Připaluje se mi jídlo na indukci, čím to je?

Hezký den, prosím o rady a zkušenosti... Zařizujeme byt a byla jsem přesvědčená o indukci.. Teď ale dost váhám, protože dost často vařím na indukci u tchýně a jde mi o nervy! ]-( Naprosto všechno se připaluje i na polovičním výkonu, přichytne se mi ryba, rýže, zelenina, cokoliv.. ovšem většinou tak, že když dělám např.flákotu masa, tak se mi přichytne ve středu pánve a na okrajích je nedopečené. Celkově se mi všechno takto pálí, můžete mi poradit, jestli je to nádobím nebo indukcí? (Nebo rukama?? :-D) A taky jak např.děláte palačinky?? ;-) chci to vždycky prohodit ve vzduchu, ale jakmile sundám pánev, tak končím, protože to jen zapípá a zase čekám, než se pánev nahřeje!!! ]-( Nerada bych byla otrokem vaření, plyn mít nemůžem a o sklokeramice jsem neslyšela nic dobrého:-) Poradíte?:-) Díky!:-)
Odpovědět
Máme indukci a jsem naprosto spokojená, problém je jen s určitým typem takových těch lehkých pánví, které se prohnou a přiléhají k plotýnce v podstatě jen uprostřed. Tam se mi pak pálí prostředek a kraje hřejí málo... Ale jinak mě ještě napadá, na čem jste zvyklá vařit? Na elektrice, nebo na plynu? Indukce funguje spíš jako plyn (proto mi vyhovuje) - hned se ztlumí, hned se přidá... doma jsme měli plyn, tak jsem na něj zvyklá, kdykoli jsem někde musela vařit na elektrice, byla to katastrofa - neuměla jsem to včas ztlumit, všechno mi přetékalo, pálilo se... proto jsem si do bytu pořídila indukci (plyn tu nemáme) a jsem z ní nadšená. Jinak mě ještě napadlo, nádobím to asi taky může být. Mám jednu pánev - naopak takovou těžkou, se silným dnem (Tchibo)...a ta když se nahřeje, tak jí musím dát sotva na poloviční výkon plotny a funguje tak, jako běžná pánev při plném výkonu...
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem byla zvyklá na sklokeramiku a předtím normální elektrické plotýnky, teď máme indukci a jsem také nadšená. Ale musela jsem se na ní trochu naučit. Ještě teď se mi někdy stane, že nepočítám s tím, že se tak rychle nahřeje. S rozložením tepla nemám problém vůbec, palačinky kvůli dětem dělám dost často a sundání na tak malou chvilku mi pánev neochladí. Také si myslím, že to bude spíš nádobím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?