Jak vyřešit vyvedení digestoře?

Profilova fotka
Prosím o radu, jak vyřešit vyvedení digestoře. Máme ve zdi domu díru a v ní uříznutou oranžovou plastovou trubku a od digestoře ohebnou trubku Ikea o větším průměru, než je ta plasotvá trubka. Nějaké tipy, triky?
Odpovědět
Dělají se redukce https://www.google.cz/search?q=redukc...
Odpovědět
Redukce sice jsou, akorát je škoda, že máte ve zdi menší průměr než jaký má vývod digestoře - může to zvyšovat hlučnost a snižovat účinnost digestoře. Jaké máte průměry? Hádám, že na digestoři bude tak 150 mm a ve zdi 100 mm. Potom můžete buď plastovou redukci z odkazu výše (150/100), nebo plechovou, např. http://www.ventilatory.net/tvarovky/p... (plastová ale bude vhodnější kvůli tepelnému mostu). Nezapomeňte na zpětnou klapku. V digestoři sice bývá obyč. umělá, ale není moc funkční - zvedá se při podtlaku či venkovním fukaru. Mám dobrou zkušenost s touto: http://www.ventilatory.net/potrubni-e... - ta má magnet a zavře to fest. Klapku umístit co nejvíce do zdi (do té vnitřní trubky, kterou tam máte).
Odpovědět
Profilova fotka
Redukci tu nějakou máme, ale nesedí, takže koukneme po jiné. Děkuji. @lukoid Otvor ve zdi byl hotový už při předání domu, to jsme bohužel ovlivnit nemohli, já stejně digestoř nesnáším, je to pro mě spíš světlo :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?