Dřevěná chatka - poraďte

Dobrý den, mám prosbu o radu. Kupujeme dům, který má poměrně rozlehlou zahradu. A rádi bychom do budoucna na něm nechali postavit nějakou menší chatku, kde by mohl v budoucnu přebývat můj otec. Měla by mít plus mínus ložnici, kuchyň s menším obývákem a soiální zařízení (obytná plocha cca 40 - 50 metrů čtverečních ). A vzhledem k tomu, že tam bude i v zimě tak určitě i zateplená. Hledal jsem to na internetu a dostával jsem se k částkám kolem 600 tis. Což mi přišlo celkem hodně. Nemáte někdo s tímto zkušenosti, třeba jste něco podobného řešili? Případně nějaký zajímavý tip na nějakou firmu apod...?? Moc děkuji Liška
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim, ze 600 tis. vlaste hodne vubec neni...my budeme mit v podstate jen sklad naradi, cca 15 m2 a jsme na 100 000 bez DPH...a zateplene to teda neni..
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim,ze je to adekvatni cena,pokud to ma byt plnohodnotne celorocni bydelni,ne chatka na prespani v lete...mame takovou ,co je popsana a cenove to odpovida
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, domy svepomoci vychazi kompletne okolo 20 tis za m2, samozřejmě se dá ušetřit, ale spíš bych počítal o trochu víc. a musi byt drevena? neni lepsi klasicky zdenou?
Odpovědět
Profilova fotka
Přijde mi to jako normální cena. Dřevěnou chatu podobné velikosti jsem nedávno prodala za 1 mil. A nebyla zateplená ;-)
Odpovědět
@sebastian6 Tak jestli vám 600 tisíc připadá hodně za malý dům tak doporučuji postavit stan, obalit ho polystyrenem a venku ohniště... Reálně bude cena za "chatku" 40-50m2 s kuchyní, koupelnou a vším okolo cca 800 tisíc od firmy, 600 tisíc je hodně dobrá cena.
Odpovědět
My jsme dali za chatku cca něco přes 500 tis. Původně cena měla být nižší, ale díky tomu, že jsme chtěli ještě sociální zařízení, tak se to trosku prodrazilo. To nemluvě o tom, že jsme ji museli zateplit atd. Takže se vrazilo ještě víc peněz.
Odpovědět
Tak 50-60m2 je už celkem normální dům. Většina panelákových bytů má menší plochu :) Tipuju že i za těch 600tis to bude jen nějaká obyčejná stavba v kategorii C.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Měla by se líbila Rena z https://www.deltasvratka.cz/atypicke-...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?