Vestavná lednice - rozměr mrazáku dole aby se vešla do skříně

Ahoj lidi... mám dotaz. Vybírám vestavnou lednici, ale byla jsem upozorněna ať si dám pozor na rozměry. Hlavně na rozměr mrazáku, protože ledničky stojí na nožičkách, takže aby se ten mrazák dole dal otvírat a nebyl vyšší nebo menší než ty dvířka od skříně. Já mám třeba skříň na ledničku, kde ta spodní část na mrazák má 70 cm na výšku. Ale co se tak dívám na internetu, nikde takový rozměr neuvádí. Poradíte prosím, jak je to s tím rozměrem a s těmi nožičkami? Budu ráda za každou radu. Děkuji moc :)
Odpovědět
Profilova fotka
moment .... pokud je lednice "vestavná" tak nestoji na nožickach, ale je vsunuta do korpusu..
Odpovědět
@verunky No, právě že asi jak která.. byl u mě známý, který měl teď problém s tím, že mu vyrobili špatnou skříň protože nepočítali, že lednička stojí na nožkách, prý kvůli tomu, že ze spodu je větrání. Myslíte ,že výška toho mrazáku je u všech vestavných stejná?
Odpovědět
@verunky https://www.tsbohemia.cz/beko-cbi-770... tady jsem vybrala náhodně vestavnou lednici a taky má nožky.
Odpovědět
@char25 Nám zrovna dneska dávají kuchyň a lednici máme tuto:Electrolux ENN2800AJW, je to klasická vestavba, nějak nevím, že by měla nožky, dole je pouze taková ta mřížka na odvětrávání a cena je podobná té Vaší.
Odpovědět
@char25 Opravdu u té, co jste zasílala, jsou nožky, ale to je zvláštní, to opravdu nevím, jak by se poté zabudovalo. Asi bych do takové lednice nešla, raději se poohlídněte jinde, protože může vzniknout problém.
Odpovědět
Profilova fotka
@char25 https://www.bekocr.cz/files/product_f... tak pokud ten kdo skrin bude delat, dodrzi zastavbovych otvoru nebude problem ... lednice větra mrizkou v soklu a zádama to ze má lednice "nohy" na veci nic nemeni, staci se drzet nákresu ... uplne idealni je nejpr vybrat spotrebice a nasledne zadavat kuchyni každa lednice (vyrobce) to ma jinak...
Odpovědět
@asistent @verunky Děkuji oběma za odpovědi. Skříň už mám vyrobenou tak dle rozměrů vyberu ledničku bez nožiček. Děkuji a přeji hezký den :)
Odpovědět
@verunky úplně ideální je zadat oboje najednou, neboť pokud nastane problém při montáži tak to není můj problém ;) @char25 výška dveří není u všech výrobců stejná. Díky tomu, že jsme to kdysi řešili postupně, tak jsme měli systém 2 dveří (vestavné dveře a za nimi se otevírala lednice). S nožičkami nebo bez je jedno, lednice na něčem stát musí. A buď je větrací mřížka mezi nožičkami, nebo není (podle mě je ale vždy). A tato mřížka je vidět pouze když se mrazák otevře, jinak je samozřejmě zakrytá. Stejně tak je větrací mřížka i dole pod vestavnou skříní (přímo u země, třeba až pod šuplíkem). Takže vybírat lednici podle toho, zda má nožičky nebo ne je úplně jedno. Důležitý je otvor pro montáž, resp. rozměr dveří aby se nepřekrývaly - nebo nastane případ dvojitých dveří.
Odpovědět
Profilova fotka
@mstrecha ano je to tak :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?