne, tak je mi to jedno. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja teda nevim, ale vsechno koreni uz dneska ma nepropustny obal, aby odolal vlhku, takze nevidim zadny problem na pytliky sahat s mokryma rukama. Prave se mi na tom libi, ze po vypotrebovani pytlik vyhodim a nemusim nic myt. Cim vic koreni, tim je vetsi vopruz to myti zaprasenych korenek :) Nejvetsi nevyhodu v korenkach vidim v tom, ze neznam datum spotreby koreni uvnitr a nevidim slozeni u ruznych specialnich smesi.
Odpovědět
ene: :-) mně jde hlavně o to, že ten pytlík musím rozevřít, třeba těma vlhkýma rukama a to koření se pak na to chytá. Jinak kořenky po každém spotřebování nevymývám, většinou to spotřebuju dřív, než by byla doba spotřeby a když ne, tak se na většině koření stejně nemá co zkazit. ;-)
Odpovědět
Ene, tady asi neslo o to, ze kdyz sahnes na pytlik mokryma rukama, tak se znici koreni, ale ze kdyz mas treba ruce od testa, pytlik uspinis a kdyz ho neotres, upatlas i ostatni pytliky...
Odpovědět
Jinak se mi ale reseni od Ene libi ;-) Pokud bychom jeste nemeli nakoupene korenky (jakoze mame) a meli malo mista (coz neni nas problem), klidne bych po takovem reseni sahla, vzdyt sami mame pulku koreni pouze v pytlikach ;-)
Odpovědět
Ahoj, taky jsme řešili uskladnění koření. To, že nemá být na světle a ve styku se vzduchem, protože většina dnešních kořenek je průhledných. Nakonec jsme to udělali tak, že jsme si pořídili keramické (tedy dokonale neprůhledné) kořenky z chodské keramiky. Ale nechali jsme si je udělat na zakázku - jednak jsme chtěli podstatně víc druhů koření, než mají v nabídce, a navíc jsme je nechtěli tak strakaté. Nechali jsme si udělat jednobarevný (zelený) vzor, máme kořenky typu "lahvička" a typu "minišuplíček". Ještě jsme si nechali namalovat stejně kuchyňské hodiny, aby nám to šlo k sobě. Za práci na zakázku jsme nic nedopláceli, stojí to stejně, jako jejich hotové věci. Koření je v nich zdá se spokojené :) - nebledne a nevyčichává. V pytlíčkách s kolíčky jsem koření měla tři roky, ale pěkně mě to štvalo - nebyla jsem schopna sáhnout a chytit ten správný sáček a umatlanýma rukama jsem v tom hrabošila (popisky na kolíčkách nepomohly, jak je to za sebou, tak to prostě není přehledné; navíc hnědé pytlíčky od Antonína mi strašně splývají). Samozřejmě, i teď mám méně často používaná koření (třeba šafrán:) ) v pytlíčkách, ale vše, co potřebuju při ruce, je v kořenkách a je to mnohem pohodlnější, mám je abecedně vedle sebe a sáhnu vždy najisto.
Odpovědět
Kdyby někdo chtěl vidět obrázek naší chodské kořenky, tak můžu poslat mailem (odkaz není možné dát, jednobarevné normálně nedělají a nemají k nim obrázky) .
Odpovědět
Nechces dat fotku do alba?
Odpovědět

matyskova

Nemám album a nechci si ho dělat, kvůli kořence :)

Odpovědět
my chceme koupit od firmy Mivokor: http://www.kovani-mkupr.cz/drateny-pr...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?