Návrh kuchyně - rady a nápady

Začala jsem plánovat kuchyň - favoritem je Bodbyn z Ikei s ostrůvkem. Byla jsem sice pro radu přímo v Ikei, ale nepřijde mi, že by mi moc poradili. Vycházeli z mého původního návrhu. Poslední dobou váhám, jestli je praktická indukce na ostrůvku, protože větší pracovní plocha je vedle lednice, ale potravinová vysouvací skříňka až vedle trouby. Tudíž bych chtěla poprosit o další postřehy, ať vím, jestli mám doladit tento návrh nebo jej celý překopat. Všem děkuji za rady
Odpovědět
Určitě by to chtělo udat rozměry kuchyně, umístění oken a dveří.
Odpovědět
Mně tam ty polovysoké skříňky vedle okna vůbec nepasují. Dala bych troubu+mw do věže vedle lednice. Dřez o sříňku ke stolu posunula a z polovysokých skříněk udělala skříňky normální nízké.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj ... uz na prvni pohled vidim jednu "chybu" trouba hned za zády když budes stat u plotny (nekdy to jinak nejde - ale v tvem pripade bych troubu dala na stenu s lednici... jak pise @travas rozmery by hodne pomohli
Odpovědět
Ano, mezi okna ty skrinky nepasuji. Muzes udelat obrazek prazdne místnosti? Mozna bych dala pod okna stůl a presunula vae jinak ale nevim, jak vypada cela místnost
Odpovědět
Profilova fotka
@lindaaa10 Takhle se mi to také moc nelíbí. Přijde mi, že úplně nejlepší by bylo, aby byly vysoké skříně u sebe než takhle rozháraně, tzn. na stěně na pravé straně. Mezi okna bych umístila dřez, aby volná pracovní plocha byla pod oknem (bude i kam odkládat z lednice) a ostrůvek s varnou deskou bych nechala tak, jak je.
Odpovědět
Přidávám tvar a vel. místnosti
Odpovědět
@travas přidala jsem tvar a vel. místnosti
Odpovědět
@evsa upřímně se mi tam také moc nelíbí, já je prostě někam chtěla dát, ale asi se budu muset smířit s tím, že se tam prostě nehodí.
Odpovědět
@verunky děkuji za upozornění, tahle chyba mne ani nenapadla, zkusím předělat.
Odpovědět
@yasminn4 polovysoké skříňky se mi moc líbily, ale prostě máte pravdu, že mezi okny nevypadají moc hezky. Mne se to totiž také příliš nelíbilo, ale partner s bratrem mi tvrdili, že bude pěkné. Raději od toho ale upustím.
Odpovědět
@lulii děkuji za tip, zkusím předělat.
Odpovědět
Přepracovala jsem dle vašich návrhů (moc za ně děkuji). Akorát mi tam trošku chybí ty polovysoké skříňky, jednak se mi líbily jako ´odkládací´plocha a také se mi velikostně líbila tzv. potravinová skříňka. Kdyby Vás napadlo, kam šikovně tyto skříňky umístit, budu moc ráda. Obávám se, že se této myšlenky ale vzdám. Stále přemýšlím nad tím ostrůvkem, jestli je praktické jej mít v této podobě. Naštěstí máme ještě nějakou dobu na přemýšlení a dolaďování.
Odpovědět
Článek se načítá
Já osobně bych pouvazovala nad tim tu kuchyni obratit. Jako že ji naskladat ke zdi jak je napsáno A a dolu, co je ta stěna s oknem. Na stěnu A bys mohla dat vysoke skrinky, ktery ty chceš. Jidelni stul nejak k tem dvoum oknum..
Odpovědět
Profilova fotka
@lindaaa10 Takhle super .... Jeste nevim kde je mycka ale smerovala bych ji do prostoru vpravo od drezu
Odpovědět
@lindaaa10 A co dát potravinovku jako 3. vysokou skříň vedle trouby a dřez posunout o jedno místo doleva ?
Odpovědět
@lindaaa10 Přesně takhle to mám, jen teda varnou desku mám vlevo od dřezu a ostrůvek mám jako čistou velkou pracovní plochu. Nemám ráda varné desky na ostrůvku, pro mě to je strašně nepraktické.
Odpovědět
@yasminn4 nevím, jestli jsem dobře pochopila, ale obrátit to určitě nepůjde, za stěnou A je vstup do obývacího pokoje...
Odpovědět
@verunky moc děkuji za rady a schválení. Nějakou dobu sleduji Vaše profesionální návrhy, takže si cením Vašich rad.
Odpovědět
@kataw také mne napadlo, ještě zkusím udělat jeden návrh a uvidím
Odpovědět
@xpila já právě nad praktičností varné desky na ostrůvku stále nejsem 100% přesvědčena, ještě nad tím budu chvíli uvažovat.
Odpovědět
@lindaaa10 Také bych Vás odrazoval od varné desky na ostrůvku. Podle mého názoru je v domácí kuchyní daleko bezpečnější umístění u zdi. Z nákresu dále není patrné, jak by bylo řešeno odvětrání. Nad varnou deskou musí určitě být. Jinak obecně se mi nezdá úplně optimální rozvržení jednotlivých pracovních zón. Zamyslete se, jaký je proces přípravy pokrmů. Návrh kuchyně by měl pokud možno respektovat pracovní postupy, které v kuchyni probíhají. Ideálně lednice a potravinová skříň, následně místo na odkládání věcí, následně dřez na mytí potravin, poté místo na přípravu pokrmů. Následovat by mělo varné centrum a konečně místo na přípravu servírování hotových pokrmů. Ne vždy je možné to udělat takto ideálně, ale ve Vašem případě si myslím by neměl být problém. S pozdravem, Jiří Vrzal
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?