Zafrezované vs. profilové uchycení: Jak vybrat?

Dobry den, ma nekdo zkusenost s bezuchytovym resenim kuchynskych skrinek, je lepsi zafrezovana uchytka primo do desky nebo bezuchytovy profil na ramu? Ktery zpusob je pohodlnejsi na otevirani? A ktery vypada vice minimalisticky, u ktereho jsou mensi ty mezery pro uchopeni? Profil asi ubere misto ve skrince, supliku? Nebo dat aspon na supliky otevirani tip on, a na skrinky profil, aby ta plocha vypadala celistva, bez mezer? Dekuji.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od svestkovy_kolac:

Dobry den, ma nekdo zkusenost s bezuchytovym res…
@svestkovy_kolac za nás ten bezúchotkový profil na rámu. Jestli tedy myslíte to, že skřínky mají nižší dvířka a nahoře se vytvoří "škvíra" kterou je pak otevíráte. Příjde nám to minimalistické a čisté. Tip on po čase prý začne otravovat a při čištění si to prý pořád otevíráte. Nevím no. A žlábek viz ikea je za mě taky pěkný, možná se ze zmíněných ale bude nejvíce špinit. Každopádně ten neprojde přes manželku, takže jdeme do té mezery.
Odpovědět
Určitě je lepší ten bezúchytkový profil na rámu, a co se týká tip-onu, tak si to pořádně rozmysli v kuchyni, protože u toho ti stačí trochu zatlačit kolenem a hned ti šuplík vystřelí. Moje manželka to taky moc chtěla, ale když to viděla a vyzkoušela si to na jedné kuchyni, tak od toho hned upustila
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kamilpo:

Určitě je lepší ten bezúchytkový profil na rámu, …
@kamilpo Máme a jsme spokojeni, jedinou výhradou je, že hrany máme dost ostré a chytají se v nich všechny drobky. Ale aspoň nejsou na zemi :)
Odpovědět
Tak stolar nas presvedcuje k zafrezovanym uchytkam primo do dvirek, jako je na obrazku (ta prvni varianta, ne ta zkosena). Profil, ktery je snad 6 cm, by nam ubral ulozneho prostoru, a pry tyto nalakovane budou vypadat vic minimalisticky nez profil. Co stolar, to jiny nazor. A ma nekdo zkusenost i s tou variantou zkosene hrany? Ale tu pry nedela. Jestli je otevirani pohodlne.
Odpovědět
Také jsem zvažoval, co si dát. Tento způsob zafrézování přímo do dvířek se mi dost blbě otvíral, zkoušel jsme to přímo v obchodech, moc malá mezera na mé prsty. Lépe mi vyhovoval než ten kovový profil. Myslím si, že místo neubere. Já chci s LED osvětením, tak je pak nutné mít o tuším 2 cm vyšší desku na lince, jinak nic.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od p_sava:

Také jsem zvažoval, co si dát. Tento způsob zafré…
@p_sava No stolar rikal, ze dela ten zlabek nejak hlubsi pro lepsi uchopeni, ale porad nejsme presvedceni.
Odpovědět
Profilova fotka
meli jsme ruzne varianty, ja mam trochu hrubsi prsty, manzelka normalni tenke a proste zadne zafrezovane nebyly moc prijemne a ty jakoby mensi dvirka a mezera se taky blbe otevira, je to na polamani prstu. mame uchytky, vybirali jsme dlouho ale jsou elegantni a prijemne. kdyztak vice u me v albu
Odpovědět
Nema nekdo zkusenost s lakovanymi dvirky Trachea, se zafrezovanym uchytem? https://www.trachea.cz/cz/b2b/dvirka/... Nebo jak kvalitni je vubec znacka Trachea? Dekuji.
Odpovědět

Nema nekdo zkusenost s lakovanymi dvirky Trachea,…
@svestkovy_kolac Když jsme vybírali dvířka do kuchyně, byla tohle jedna z variant, ale dočetla jsem se tolika mizerných recenzí, že jsem je z úvah vyřadila. Ale osobně neznám nikoho, kdo by je měl.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od synura_p:

@svestkovy_kolac Když jsme vybírali dvířka do kuc…
@synura_p A v jakem smyslu mizerne recenze, konkretne na tato lakovana vyfrezovana? Nekvalita, nepohodlne otevirani, nebo spatny / slaby nastrik, celkove laciny vzhled?... nebo obecne spatne hodnoceni znacky Trachea? Takze lepe vybrat lakovana dvirka od nekoho jineho? Dekuji.
Odpovědět

@synura_p A v jakem smyslu mizerne recenze, konkr…
@svestkovy_kolac Aha, pardon, koukám, že píšete lakované. Nám nabízel truhlář variantu Trachea fólie a u toho jsem právě často četla, že se to lidem po pár letech začalo odchlipovat, loupat atd. Ale nevím, jestli je to otázka značky, nebo je problém jen s tou fólií, ale lakované mají ok.
Odpovědět
Profilova fotka
My ideme teda do riešenia klasickej úchytky. Tie zafrézované alebo pridaný Gola profil (alebo ako sa tomu nadáva) dosť uberá zo šuplíku a najväčší problém je, že ak sú 3 šuplíky na výšku, tak stredný sa musí otvárať rukou zdola. To je veľké fuj fuj. Vymyslel už ktosik verziu, kedy sa aj stredný šuplík otvára zhora?
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od josefx:

My ideme teda do riešenia klasickej úchytky. Tie …
@josefx To nepotřebiješ vymýšlet. Prostě tam dáš třetí profil na otevírání shora, ale samozřejmě to ubere místo na výšku.
Odpovědět
Profil do ramu jsme taky zavrhli, ubral by moc mista, tento zafrezovany do dvirek je pro nas lepsi varianta, ale zrovna u te Trachey vypada ten zlabek dost melky, tak asi zkusime jineho dodavatele. Mne by se libilo nejvic tip on otevirani, co se vzhledu tyce, ale asi to nebude uplne prakticke, jestli se suplik, skrinka otevre i pouhym dotykem kolena pri opreni o kuchynskou linku atd... Ma nekdo zkusenost?
Odpovědět
Já teda nechápu, proč by ten přidaný kovový profil měl zmensšovat dvířka. Mám to navrženo, výška linky bude 91 nebo 92 cm, stejně jako by tam byly úchytky. Ten profil možná něco sebere z výšky čela dvířka, ale přece mi nechcete tvrdit, že plníte šuplíky po okraj. Vždyť i boky jsou nižší, než čelo.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od p_sava:

Já teda nechápu, proč by ten přidaný kovový profi…
@p_sava taky to nechápu. Také nám to stolař rozmlouval. Jde opravdu o tu výšku šuplíku, že ten profil zabere 4 cm a nejde to pak plnit úplně do výšky. Což nám je osobně úplně jedno. Možná to rozmlouvají i proto, že prý je to náročnější na montáž oproti klasickým způsobům...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka

Profil do ramu jsme taky zavrhli, ubral by moc mi…
@svestkovy_kolac tip-on je dobry na pantove dvirka, ne na supliky
Odpovědět
Profilova fotka

Profil do ramu jsme taky zavrhli, ubral by moc mi…
@svestkovy_kolac Tipon mám u jednoho šuplíku s košem pod dřezem s elektrickým výsuvem. Je to supr a když jsem v práci, tak neustále otevírám skříňku s košem kolenem a na povoru to nechce jít. Doporučuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?