Korpus kuchyně - kvalita provedení

Dobrý den, právě nám truhlář začal montovat kuchyň a prosím Vás o radu. Jsem detailista, nebo je normální, že některé detaily v korpusu vypadají takhle nevzhledně? Děkuji všem za zkušenosti!
Odpovědět
Truhlar je bohuzel lajdak. Vypada to strasne :(
Odpovědět
Profilova fotka
no jestli to mas nekam do zahradniho domku, nebo za to nechce zaplatit, tak asi dobry.....jinak mu rekni at si to odveze....je to HROZNÝ!
Odpovědět
Jde o to čemu říkáte korpus. Pokud jde o čelní, pohledové plochy tak špatně a na reklamaci.
Odpovědět
Profilova fotka
@travas korpus byl mela byt ta cast kuchyne, ktera neni videt. vnitrni pricky, zadni cast linky, boky, kde jsou police apod. Ale ty hrany, jak je ta fotka zepredu, to je skoro milimetrový rozdil, to teda nebrat ikdyby to nebylo videt. A ty diry na ty police takhle nevypadaji ani na ucňaku v prvnim ročníku. A to teda hodne veci zkousnu.
Odpovědět
@puhelin @ozzy77 @travas @ozzy77 Moc vam diky za komentáře. Už se z toho asi pominu, protože my prostě nemůžeme mít něco bez problémů. Zítra to má přijít dodělat, tedy ten korpus a vůbec nevím co mu mám říct. Říkám si: když je nekdo schopen odevzdat takovouhle praci, je vůbec schopen to po sobě opravit?
Odpovědět
@ozzy77 Co je korpus to vím proto ta otázka zda se jedná o korpus nebo pohledové strany myšleno dvířka šuplíky, kontejnery. Přečíst si otázku, kde se píše jen o korpusu.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to prasárna, pečlivý truhlář to takhle nezprasí. No ty vylámaný otvory na ťuplíky na police se budou opravovat dost těžko, to je podle mého na výměnu bočnic. Nebo má někdo nápad, jak na to?
Odpovědět
@travas Jsou to fotky opravdu zatim jen korpusu, ale treba ty dirky na police budou videt vzdy, kdyz otevru horni skrinky, protoze nebudou vsechny osazeny policemi. Jsou od sebe asi 4cm. A ty olistovany hrany, kde je jedna skrinka vys, jsou taky ty horni skrinky, zrovna u tech, co se budou rozvirat do stran. A jeste ta dalsi horni ma lehce tukly ten roh, takze primo pred ocima. :-S Ten ulomeny roh, bude asi pod pracovni deskou a nebude videt, coz preziju. Ale pokud to bude predelavat, uz vidim, ze to bude zase dalsi tydny bez kuchyne a na stavenisti :-(
Odpovědět
@petr86 No přesně. To bych to asi vyvrtala lip :-) A jeste jsem nasla prasklinu, ktera je uvnitr skrinky, kde bude suplik, ale je videt jen zespodu. Ale kdyz jsem to otirala, tak jsem si o to malem rozrizla prst. Ach jo ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
@houzkova hodne mu to na hlavu tohle bych rozhodne neprebiral a neplatil
Odpovědět
@geodett Diky moc za nazor! Uz se na ten zitrejsi fajn rozhovor moc tesim. =-) Jeste jsem si ted vyfotila dirku v Ikea skrince a zacinam asi litovat, ze jsme kuchyn nekoupili tam. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@houzkova Hrozny, to bych ho zabila, rozhodne NEBRAT, NEPLATIT takovou hruzu. Prave pro tohle mam strach z truhlaru a kuchyn mame od Hanaka...kdyz bude kafrat, nebo zlehcovat problem, dejte mu precist tuto diskuzi, at se probere...nechapu, ze mu samotnemu neni trapne odevzdavat takovou praci...vy mu prece take nedavate roztrhane bankovky, ale urcite pozaduje plnohodnotnou platbu...a takova by mela byt i jeho prace! Drzim palce..
Odpovědět
Článek se načítá
@kikiwhite Dekuju moc za podporu! Nejak se z toho nemuzu probrat. Pán je truhlářem 20 let. Jak mohl takhle prezit v podnikani?! Ze ja jsem takovy vůl a dělám celý svůj život práci na 100%...A ono to jde i takhle! :-N A jak rikate, stydela bych se někomu takovouhle práci předat.
