Jaký je váš názor na montované stavby ze zděných panelů?

Jaký je váš názor na montované stavby ze zděných panelů. Jedno patro hrubé stavby postaveno za jeden den, možnost vyřezání drážek pro instalace již z výroby. Panely se ukotví vzpěrami do základové desky a odkotví se až po zatížení a ztužení stropem. Pro lepší představu přikládám videa a fotky. Výroba panelů https://www.youtube.com/watch?v=Od4_Z... Montáž na stavbě https://www.youtube.com/watch?v=7m-DG...
Odpovědět
Technologie celkem zajímavá, ale samotné zdění obvodových stěn je na stavbě prakticky to nejjednodušší. Takže za mě je to akorát drahá sranda a nešel bych do toho.
Odpovědět
Takto si nějak představuji budoucnost zděných staveb - žádný ukáčka, kteří lepí cihly jak je to napadne, hezky všechno z výroby naprosto přesně udělané strojem, automatizace bude nahrazovat lidské síly stále více. Pokud to cenově nevychází špatně oproti zedníkům, tak tohle je rozumná alternativa, navíc lze díky precizní technologii provedení použít i užší zdivo než při běžné výstavbě.
Odpovědět
Líbí se mi tohle: http://www.statiknutil.cz/
Odpovědět
Nic nového. Cihelné panely vyráběla už na začátku 90. let jedna cihelna, načež zkrachovala. Jak říká @requied - nahrazuje se něco, je jednoduché. Stavba domu trvá cca 1 rok. Z toho vyzdění stěn z tvárnic 14 dní.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?