Dřevostavby - difúzně otevřená nebo uzavřená stavba?

Jakou jste si nechali postavit a proč?
Odpovědět
Difuzně uzavřenou. Difuzně otevřená je módní mýtus, který není v praxi k ničemu, neboť pokud někde dojde ke kondenzaci vnitřní vlhkosti, stejně nebude difuzní otevřenost dostatečná, aby kondenzát difuzí odvedla (pokud má tedy stavba zároveň i tepelně izolovat :-D
Odpovědět
Tzv. "uzavretú". Ak sa dá parozábrana, zvonku môžete použiť aj paronepriepustný EPS, ktorý je lacný. Ak dáte len OSB na vnútornej strane, na vonkajšej treba dať len paropriepustné materiály, ktoré sú násobne drahšie než EPS. Odporúčam prelúskať: http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://forum.tzb-info.cz/112367-difuz... x-) x-) x-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
difuzně uzavřenou - od firmy dřevostavby MY HOME.
Odpovědět
Profilova fotka
zkuste taky tady na fóru zadat si do vyhledávání "dufuzně" - hodí vám to další názory a zkušenosti. Nejsem nějaký odborník, ale také jsme to řešili. Jen zkopíruji, co jsem psala v jiné diskuzi: Taky jsme zjišťovali a obávám se, že je to spíš filozofická otázka. Náš stavbyvedoucí to přirovnal k tomu, jestli koupit auto na benzín nebo na naftu...(dělají oba dva systémy) Uzavřená je levnější. Chce to spolehlivou firmu, aby nikde nebyla poškozená fólie (ale už jsem potkala u názor, že právě otevřená je složitější na správné zpracování, takže babo raď) Otevřená tedy trochu dražší, pak asi subjektivní pocit, že tam není "igelit". Další parametry mohou záležet na firmě - co používá za desky, tloušťka stěny, součinitel prostupu tepla... Firmu už asi máte vybranou, tak srovnat jejich data.
Odpovědět
Profilova fotka
zatím jsem pouze stavitel teoretik. Ale bude se stavět difuzne otevrena. Chtel jsem, aby se uz k poptávce nevyjadroval kazdej patlal, kterej umi nalepit polystyren na lepidlo, ale firma která s ma s touhle skladbou zkusenosti. Jestli je to drazsi nebo levnejsi, je pouze subjektivni dojem. Dulezity je, jestli celkove na stavbu clovek ma budget, nebo ne. A uz to nikdy nikdo nezjisti. Nebudu se tim vůbec zatezovat, nemá to pro mne smysl. K volbě: nejak jsem nepochopil, proc bych mel do drevene konstrukce michat polystyren, nebo třeba plastovy okna. Prijde mi to proti srsti. Kazdopadne si taky myslim, ze je to věc nazoru a tech je internet plnej. At uz se rozhodnes jakkoliv, tak at se ti daří. P.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem zase slyšela (od odborníka) , že difuzně otevřená je lepší v patrovém domě a dif. uzavřená v bungalovu..ale už jsem nějak zapomněla proč ..uups
Odpovědět
Profilova fotka
Jelikož je skoro nemožné sehnat firmu, která sotva dokáže zhotovit difuzně uzavřenou stavbu, tak by byl o to větší zázrak, aby někdo dokázal kvalitně difuzně otevřenou stavbu. Nicméně rozhodně bezpečnější je sledovat vlhkost a intenzívně větrat než se spoléhat na funkčnost stav.technologie. Za mě je rozhodně rozumnější investovat třeba do decentrální rekuperace než-li difuzně otevřené stavby. Ale vždy je snazší párkrát během dne udělat krátký pruvan.
Odpovědět
Když jsem před dvaceti lety četl stavební knihy , tak jako bezproblémové uváděli zateplení s postupně klesajícím difuzním odporem . Tam vlhkost je zvenku odvětrávána a nemuže dojít k problémum . Klasika , třeba zed a na ní jako zateplení zvenku vata s odvětrávanou fasádou . A stejně jsem to udělal i při stavbě dřevodomku . Trámky s vatou a z venku paropropustná s odvětrávanou fasádou . Zevnitř parotěs a na něm trámky a sádroš . Tak se vytvoří instalační mezera , kam dáte elektřinu , zásuvky atd. I na amerických diskusích to tak dělali hloupí amíci a ti už s tím mají více méně praktické zkušenosti . Asi to není uzavřená konstrukce , ale jestli je to otevřená ? Asi ano , když to zvenku odvětrává.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?