Trouba s párou

Dobrý den, řeším uspořádání kuchyně a aktuálně procházím spotřebiče. Můžete mi prosím napsat ty, které máte zkušenost s párou, jak trouba funguje - z nádobky se uvolňuje voda kam? V jaké míře? Jen pro mou představu, je rozdíl, pokud dám na dno trouby plech s horkou vodou a "vařím" na 100C, nebo použiju troubu s párou na 100C? Děkuji.
Odpovědět
Z nádobky to jde čepadlem do vyvíječe páry a z něj pak do prostoru trouby. A to je ten hlavní rozdíl, té páry se generuje opravdu hodně, i při nízké teplotě. Jde pak třeba snadno ohřát dva knedlíky při velké rodinné sešlosti. Toto s odparem vody ze dna neuděláte. A tak je to se vším, prostě hodně páry. Nějaké poznatky jsou tady https://www.alza.cz/bosch-hsg636xs6-d... Je třeba počítat s tím, že cca jednou ročně je třeba udělat odvápnění těch parních ůtrob (náklad cca 100kč), je na to čistící program.
Odpovědět
Na multifunkční troubu s možností 100% páry nedám dopustit. Mám jednu u nejlevnějších. Je potřeba ze začátku se s ní naučit. Ale pak, konečně nejsou bramborové knedlíky takové oslizle divnotvary, klasický knedlík paráda, rýži vařím už jen v troubě. Ohřev párou je taky super, nemáme mikrovlnku. Přidáním vody do trouby (ať už v nějaké nádobě nebo do prohlubně) se nevyvine tolik páry, je to jen takové lehké připaření 😉
Odpovědět
Děkuju. @sokil A co pak pečení třeba piškotu, cukroví..to jde pak vypnout a peče normálně?
Odpovědět
@jowana samozřejmě, mám cca 17 programů, klasika horní/dolní ohřev, horkovzduch, gril, program s přidáním 25%, 50% a 100% páry, program regenerace a další. Je to multifunkční trouba, u některých jídel třeba peču na 25% páry a na posledních 10 minut přepnu na gril, aby byla kůrčička.
Odpovědět
@sokil děkuji. Jakou značku prosím máš?Já koukala na Siemens, možná Bosch, ale ty ceny jsou dost vysoké..
Odpovědět
@jowana mam electrolux kobcs31x
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?