Koupě domu s nefunkčním NIBE elektrokotlem

Profilova fotka
Dobrý den, zvažujeme koupi domu, který ma aktuálně nefunkční vytápění elektrokotlem s ohřevem vzduchu a rekuperací. Info od realitní kancelaře je, že oprava není možná, ale lze nahradit jednotkou od jiného výrobce. Koukala jsem na stránky NIBE a po objednani se na tepelne cerpadlo ceka vice nez rok. Nevim ani jestli tepelne cerpadlo je to same co elektrokotel. Cislo kotle je NIBE RVP32. Netusite prosim nekdo, jestli je mozne toto resit, jak, za kolik a jestli bude potreba cekat rok a pul na vymenu? Dekuji za jakekoliv info.
Odpovědět
Profilova fotka
Realitní kancelář má pravdu. Stávající elektrokotel můžete vyměnit za elektrokotel jiného výrobce. Jinak tepelné čerpadlo není elektrokotel. Cena výměny kotle záleží od typu a od hodinovky instalatéra, ale řekněme nižší desítky tisíc a nebude to trvat rok a půl. Provoz pak bude dražší ale.
Odpovědět
Profilova fotka
@pyramis Moc dekuji za komentar. Takze ten NIBE RVP32 je opravdu elektrokotel a muzu ho vymenit treba Protherm kotel. A tak dlouho to trvat nebude, super. Otazka je tedy jaka bude spotreba, ted koukam na web CEZu a vytapeni elektrinou jako hlavnim zdrojem tepla prilis nedoporucuji. Dum ma 177 m a dale o nem vime, ze: konstrukce z dřevěných typových sendvičových panelů s povrchovou úpravou, které jsou z vnější strany obezděny. Vodorovné nosné konstrukce jsou dřevěné s tepelnou izolací. Příčky a dělící stěny jsou ze sendvičových konstrukcí. Střecha je tvořena dřevěným krovem a střešní krytinou z tašek. My tedy jsme zvykly na 19 stupnu v zime, takze za topeni moc neutratime..otazka na kolik by to vyslo zde. Krbova kamna to bohuzel nema..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak si vypýtajte energetický štítok domu a hneď budete vedieť, koľko cca zaplatíte za elektrokotel. Každopádne ma zaráža skôr tá skladba: sendvičové panely zvonku obezdeny? To je dobrá blbosť nie?
Odpovědět
Profilova fotka
@josefx dekuji, vyzadame. K te stavbe nevim, bohuzel tomu vubec nerozumim 🙈 pokud to budeme kupovat tak tam nekoho kdo se v tom vyzna budeme muset vzit. Ma to byt smíšena stavba od švédské firmy Thermobyggen AB.
Odpovědět
@jednaholkaa nechte si ukázat předešlé spotřeby a hned budete vědět na čem jste. Energetický štítek je k ničemu.
Odpovědět
@jednaholkaa To vám elektrokotel bude stačit, 177m2 pokud to má, tak se vlezete s topením do 10MWh no max 12MWh ročně odhaduju.
Odpovědět
@jednaholkaa to je rozumný nápad. Píšete že vytápění je ohřevem vzduchu elektrokotlem + rekuperace. Pokud je to pravda a nemáte tam teplovodní radiátory nebo podlahové topení, tak to nenahradíte žádným normálním elektrokotlem. Může to taky znamenat dost zásadní předělání topení
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?