Kuchyně návrh - vaše postřehy

Dobrý den všem, mohl bych Vás poprosit o postřehy, návrhy, úpravy k tomuto návrhu? Barva kuchyně švestka, slonová kost. Změny oproti fotce jsou tyto: - skříňka u digestoře nebude - 3 výklopné skříňky v horní části kuchyně budou vcelku - 1 madlo. - lednice bude nejspíše nevestavná a nad ní skříňka Předem děkuji moc.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Mně osobně pohledově vadí kombinace svislých a vodorovných horních skříněk. Volila bych buď to, nebo to. A zcela upřímně bych nešla do rohového dřezu, měla jsem tu čest a nikdy víc.
Odpovědět
Na můj vkus je to trochu překombinované, jak se píše v příspěvku nade mnou...a za druhé taky kombinace dvou barev - proti té v globálu nic nemám, ale tady je to nějak moc zmatečně... chvíli jedna barva, pak dvě, pak zas jedna....chce to učesat...dřez v rohu bych také nechtěla, i když osobní zkušenost nemám....
Odpovědět
Profilova fotka
@tomaskrizcz Taky bych nekombinovala výklopné skříňky s normálníma - kombinace těchto systémů a barev je už moc. Mně pohledově vadí i ten roh, dala bych 90 stupňů. Barevně mi moc nesedí kombinace obou barev jak v dolních tak v horních skříňkách. Dřez v rohu jsem zkoušela u známých a mně to nevyhovuje, ale pokud vám jo, tak je to v pořádku, někdo je má takhle rád. Posunula bych i o jednu pozici varnou desku, protože takto je tam málo místa mezi dřezem a varnou deskou - doporučená šířka mezi těmito centry je jeden metr. Pro praváky se doporučuje mít myčku napravo od dřezu, aby člověk nemusel dávat nádobí do myčky levou nebo se celý neotáčel u toho. Hodně štěstí při výběru. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomaskrizcz K rohovému dřezu - my jsme ho měli a nijak mi nevadil, nádobí v něm šlo mýt normálně. Stejně je tam malovaná myčka. Ani mi není jasné, proč proti němu tolik lidí brojí, nepamatuju si žádná negativa. Plech se tam normálně umýt dal a to je kolikrát problém i u normálních dřezů. Barevná kombinace se mi taky trochu tluče, asi bych zkusila horní skříňky tmavé a dolní světlé nebo naopak (to by možná bylo praktičtější), zajímavě je to řešené tady http://www.kuchyneelza.cz/realizace/r.... Ale jsem zase dost konzerva :). Úchytky na skříňkách bych si asi nechala dát horizontálně, aby se to netlouklo s úchytkami na šuplících, prostě všechno stejným směrem. A nakonec bych posunula sporák o skříňku doprava, při zachování cesty jídla lednice, dřez, pracovní plocha, sporák si myslím, že ta větší pracovní plocha je praktičtější mezi dřezem a sporákem.
Odpovědět
Profilova fotka
Rohovy drez s "bordel"skrinkou pod nim je pro mne osobne jedine rozumne vyuziti rohu (pokud uz tedy roh u linky musi byt, nejlepsi je ho nemit) kombinace vanilky s necim tmavsim ano, ale vazne jinak :-/ nejake drevo bez "vzoru" uchytky urcite sjednotit na jeden smer, mame taky vedle vyklopnych skrinek jednu s klasickym oteviranim a prave diky stejnemu smeru uchytky to nepusobi rusive a kdyz uz kombinace dvou barev dekoru, tak bych zrusila mlecne sklo, je to uz treti element a to je dle mne moc (taky jsme je rusila z duvodu prekombinovanosti bily lesk+barevne otevrene skrinky+mlecne sklo to proste neslo a jeden prvek musel pryc) posunuti indukce dal od drezu by bylo fajn, nicmene bych sla treba jen o 20cm, aby byl vpravo porad jeste aspon metrovy pracovni placek
Odpovědět
@tomaskrizcz Já mám v podstatě podobné postřehy jako ostatní. Určitě bych posunula sporák dál od dřezu, aby bylo víc místa mezi nimi. Taky bych nějak upravila tu barevnost. Obzvlášť, pokud nakonec nebudete mít vestavnou lednici, ale jen bílou. Bude to už moc flekaté. Co se týká rohového dřezu, je lepší si ho někde vyzkoušet. Jak je tady vidět (a nejen tady, setkala jsem se s tím už mockrát), tak pro spoustu lidí je nepohodlný. My ho tedy měli a nijak mi nevadil. @xsona Není to naopak? Pro praváky nalevo od dřezu? Já tedy nikde tuto poučku neviděla, ale beru to ze svého pohledu - jsem pravák, myčku máme vlevo a dávám do ní nádobí pravou rukou, aniž bych se u toho nějak zvlášť točila. A když nad tím tak přemýšlím, tak v mém okolí mají všichni myčku vlevo. Spíš mi přijde, že bych do myčky, která je vpravo od dřezu dávala automaticky všechno levou rukou... Ale možná to mám jen já jinak :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanih Nene, já to četla víckrát, jestli to teda nepsali špatně na těch zdrojích. Ale když si vezmu, že stojím u dřezu a chci dávat nádobí do myčky, tak se mi to bude dávat líp po pravé straně, když to dávám pravou rukou. Můžu stát čelem ke dřezu a rovnou dávat. Pokud bych to chtěla dávat na levou stranu, musím jít pravou rukou přes celé tělo a nebo se otočit bokem ke dřezu. Ale je to samozřejmě o zvyku. :-)
