Návrh kuchyně názory

Zdravím, poprosím o názory na návrh kuchyně, připomínky a popřípadě co změnit. Aktuálně se rozmýšlíme jestli ponechat troubu pod varnou deskou na prostředku místnosti nebo ji udělat vestavěnou v prostoru pod mirkovlnkou a dále skříňky u okna jestli ponechat nebo uvolnit prostor. Děkuji
Odpovědět
@krolok tak když dáte troubu pod mikrovlnku, tak si dost uberete místa na pracovní desce, kterého tam není zase tolik. Nechala bych takto. Horní skříňku u okna bych zrušila, ať to působí vzdusneji.
Odpovědět
Dle mého to záleží na Vás a Vašem vkusu. Vám se to musí líbit. Udělejte si třeba ještě verzi, kterou tu popisujete a uvidíte sám, která se Vám bude více líbit. Za mě mám raději troubu a mikrovlnku nad sebou, ale to je opravdu na každém. Nevidím v tom nějaký funkční problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to takto líbí, troubu mám taky pod varnou deskou, ničemu to nevadí. Akorát se musím sehnout, když se do ní chci podívat.
Odpovědět
Mikrovlnka je podle mého názoru vysoko, pro nás doma nepraktické, protože žena je menší...
Odpovědět
@dali1bor Ono celkově je dost vysoko. Když si představím, že mám vybírat z ní plný talíř horké polévky, tak to se neobejde, aniž by mi něco nekaplo stranou 😄
Odpovědět
to ano, ale zase kam s ni jinam, nechce se mi ji jen tak plesknout na pracovni desku 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@krolok klidně by mohla být místo šuplíku v dolní skříňce, nemusí být ve výšce
Odpovědět
Určitě poznámka k mikrovlnce je správně. Většinou se používá i několik krát denně. Mám ji stejně vysoko a je to na houby. Vzít a položit je nemožné. Musí se to opatrně.
Odpovědět
Profilova fotka
Mikrovlnná trouba v takové výšce, nedovedu si představit, že bych vyndával horkou polévku. Je dobré mít troubu ve výšce, je to praktické, ale zbytečně by ti to ubíralo pracovní prostor.
Odpovědět
Změnil bych pořadí. Nejprve co tam chci, jak s tím pohodlně pracovat a nakonec aby to dobře vypadalo, doladit to malými ústupky. Lednice vedle prostor na přípravu před mytím a dřez. Za mne super. Pod ten prostor bych dal myčku a vedle vysouvací nádoby na odpad. Budou navazovat na hlavní pracovní plochu, kde je taky odpad. Pracovní plocha má být 1 až 1,3 metru. V umístění jak to máš to není 100% ideál ale dobrý kompromis. Pak máš varnou desku. Prostor na odložení z obou stran. Hrnec který přetíká, hodíš nalevo, mřížka z IKEA (pár korun). Je tam místo na kávovar nebo konvici. Pak bych dal troubu ve výšce pasu a mikrovlnku nad ni. Dát stolařovi 1000 na úpravu spodní skříňky, ideálně to partner zvládne sám.
Odpovědět
A ještě USPOŘÁDÁNÍ KUCHYNĚ PRO POHODLNĚJŠÍ A RYCHLEJŠÍ Vaření kucharkaprodceru.Ta ženská ví. Na rozdíl od čtečú katalogů v různých super studií...
Odpovědět
Profilova fotka
@petuso Tak někteří nemají ani jen šajnu o tom, co prodávají, co se týče kuchyní. Také jsme tak byli v pár studiích a neuměli nám poradit ani uspořádání.
Odpovědět
Článek se načítá
@eewin Už jsem tady upustil páru nad katalogovými odborníkmi s vysokou školou cestovního ruchu a sociálních věd. Dosažení VŠ můžou dělat i to čemu nerozumí a tvářit se důležitě. Přitom, stolař nebo kuchař by nedoporučil dát mikrovlnku nebo troubu do výšky hlavy, vzhledem k tomu že opatření se do konce života nezahojí. To se stane občas. Ale nikdo si není jistý že ne on.
Odpovědět
Profilova fotka
@petuso Přesně jak píšeš. Ne každý může dělat cokoli.
Odpovědět
Mě osobně se třeba nelíbí dřez nebo varná deska před oknem. Šli jsme touto cestou i v plánované kuchyni do domu - před oknem máme volnou pracovní plochu. A od toho jsme plánovali zbytek linky. Mikrovlnka v takové výšce - to je opravdu hazard s bezpečností. Pokud máte dostatečně úložných prostor, zrušila bych skřínku u okna. I na mě by pak působil váš návrh vzdušněji a méně stísněněji. 👍🏻
Odpovědět
Profilova fotka
Za mňa mikrovlnka rozhodne NIE takto do výšky. Možno sa poruší dokonalý dizajn, ale komfort pri užívaní a bezpečnosť seba či detí je dôležitejšia. Asi by som ju podvesila pod horné skrinky ak by nešlo inak. Priestor na doske pod ňou odkladací by zostal. A zo svojej skúsenosti... Pri dreze stojíš minimum času, viac zaberá príprava jedla... mám rada pri tom výhľad z okna. Čiže drez by som posunula čim viac vľavo, odkladacia plocha v rohu využije inak ťažko využiteľné miesto. To je môj pohľad. Sama to tak mám a som maximálne spokojná.
Odpovědět
@krolok a jeste je super vyvysena mycka, je to lepsi nez vyvysena trouba,protoze do trouby lezu jednou za x dni,kdezto do mycky nekolikrat denne a kazdy den.
Odpovědět
Profilova fotka
@jankazb Souhlasím s tím, co jsi psala. Někdy je třeba prostě dát ten ideální 100% design stranou a myslet spíše na praktickou stránku.
Odpovědět
@m2s To co píšete mě hodně zaujalo. A je to přístup který by měl být v manuálu prodejců kuchyní. Myslím opravdu. Dřez pod oknem - Není potřeba hodně světla. Navíc pokud je myčka, použije se krátce a občas. Varná deska - Světlo potřebujete zhora, ne ze strany, např. hluboký hrnec, navíc,čas obsluhy je v podstate krátky . Navíc příprava surovin na vaření zaberou více času a je potřeba na ne líp vidět. Navíc denní světlo nezkresluje. Pracovní plocha pod oknem je dokonalá! Máte palec
Odpovědět
K mikrovlnce - spousta komentářů je, že je vysoko. Podle mě je to OK, mám ji taky tak a nemám s tím problém (měřím 165cm). Ale hodně taky záleží na frekvenci používání. U nás slouží k rozmrazování, dělání popcornu a tak max. 3x týdně na ohřev jídla. Pokud je používaná denně opakovaně tak by asi byla bezpečnější níž.
Odpovědět
@katerina1106 Tak člověk si zvykne na všechno, ale jak píšeš je to hlavně o tom, jak často se používá...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?