Co vás zajímá pokud se chystáte vzít úvěr či hypotéku?

Profilova fotka
Kde hledáte informace, pokud přemýšlýte o úvěru či hypotéce. Co Vás zajímá, jaké parametry jsou pro Vás nejdůležitější. Jak důležité je pro Vás osobní poradenství, atd.
Ake vsetky dokumenty potrebujem na vybavenie hypoteky, ak som slovak, pracujuci vo svajciarsku a budem stavat v CR?
Profilova fotka
@people Tady to bude asi problém.. největší pravděpodobnost na půjčení hypotéky bych viděla u Raifky banky. Ideálně, pokud máte účet v Tatra Banke, nebo vám alespoň chodí výplata na účet.. - pokud ji dostáváte na ruku, je to problém.. Druhá věc je, nechystáte svatbu v ČR? Měla jsem takový případ, kdy si slovák bral češku a kupovali tu domek. Příjem měl v té době jako živnostník ve Francii. A chtěli po mě, aby se prve vzali, že to bude nejméně obtížné... Ale jste tak specifický případ, že to bude těžko financovatelné.. Hodně bank neuznává cizince, nebo musí mít alespoň příjem v ČR. Anebo čecha s příjem v zahraničí, ale to se ten příjem krátí.. A některé banky to neumějí vůbec... Přeji hodně štěstí při vyřizování
Priatelka je z CR, obaja pracujeme vo svajciarsku, vyplaty nam chodia na zahranicne ucty. Kupili sme spolocne pozemok. Obaja mame aj ceske ucty, ale KB a CSOB, ale posielame si tam len vydaje na dovolenku :-) Svadbu planujeme. Chceli by avsak postavit hrubu stavbu, vziat hypoteku na dokoncenie vnutra domu a niekde medzitym urobit svadbu. Komplikovane.
Profilova fotka
Měla bych otázečku, doufám, že správně zařazenou, předem se omlouvám. Jak moc je stěžejní smlouva na dobu neurčitou při žádání o hypotéku? Snoubenec má na dobu neurčitou, já na dobu určitou, je to komplikace? Děkuji moc za odpověď
@evculka_ Ahoj, asi záleží jak která banka, ale obecně by to problém být neměl. Samozřejmě smlouvu na neurčito vidí radši. Ale já mám smlouvu jen na rok a chtěli po mě akorát datum kdy mi končí (nesmí končit v blízké době kdy o tu hypo žádáš) a v Čsob se ještě ptali, jestli už mi byla jednou prodloužena. Donesla jsem potvrzení z práce a nemají s tím problém. Ale pokud máš na dobu určitou třeba na tři roky, tak by neměl absolutně být problém :) Pokud budete žádat o hypo dohromady, tak pak je to ještě "jednodušší", když má snoubenec na neurčito. Přeju hodně štěstí :)
Profilova fotka
@littleluu9 moc děkuji za odpověď :)
Profilova fotka
Dobrý den, požadované dokumenty se mohou instituce od instituce trochu lišit. U ČMSS není problém, pokud jste občanem EU. Budete potřebovat doklad o pobytu buď trvalém nebo přechodném, pokud jste zaměstnanec, tak potvrzení o příjmu + 2 poslední výplatní pásky, pokud jste OSVČ tak daňové přiznánání za poslední dva roky a jeden rok potvrzený daňovým úřadem. Stavební povolení, pokud ho nemáte, tak výpis z katastru, kalkulaci nákladů, rozpočet.
Profilova fotka
@evculka_ Smlouva na dobu určitou u nás problém není, důležitý je příjem, bonita klienta.
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?