Odpovědět
@kikiwhite Hezký no. A myslíte jako, že ten Hanák vám to nezprasí? Ale to víte, že taky občas zprasí. On je totiž truhlář a truhlář. Mrknete na webovky a vidíte, jestli všecko lícuje, jestli je to poctivá práce. Ideální určitě je najít truhláře třeba z vedlejší vesnice, prostě někoho, kdo si určitě nechce udělat v té lokalitě špatnou reklamu.
Odpovědět
Tak to je drsný. Máme kuchyň Ikea a oproti tomuhle je to skvost. Při skládání jsme jedny dvířka zevnitř ťukli a jeli jsme raději pro nové. Jasně, že časem k nějaké nehodě dojde, ale proč mít ve fungl nové kuchyni ojebky, byť by byly vidět jen při otevření skříněk. Reklamovat, reklamovat, reklamovat :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Tak tohle je děs... za tohle bych nezaplatila ani korunu :-(
Odpovědět
Tady na střeše mě fakt baví, jak někdo zveřejní pár fotek s detaily a všichni hned hrůza, katastrofa, neplatit, vyhnat, třetí světová....Už jsem to tu nedávno psal. Důležitá je především funkčnost a celkový vzhled. Pokud se objeví detail, který při podrobném zkoumání najdete snad na všem, tak je to sice nemilé, ale měnit kvůli tomu celou kuchyň? Některých detailů si navíc za pár měsíců ani nevšimnete a spoustu dalších se vám tam provozem objeví. Mimochodem výška a mezera mezi dvířky se seřizuje na závěsech, ta nalepovací hrana by se měla dát zarovnat. Jinak ta řada otvorů jsou vážně otvory na poličky? Já když to viděl, měl jsem dojem, že je to příprava na nějaký kolmý spoj. A pokud tedy poličky, probůh, proč je tam tak nahusto těch otvorů tolik? Když je to kuchyň na míru, neměli jste se předem dohodnout a navrtat jen tam, kde je to potřeba? I supr vyvrtaná a nepoužitá díra, je prostě díra a kazí dojem, nemyslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@jiri_1477 No jako chlap to možná nechápete, ale představte si, že přebíráte nové auto které má tu a tam nějaký škrábanec... To by se vám asi nelíbilo, ne? Za poškození, která nevadí bych požadoval slevu a ta která vadí vyměnit... Mě to ale jen ujišťuje v tom, že i třetí naše kuchyň bude z Ikea... Stačí, že se mi nebude líbit barva a hned bez keců vyměním dvířka za jiné... Nemusím se s nikým dohadovat.
Odpovědět
Kdybych nevidel fotky a cetl jen komentare, tak bych mel pocit, ze je to totalne znicena kuchyn. Je to o prioritach, ale podle me ma clovek v zivote venovat cas dulezitejsim vecem, nez hledat drobne vady (ted nemyslim ten suplik, tam je to jasne :) ). Samozrejme kdyby to bylo hodne spatne, tak taky reklamuji... ale tohle vetsinou nejsou pohledove veci, natoz funkcni. @mariacek Jsem chlap a nechapu to ani s tim autem... neni to tak davno, co jsem kupoval nove auto a urcite bych tam nasel nejake drobne skrabance. A co? Svet se nezbori, jsou to materialni veci, ktere maji slouzit mne a ne ja jim. Stejne mi auto na parkovisti behem par tydnu pekne poskrabali. Radsi usetreny cas (na vyrizovani reklamaci) venuji rodine.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@mart85 Tomuhle říkáte drobné vady jo? tak tohle bych nepřevzal v žádném případě jako sorry ale nejsem truhlář a dělal jsem si sám kuchyň tak že jsem si nechal v dřevoobchodě nařezat a ohranit materiál na kuchyň (a to s tímhle nemá nic společného jak to ten člověk zprasil.) a zbylé sestavení včetně vyvrtání otvorů pro panty na dvířka či otvory pro police až po konečný řez do pracovní desky na dřez jsem si dělal sám a nestalo se mi že bych někde něco vyštípnul, jsem automechanik a práce se dřevem mě baví takže mě udivuje že člověk který se tím živí to takhle dokaličí a ještě se najdou lidi kteří ho za tuhle práci pochválí a zaplatí mu!. Doufám že paní @houzkova si to nenechala líbit.
