Zapuštěné úchytky v kuchyni, jsou praktické?

Dobrý den, řeším úchytky a panty do kuchyně. Chtěla bych se zeptat na praktičnost zapuštěných úchytek. Mám malé dítě a prý jsou ty hrany dost ostré. Nemáte nějaký tip na zajímavou úchytku k bílé lesklé kuchyni? Šuflata budu mít 90 cm, vestavěnou myčku, horní skříňky budou vyklápěcí v dřevodekoru. S tím souvisí i výběr pantů. Jaké panty máte a jak jste spokojené? Děkuji :) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já už bych si úchytky na linku nedávala. U našich jsme měli klasiku-obloučky, špatně se to upatlané pod nimi umývalo, tak jsem si ve své dala výraznější, hranaté a když jsem se pohybovala podél linky, neustále jsem měla dobité stehna a při umývání dvířek i ruce, takže dnes už bych brala linku jen s tím vyfrézováním, nebo jak se tomu říká. Hold oči už se nabažily, já se poučila a při příštím zařizování kuchyně už pojedeme na praktičnost :-)
Odpovědět
Děkuji za odpověď... jenomže otázka je, co je praktičtější. Je pravda, že se to kolem úchytek špatně umývá, ale ty zapuštěné mají většinou ostré hrany a v ochodě mě odrazovali, že např. pro chlapa je praktičtější úchytka než to otevírat těmi misečkami... ... Mně osobně se víc líbí ty zapuštěné nebo jemné nenápadné, ale právě řeším, jestli to není jen designová záležitost :)... Ale Váš názor mě vrací vlastně tam, kam jsem chtěla :-DD
Odpovědět
Profilova fotka
@vanilka_jahoda Tak určitě je praktičtější pro každého něco jiného, každý v kuchyni můžeme fungovat jinak. Nejlépe si to vyzkoušet a zjistit co vyhovuje právě vám. Na to, co říkají v obchodě, bych se vykašlala a zeptala bych se přímo svého chlapa, čím se mu otvírá lépe :-) Taky záleží, zda budete šuplíky otvírat, nebo budete mít panty na zatlačení a budou se otvírat skoro samy. Zkoušejte, uvidíte, jen píši svou zkušenost ;-)
Odpovědět
Dobrý den, my máme k bílé lesklé kuchyni úchytky "Nakana" a některé skříňky (vrchní) máme bez úchytek, ty mají dotekové otevírání TIP-ON. Panty máme od Blumu.
Odpovědět
Profilova fotka
záleží kdo bude v kuchyni více vařit a jaké má ruce. jestli se tam pohybuje i muž s robustníma rukama nebo naopak žena s pěstěnými dlouhými nehty...vše ovlivňuje, jak se vám úchytka bude brát. taky nezapomeňte, že všude ve studiích máte šuplíky prázdné, tudíž lehké. představte si ale ten svůj 90cm šuplík plně naložíte a bude se za drážku nebo úchytku tahat větší váha a půjde to hůř. to samé dvířka myčky, ledničky...tam je velký odpor, těsnění...pokud máte širší rodinu a hodně známých, tak bych je postupně obešla a vyzkoušela si u nich, co nejvíce půjde ;-)
Odpovědět
Další možností je že dvířka a šuplata mohou být zcela hladká bez úchytek.
Odpovědět
Profilova fotka
doporučuju bezuchytkovou variantu - uchopove lišty http://www.kuchynekydlicek.eu/images/... http://www.kuchynekydlicek.eu/images/... http://www.kuchynekydlicek.eu/images/... na dvirkach nejsou zadne uchytky ani listy - bere se to za dviřka :-)
Odpovědět
@travas No, ale v tom pripade tam museji byt ty vyfrezovane... zapustene... musim to promyslet
Odpovědět
@verunky dekuji za odkazy.. Prave to resim, jestli je to prakticke... ta uzlabina je mala... A jak se otevira to druhe sufle? Budu o tom premyslet, dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
@vanilka_jahoda "zlabek" je akorat ani maly ani velky, ten druhy suplik se bere zespoda :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně jsem pro úchyty - nějaké praktické aby i dobře padli do ruky. Kamarád má dotykové v ostrůvku a akorát na to nadává, když se trochu opře bokem, tak se to hned otevře. Ale někdo chce spíše kuchyň na pohled takže..
Odpovědět
Profilova fotka
@vanilka_jahoda Ahoj, já jsem moc chtěla bezúchytkovou variantu. Bohužel klik systém je šíleně hlučný a ty zafrézované mezírky a žlábky jsou k smíchu - protože já nemám takovou sílu v kloubech na myčku a manželovi se zase šuplíky špatně otvíraly - má velkou ruku. Nakonec jsme vybrali úchytky Malibu Curve, které nejsou ostré - přikládám obrázek. A na horních skříňkách budeme mít výklop se skytými úchytkami. Super je také bezúchytková kuchyň od Nadopu Valencie - ale bohužel jsou tam ty hliníkové lišty, které protínají celou kuchyň a nevypadá hezky, když v ní chcete užší šuplíky.
Odpovědět
Článek se načítá
děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dominika1989 a za toto se vám to bude dobře chytat? =-)
Odpovědět
@blahova_andrea Co jsem zkoušela v kuchyňských studiích, tak za takovou úchytku se chytalo mnohem lépe než za vyfrézované drážky ve dvířkách. Nebyly to tedy přesně tyto úchyty, ale princip měly stejný.
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea ja souhlasim s @evsa :-) Nam toto opravdu vyhovuje, za posledni mesice jsme toho hodne osahali. Ona ta uchytka ma zespodu zlabek, takze naprosto uzivatelsky privetive. Prvni rada neni vubec videt, protoze je schovana pod deskou. Uchytka se frezuje na vrch dvirka, takze i chrani lak (nebo jiny) material pred obouchanim.
Odpovědět
Profilova fotka
@dominika1989 evsa sem dávala ty vlnky na horní straně čela. to není to, co popisuješ ty. to jsme tedy taky zvažovali, ale příteli se tato varianta nelíbila, ač já taky viděla pohodlí a praktičnost :-D
Odpovědět
Nevkládala jsemm žádnou fotku, ale myslela jsem takovou úchytku.
Odpovědět
Profilova fotka
@evsa pardon.prehledla sem se.podobnou planujeme nakonec my;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Obrázek jsem vkládala já, takže mluvím o tom, co jsem vložila. Za úchytku se chytá úplně stejně jako sem vkládala evsa, jen není hranatá.
Odpovědět
@evsa Jee, ta je hezka... Mohla byste mi napsat nazev? Na hornich skrinkach je mate taky? Mate vyklapeci? Dekuji
Odpovědět
@vanilka_jahoda Je to obrázek z internetu. Na horní skříňky se dávají taky, jen jsou otočené.
Odpovědět
@verunky Mohla bych se zeptat, jak se k těmto bezúchytkovým šuflatům řeší otevírání u horních skříněk? Budu mít Blum HF a šlo by to vyklápět pouze za spodní hranu? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@verunky Zdravím, chci se prosím zeptat, jestli je možné udělat úchopové lišty i u dvířek z akrylátu? Z důvodu ceny nejdeme do lakované kuchyně, ale chceme kuchyni bez úchytek. Poradíš mi prosím, jaký materiál zvolit a jak řešit otevírání dvířek? Děkuji moc :)
Odpovědět
Profilova fotka
@monibohcov ahoj jasně ( pokud myslíš ty listy co jsou v korpusu a ne na dvirkach) tohle provedení lze aplikovat u všech moznych materiálů
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?