Mrazák a podlahové topení - jak izolovat, jde to?

Původně jsem plánovala vestavnou lednici a mrazák v kuchyni. Vzhledem k malému objemu lednice a mrazničky, jsem se nakonec rozhodla spotřebiče oddělit. Vestavnou lednici o objemu 319l zabuduji v kuchyni. Mrazák bych volila volně stojící a chtěla bych ho umístit v technické místnosti. Problém však je, že v technické mám v celém prostoru podlahovku. Řešil někdo něco podobného a jakým způsobem? Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
a proč jste dávali do technické komplet podlahovku? =-) nemáte jiné místo, kde topení není? my mrazák dáme do spíže, tam je ale tedy izolace, žádné topení a okno. což o to, mrazák jde postavit asi i na vlažnou podlahu, ale možná tedy bude víc žrát? :-N z druhé strany...vestavné lednice a mrazáky často stojí v kuchyni vedle trouby a taky to vše funguje, tak to asi problém není. jen blbý pocit vytápět pod mrazák
Odpovědět
@sarkju položil bych mrazák na pár trámků (schované pod mrazákem, ať ani nejdou vidět) - výška cca 5-10cm a věřím, že to nebude problém.
Odpovědět
@sarkju Nám v kuchyni blbě položili podlahovku, tj. i pod linku a lednici. Protože jsme nemohli už čekat, než by to předělali, vyřešili to odizolováním pomocí nějakého silného polystyrenu.
Odpovědět
Také záleží jaká je to podlahovka - pokud je "vodní", tak stačí asi izolovat teplo kvůli mrazáku. Pokud je elektrická (odporový drát), tak b se to teplo mělo z podlahy dostávat, ať nedochází k přehřívání - pak bych doporučoval nějaké "nožičky" nebo rám. Ale příliš těžkou hlavu bych si z toho nedělal...
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkju A mrazák bude samoodmražovací? Pokud ano tak bych to nijak zvlášť neřešil. Maximálně bych trochu přiškrtil topení v místnosti. Stejně tam bude teplo od kotle, pračky a dalšího zařízení co tam bude.
Odpovědět
Podlahovku máme vodní a opravdu všude (kromě kuchyně pod skříňkama), dokonce i v garáži, takže jiné místo nenajdu. Konkrétní mrazák ještě nemám vybraný, tak tedy vybereme samoodmražovací a umístíme ho asi na nějaké trámky s odvětráním. Děkuji za tip s polystyrenem, to mě vůbec nenapadlo. Děkuji Vám všem za názory a rady :)
Odpovědět
To by mě zajímalo, jak to děláte v létě, kdy je topení vyplé v domě je taky 23°C, foukáte na ty mrazáky ventilátorem, aby neměly větší spotřebu. Myslím, že těch 22° C, které jde od podlahy mrazák vůbec neohrozí, aby více spínal. Pokud vím, tak mrazák má čidlo uvnitř a ne venku, že by spínal podle okolní teploty. Ve stěnách mrazáku je izolace. Lednička taky stále nespíná, ikdyž je doma 25 °C. Myslíte, že zacháníte situaci tím, že na 1m2 nebude vytápěná podlaha a okolní vzduch bude mít 23°C. To byla úsměvná debata.
Odpovědět
@sarkju plně souhlasím s příspěvkem od milan1965, řešíte hloupost. A i kdyby vás to opravdu dál trápilo, jako že zbytečně, tak technická místnost bude mít určitě svůj samostatný okruh. Takový okruh můžete regulovat - přiškrtit. Jinak všem přeji vše nejlepší v novém roce. :-D
Odpovědět
Obecně se nedoporučuje umisťovat chladničku (mrazničku) ke spotřebičům produkujícím teplo vzhledem ke spotřebě energie „Se stoupající teplotou okolí o 1 °C nad 20 °C vzroste spotřeba energie přibližně o 6 %.“ Obecně se také nedoporučuje podlahové vytápění pod tyto spotřebiče. Vzhledem k tomu, mě zajímalo, zda může mít umístění vliv i na životnost přístroje tj. kompresoru a jak by se dalo řešit. Každý z nás rozumí něčemu, každý má určité zkušenosti a myslela jsem, že o to tady jde. Můj první hloupý dotaz zde, je také tím posledním. Ještě těm, co by měli také hloupý dotaz: Ještě jsem vyhledala, že chladící spotřebiče se mohou od zdroje tepla oddělit odráživou hliníkovou folií s mirelonem či bublinkovou folií.
Odpovědět
@sarkju nedávno jsem řešil také jedno téma se známým truhlářem, se kterým jsme montovali kuchyň. Ptal jsem se ho na názor, protože jsem jsem na internetu něco četl k tomu tématu a názory diskutujících (zde) byly trochu rozdílné. Byl tam také švagr, celkem chytrý člověk, který poslouchal můj dotaz na známého truhláře a víte co mi švagr odpověděl, anichž by dotaz směřoval na něj? Že moc čtu a ať to tolik neřeším, protože to nejspíš bude ve výsledku úplně jedno. Neměl jsem na to slov, protože jsem si uvědomil, že opravdu internet přináší tolik informací a lidé si pak myslí, že znají to a tamto. Ve výsledku ale mají v hlavě spíš jen guláš a žádný odborník z nich po přečtení pár článků a diskuzí není. Snad chápete, co jsem těmi možná pomatenými větami chtěl říci. Máme troubu s pyrolýzou vedle lednice. Řešil jsem to v několika lidmi z oboru a vždycky jsme došli k závěru, že když je kuchyň kvalitně udělaná, tak to problém nebývá. TO nemyslím, žádné dodatečné odizolování. Vyprďněte se na "obecná nedoporučování" a pokud se zamyslíte nad tím, co napsal milan1965, tak vám musí dojít, že ten váš dotaz je opravdu "hloupý". To však neznamená, že jste hloupá vy. I chytrý člověk může mít pro někoho velmi hloupý dotaz, protože žádný učený z nebe nespadl. Přeji vám v novém roce vše nejlepší, méně vztahovačnosti a báječnou kuchyň. ;-)
Odpovědět
Vždyť všechny ty chladící zařízení produkují teplo, které vypouštějí do okolí a zahřívají zvenku samy sebe, tak ta nízká teplota podlahovky mrazáku nemůže nijak vadit, ne?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?