Je dnes trouba bez katalytického čištění opravdu krok zpět (jako třeba nemít pračku), nebo je to záležitost pro toho, kdo vyloženě nerad uklízí? Drhnete troubu tak hrozně často a s takovým úsilím, že se vyplatí takovou troubu pořídit? Popř. pyrolýza? O cenu teď nejde. Díky.
myslím, že je to snad stále pro "lenochy", co neradi čistí troubu. Já teda nerada. Mě by se líbila pyrolýza, uvažovala jsem o ní taky před lety, když jsem pořizovala novou kuchyň, nevím už, proč jsem rozhodla proti (asi vysoká cena trouby a pravděpodobně asi vysoká spotřeba el. energie při pyrolýze). Troubu nečistím tak často, asi 1-2x do roka, což asi není ideální, jelikož drobné připečeninky se sem tam najdou. Měla by se čistit okamžitě a ne až to zaschne a zatvrdne. Ale jsem na ni hodně opatrná, nepeču tam moc odkrytá masa, nesmažím tam řízky, dávám si pozor i na ovoce (prskající rybíz), takže žádný pečený čaj apod. Takže určitě záleží na způsobu a frekvenci použití.
Podle tohoto odkazu bych se rozhodla pro pyrolýzu, katalytické čištění ne. Nebo manuální čištění, a ušetřené peníze bych spíš vrazila do lepší myčky, do pračky, sušičky apod., prostě toho, co je potřeba mnohem víc.
http://www.flexy.cz/slany/poradna-fle...
@borntolive pokud o cenu nejde v 1.řadě, tak určitě pyrolýzu. Proč si pořizujeme myčku na nádobí, sušičku, pekárnu na chleba, kuchyňský robot a spoustu jiných vymožeností moderní doby? - no přece aby jsme si ulehčili práci :) ...já osobně nesnáším drhnutí trouby (drhnu doma spoustu jiných věcí a tam se dostatečně vyřádím) proto jsem při zařizování kuchyně trvala na pyrolýze a mám ji. Dneska už je to cenově dostupné a já troubu používám skoro víc jak varnou desku. Katalytické čištění jsem hned zavrhla, to mně nenadchlo, to je jak mít pračku s polovinou otáček :)
Mám pyrolýzu a trouba po vyčištění je jak nová. Akorát musím vyndávat rošt a kolejničky a to drhnout v ruce, škoda, že se nedá vyčistit s troubou :-( .