Překročení cen standardů stavební firmy

Dobrý den, ahoj, mám pravděpodobně stupidní dotaz.... Pokud je ve standardu od stavební firmy cena obkladů 400 Kč/m2 a my si vybereme obklad za např. 500 Kč/m2, znamená to, že firma proplatí těch 400 Kč a my doplatíme 100 Kč/m2? Nebo zkrátka zaplatíme celých 500 Kč/m2? Děkuji za vyjádření 🙂 MK
Odpovědět
Profilova fotka
Samozřejmě záleží od smluvních podmínek, nicméně obecně je zvykem platit pouze rozdíl.
Odpovědět
@mattkoci vůbec ne. Záleží na smlouvě. Ja mám dvě rozdílné zkušenosti. Byt od developera - změna od standardu +5tis a + rozdíl cenový v položkách (tak jak píšete výše) . Dům od developera - koupelny standard za 150 tis. U změn standardu tedy zadost o na dstandard (jiné obklady, záchody, umyvadal) se vše nacenilo znovu a jen se odečet 150 tis což je o dost dražší kvůli práci 😄. Ale stejný dům a podlahy vůz jen rozdíl v ceně položek. Takze je to od smlouvy a dle dohody s jednotlivými dodavateli.
Odpovědět
@mattkoci Záleží případ od případu. Firma nemusí pracovat se stejným ceníkem jako vy. Můžou si za vámi zvolený obklad naúčtovat třeba 600 Kč a za standardní obklad vám odečíst jenom např. 200 Kč, protože to třeba někde kupují levněji. Vy si to samozřejmě nikde neověříte, takže pokud už máte podepsáno, tak vás natáhnou co nejvíce (čest výjimkám).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?