Odpovědět
@xsona Aha. Tak je fakt, že stojím bokem k dřezu a to nádobí beru pravou rukou z linky a přesouvám do myčky. Ale přijde mi to naprosto přirozené a nic mi na tom nevadí. Kdyby byla na opačné straně, tak bych si buď stoupala taky bokem a dávala nádobí levou a nebo, pokud bych stála čelem ke dřezu a dávala nádobí pravou, bych asi musela pokaždé poodstoupit, když bych se chtěla sklonit a dát něco do dolního koše... Hmm... Asi jde fakt o zvyk a zavedený systém. :) Až budu dnes po večeři uklízet nádobí, musím si to zkusit z druhé strany. Jsi mi nasadila brouka do hlavy... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanih Tak to jsem nechtěla nasadit brouka do hlavy - ono to asi není tak zásadní, já jsem to jenom četla, když jsem si plánovala dům, tak aby se mi to tam všechno vlezlo, tak jsem chtěla vědět, jestli je v tom nějaký systém. Jestli ti to vyhovuje, tak jedině dobře. :-)
Odpovědět
Mám rohový dřez, stejně tak mám umístěnou i myčku. Jsem pravák, pravou rukou přendávám nádobí z dřezu (nebo pracovní plochy) do myčky a v pohodě. S rohovým dřezem jsem moc spokojená i když tady na MS je buhvíproč nepopulární. Celkem by mě zajímalo v čem tkví to "nepohodlí". A jinak stejně jak píšou holky - buďto vodorovné skřínky, nebo svislé (stejně tak i úchyty) prostě to sjednotit. Co se barevnosti týče, pokud bych přemýšlela nad touto barevnou variantou, dala bych všechny spodní skříňky švestku a horní sloní kost.
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w @hanih přemýšlela jsem, že na téma rohového dřezu založím diskuzi, taky už mi to dost vrtá hlavou :)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomaskrizcz Ahoj vykašlala bych se na rohový dřez - dala bych normalní dřez vedle myčky (roh 90°) a varnou desku bych malinko posunula do prava
Odpovědět
Článek se načítá
Díky moc za postřehy. :-) K barevné kombinaci: https://www.google.cz/search?q=kuchyn... https://www.google.cz/search?q=kuchyn...
Odpovědět
Profilova fotka
@tomaskrizcz asi tak :-)
Odpovědět
@verunky Ten panel od myčky bude trpět pod dřezem... Voda na něj apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomaskrizcz zvolíte-li takto výrazný druh dřeva, dejte si pozor na to, aby vám navazovaly léta. Není nic horšího, než vodorovný dřevěný dekor, u kterého u jednotlivých dvířek nenavazují "čáry" (namátkou např. takto http://www.gorenjekuchyne.cz/imagelib...)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomaskrizcz Tak dejte plnevestavnou mycku.. i kdyz stejne asi moc nechapu, proc by mycce melo vadit par kapek vody.. @zmrz_lina To je fakt hrozne a jeste jako vzorova kuchyne na prodejne :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg smutný je, že u tohohle a podobných dekorů je to prostě pravidlo. I tady na střeše je X takových realizovaných kuchyní. Mně to strašně "táhne oči", doma bych to fakt nechtěla, pokud by to nesedělo.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomaskrizcz nebude trpět je na to přispůsobený
Odpovědět
Jakou byste k této kuchyni (švestka+slonová kost) volili barvu dveří a podlahy? Díky za tipy.
Odpovědět
líbí se mi mnohem víc verze verunky :) jinak máme dřez taky nad myčkou a je to pohoda. Ničemu to nevadí :)
Odpovědět
@verunky @tomaskrizcz také se mi vice libi tato verze, je to takova cistejsi linie. Jen bych odkapavac otočila do rohu, abych vedle trouby mela místo na plech, když ho vyndam z trouby a jako pravakovi je mi lepsi davat umyte nadobi na pravou stranu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@anaj82 odkapavec je nad myčkou schválně :-) ale asi by to nevadilo :-)
Odpovědět
Návrh je dobrý. Jen ten roh dole mi nějak moc nesedí...
Odpovědět
Profilova fotka
@tomaskrizcz je slepí :-)
Odpovědět
Jakou byste k této kuchyni (švestka+slonová kost) volili barvu dveří a podlahy? Díky za tipy.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@verunky Dalo by se prosím nějak vyhnout tomu lámanému rohu? https://static.4nets.sk/photo/60/7394...
Odpovědět
@verunky Co z toho udělat 2 skříňky se 2 úchyty?
Odpovědět
@verunky A ještě dotaz. :) Co to nevyužité místo v dolním rohu?
Odpovědět
Profilova fotka
@tomaskrizcz uplne nechapu jak to myslis s tim rohem nahore, ale bed se dela rohova skrinka nebo slepý roh. Slepý roh dole by se dam využít jen pořizením rohove skrinky, ale prijdes o moznost využití odpadkového koše typu Blanco Select..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?