Kuchyň. Digestoř nelze vést komínem, ale dírou ve zdi

Ahoj, zajimalo by me, jestli nekdo mate zkusenosti se sporakem v rohu a jak to mate vyresene. Puvodne byl v kuchyni domu, kam jsme se nastehovali, sporak sice v rohu, ale tak, ze licoval se stenami. My mame plynovou varnou desku zabudovanou tak, ze je v tom rohu napric. Puvodne byla digestor vyvedena do zdi nad sporakem, ale ja bych chtela ten roh trosicku prepazit a dat tam kominovou digestor. Nelze ale vest to nahoru tim kominem, ten by tam byl jen "jako", aby to vypadalo hezky, ale prave tou dirou ve zdi, ktera uz tam je. Jen nevim,jak to provest. Nemate nejake tipy? A taky jak je nejlepsi udelat tu falesnou stenu v rohu - jestli je lepsi pouzit sadrokarton nebo jiny material (treba drevotriskovou desku?) Doufam, ze je tomu rozumet... =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych šla do sádrokartonu nebo obyčejnýma příčkovkama-dělá je třeba Ytong,jsou 5 cm široké ;-)
Odpovědět
ferinko, diky za nazor :-)
Odpovědět
Ahojky,já má v rohu jen dřez,kamarádka má v rohu vařící centruma a je taky spokojená,ale nemá komínovou digestoř,tak ti neporadím :-(
Odpovědět
Profilova fotka
haluska, vzpomněla jsem si, že v nějakým kuchyňským studiu jsem to viděla snad z plechu. Na první pohled to samozřejmě nebylo poznat, na poklep jo :)
Odpovědět
;-) ahoj halusko, my kupujeme byt a už jsme museli vyřešit kuchyň. I přes protesty jsem si vybojovala sporák v rohu, a ejhle - přesně jsme narazili s digestoří :-p Taky jsem mooc chtěla tu komínovou, ale truhlář, co nám jí dělá, tak mi to rozmluvil a doporučil, že udělá přes roh úzkou skříňku, pod kterou dáme tu malou nerez digestoř, která bude schovaná a při vaření se dá vysunout nad sporák a pak zase zpět ;-) Fakt je, že ti moc neporadím, protože tomu sama moc nerozumím, ale budu mu věřit :-D Je od značky Mora, a stojí cca kolem 4 tis.
Odpovědět
haluskacz> nevim, jestli jsem te spravne pochopila, ale ty myslis, ze kominova digestor ma vyvod vertikalne nahoru? Kominova digestor ma napojeni do komina klasickym kolenem zezadu. Nejlepsi by bylo do zdi vysekat drazku pro napojeni potrubi odsavani digestore z toho rohu ke stavajicimu otvoru do komina a zakryt to omitkou. Nebo ze zkusenosti bych ti poradila reseni, co pise flosmanka vyse. Cena vysuvne digestore je mnohem nizsi nez kominove - dnes uz jsou k mani se stejnym vykonem jako kominove. Za zbytek penez si muzes nechat udelat tu skrinku a odpadne ti uklid veskere mastnoty a prachu, ktera se na kominove digestori usazuje.
Odpovědět
Můj muž to vyřešil tak,že prostě nastavil k digestoři trošku delší trubku do komína.. Kouká asi jen 30 cm,takže to jde.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych si sporak do rohu nedala, pripadala bych si tam jak na hambe ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
V nové kuchyni plánuju sporák taky "rohový", digestoř nemusí mít nutně vývod do komína, dají se pořídit digestoře s vnitřním filtračním systémem - nasátá pára se uvnitř přefiltruje a z horní části pak vychází čistý vzduch zpět do kuchyně.
Odpovědět
f.miracle, ale digestor s odťahom do komína je neporovnateľný s recyrkulačným systémom. Odťah do komína je ďaleko efektívnejší.
Odpovědět
i v rohu se dá udělat normální odtah :-)
Odpovědět
Samozrejme, že sa dá ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Prodávají se ploché roury, kterýma si odtah můžeš dovést kamkoliv...........
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :-) chtěla bych se zepat, jestli nějdo máte vyloženě rohovou dogestoř, jakou, kolik stála a akde jste ji sehnali? budeme dělat sporák v rohu a chi tam digestoř ;-) díky
Odpovědět
Profilova fotka
allie • 24. březen 2008 v 10:25 Chystáme se vybírat takovouto kuchyň, kde by sporák a trouba byly v rohu. Zatím jsem jich moc nenašla. Spíše se setkávám s rohovým dřezem. Nemáte nějakou inspiraci, ať je z čeho vybírat??? Dik, Ala. katerinka9 • 24. březen 2008 v 10:37 ahojky já mám klasickou troubu se sporákem v rohu jen se to musí zapasovat a dá to víc práce tomu kdo kuchyň bude dělat,nekoukala jsem zda dělají nějakou speciální. allie • 24. březen 2008 v 10:43 Potřebovala bych spíš nějaké foto pro inspiraci, pořád nemůžeme přijít na ten konečný vzhled...ty strohé, supermoderní kuchyně se mi nelíbí, ani takové ty "načančané" vyřezávané... vostrov • 24. březen 2008 ve 21:09 ahojky. taky bych jednou chtěla sporák v rohu - pro inspiraci jsem hodila pár fotek do alba další můžeš najít u holek v diskuzi jak vyřešit roh kuchyňské linky... tomec • 24. březen 2008 ve 22:03 sporak v rohu brutalne znizuje vyuzitelny odkladaci priestor v kuchyni. a samozrejme treba ratat aj s vhodnym odsavacom = kuchyna sa celkom slusne predrazi http://www.dobremag.net/kuchynsky-nab...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?