Zavěšení kuchyňské linky do sádrokartonu

Dobrý den, máte někdo zkušenosti se zavěšením vrchních kuchyňských skříněk do sádrokartonu? Koupili jsme dřevostavbu, ale bohužel nikde ve výkresech není uvedeno, jestli je za sadrokartonovými deskami nějaká výztuha na zavěšení skříněk. Poradíte jak to udělat. Chtěli bychom takto uspořádat kuchyň. Viz foto.
Odpovědět
@traverza já jsem si trámky poznačil během stavby tužkou na zem. Nakonec to jde ale poznat i poklepáním prstem. Tam kde je jen Fermacell deska a vata, tak je zvuk dutý.
Odpovědět
Nebo hodne silny magnet a melo by jit poznat kde jsou CD profily a do nich pak kotvit nosny system (listu) pro zaveseni skrinek.
Odpovědět
@kopca89 A to potom udrží ty skřínky, když se potom přichytí na lištu?
Odpovědět
@jose10r To jsem zkoušel, ale přijde mi zvuk stejný. 😞
Odpovědět
lze použít šrouby Gripit na sdk i systém suché výstavby
Odpovědět
Nedávno jsem to dělal. Našel jsem si, kde vedou svislé profily (šrouby lze najít např. magnetem) a přišrouboval jsem vrutama do těch profilů vodorovnou závěsnou lištu. Použil jsem na to klasické vruty do SDK, takové ty černé s plochou špičkou. Pokud se šroub nechytí do profilu, tak to snadno poznáte - protáčí se a je možné ho velmi malou silou vytáhnout. Mezi těma profilama jsem lištu ještě přichytil na kovové hmoždinky do SDK. To asi nebylo nutné, ale dal jsem je tam, protože mi nějaké zbyly a určitě to neuškodilo. Zkoušel jsem se na ty skříňky pověsit celou svojí vahou (99 kg) a pořádně s tím zatřást a drží to. Doporučuji vám to takhle vyzkoušet. Pokud nedrží, tak vytrhat SDK, přidat výztuže a zadělat. Rozhodně bych nedoporučoval to kotvit jenom do samotného SDK pomocí nějakých kotvicích šroubů. To je maximálně na připevnění obrázků na zeď, ale ne na kuchyňskou linku. Vždycky to musí držet hlavně na těch nosných profilech.
Odpovědět
@m_i_r_e_k Děkuji mnohokrát za radu. Už jsem přemýšlel že vyříznu SDK, dám mezi profily výztuhu a potom to zase zakryju. Ale toto je jednodušší. Také asi pro jistotu dám kovové hmoždinky mezi profily. Děkuji moc.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?