Odpovědět
@jarin1 Díky za podporu! Jsem stejného názoru. Když to shrnu, tak též nechápu, jak může někdo dělat svou profesi takhle. Naštěstí jsme se domluvili a většinu věcí vyměnili či opravil. Neustále to svádět na své neschopné zaměstnance, ale pak pochopil, že to pro mě není argument a on si za ně ručí. Ale byl to boj, protože předělával i spoje u pracovní desky a usazení dřezu. Takze kuchyň dělal od prosince 2018 a ještě minulý týden přivezl poslední dvířka, která měnil. Můj otec měl také truhlařinu jako koníčka, takže jsem s lecčím pomáhala a když jsem koukala na své regály na chalupě ve špajzu, mohla bych je, v porovnání s tímhle, vystavovat. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@houzkova Vůbec není zač! A ani vám to nezávidím takovou dobu to s ním řešit. Takže příště radši sama když máte zkušenosti od Otce. 😉 Vždyť na tom nic není.
Odpovědět
@jarin1 :-D :-D No přesně, příště sama! :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
@houzkova Dobrý den, s tím jste tedy měli peripetie, snad se vám ale už teď dobře v kuchyni žije a užíváte si ji 😉 My procházíme něčím obdobným jak paní. Když pominu ty různé oděrky na korpusu na různých stranách, překvapil mě materiál lamina, resp. způsob provedení především na čelních stranách dna a bočních částí korpusu. Není to hladké! Je to mírně hrbolaté, dost poškrabané. Z čelního přímého pohledu to moc vidět není, nicméně v kuchyni mám okna z boku, světlo také více z boku, takže já, když přišla poprvé do kuchyně, kdy už byly všechny korpusy-skříňky usazeny (mimo dvířek), všimla jsem si toho hned, ani jsem nemusela blíže kontrolovat-muž třeba ty detaily tak nevnímá, ale když se na tohle zaměřil, viděl to taky a ono je to místy i nepatrně cítit, ten hrubější povrch. Mohl byste se k tomu prosím někdo vyjádřit - čím způsobeno? Kuchyň je to na míru, tak předpokládám, že si truhlář nařezal sám. Netuším jak dále pak pracují, zda laminem polepují dřevotříšku, či nakoupí materiál a ten si nařežou dle požadovaných rozměrů... Prosím tak o názor. Já i kdybych uvažovala o nejlevnějším laminu, předpokládala bych hladký nepoškrábaný povrch - je to přeci jen fungl nové... Schovají to dvířka - drahá lakovaná, ale budu to denodenně otevírat a za ty peníze něco čekáte...
Odpovědět
Nemáte prosím někdo zkušenost viz můj dotaz výše?
Odpovědět
Profilova fotka
@betelges Truhlář koupí plotnu, kterou pak rozřeže jak je třeba, a následně musí olepit hrany. Vám to olepoval ručně, protože u strojového provedení tyto vlnky nevznikají. U ručního provedení pak záleží na šikovnosti truhláře, ale nikdy to nebude hladké jako když to udělá stroj. Jak moc je to v normě či není, nedokážu posoudit, musela bych se zeptat až večer muže truhláře.
Odpovědět
@venouska prosím, zeptejte se, budete hodná. Podle mě by to ale nemělo tak vypadat, není přece můj problém, když by to řemeslník dělal ručně (ani jsme nevěděli, zda dělá ručně/strojově) a nedokázal to udělat hladce 😞(( Musí to nějak vypadat 😞 u nikoho jsem to neviděla 😞
Odpovědět
Profilova fotka
@betelges Podle manžela s největší pravděpodobností použil hranu značenou 0,5, která je ve skutečnosti 0,4 mm, a přesně toto se pak stane. Je to starý postup, už se používá hrana 0,8 a 1 mm, tato nulapětka se dává už jen tam, kde to opravdu nejde vidět, např. zespodu na nohy stolů. Truhlář by to měl vědět a snažit se, aby jeho dílo vypadalo, je to přece jeho vizitka. Navíc rozdíl cen u hrany 0,5 a 0,8 je minimální (1m hrany rozdíl cca 3 Kč, takže i kdyby tam bylo 100 m, tak jsou to 3 stovky). Měl by to předělat, nebo dát aspoň slevu, ale asi moc neslevi a vy se na to budete dívat x let....
Odpovědět
@venouska Dobrý den, mockrát Vám děkuji za odpověď, moc mi to pomohlo. My jsme se piplali s různými jinými detaily, ale jak děláme první rekonstrukci, tak prostě jsme nezajistili/neověřili vše, zrovna pro řešení vnitřních skříněk jsme odsouhlasili bílé lamino a více se nezabývali, protože popravdě, to co jsem kdy viděla mi přišlo fajn a v pořádku, nenapadlo se nás zeptat, jak to děláte, co používáte, protože tohle jsme nevěděli, že jsou různé hrany atp. A zkrátka, nikdy jsem neviděla takto zvlněný korpus 😞 Smůla no. Vám ale díky!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?