Odpověď na příspěvek od marcelap82:
Dobrý den, dával prosím někdo do terasových dveří… @marcelap82 investuje trochu více a tzv plisé nebo rolovací sítě proti hmyzu. Připevní se tam rám na okno a pak se to dá nabok, když chcete chodit ven.Odpověď na příspěvek od marcelap82:
Dobrý den, dával prosím někdo do terasových dveří… @marcelap82 jaké máš terasové dveře? Klasické, nebo HS portál? Pokud klasické, tak nejlevnější a nejlepší je udělat klasické otvírací sítko, které bude snížené o výšku žaluzií. Má to.tak tchyně a nemůže si to vynachválit. My máme plisé. A za mě na údržbu šílené. Umýt se to nedá, vysát jenom obtížně. Při údržbě to vždycky "pomuchlám"... klasické sítka čistím pařákem, ale tohle opravdu nejde. Pokud by měl někdo tip na čištění, tak sem s ním.Odpověď na příspěvek od artep1987:
@marcelap82 investuje trochu více a tzv plisé neb… @artep1987 tak mi to mame asi jednodussi system a pohodlnejsi,zadne plise ani rolovani,ale rychle a pohodlne pojizdny ram, ve kterem je sit.Odpověď na příspěvek od catle:
@artep1987 tak mi to mame asi jednodussi system a… @catle nechcete přihodit fotku pro inspiraci?Odpověď na příspěvek od catle:
@artep1987 tak mi to mame asi jednodussi system a… @catle lenže to má dve nevýhody. Ak má niekto delené žalúzie, musí mať špeciálny profil uprostred, aby sa sieť poza žalúzie dostala a sieť zároveň vždy cloní, buď jednu alebo druhú časť portálu, nedá sa zhrnúť, aby netienila. A to hlavne v zime, keď ju nepotrebujete a naopak každý watt slnečného tepla sa počíta, je nepraktické.Odpověď na příspěvek od roman_:
@catle lenže to má dve nevýhody. Ak má niekto del… @roman_ tak my máme síť teda zataženou celoročně, protože se třeba bojím, aby mně při větrání nevběhla domů myš, nebo jiná havěť...Odpověď na příspěvek od marcelap82:
Dobrý den, dával prosím někdo do terasových dveří… @marcelap82 pátým rokem máme otvírané dveře. Jediná nevýhoda je, že je třeba žaluzie zcela vytáhnout, aby dveře bylo možné otevřít. Z hliníkového profilu jsem vyrobil uchycení k rámu, abych nemusel vrtat do rámu, stačilo přilepit mamutem. Jinak je to spolehlivé a bezporuchové řešení. Chtěli jsme to taky proto, že takto otvírané, lze po celém obvodu pěkně zatěsnit, takže ani neproleze žádný hmyzák mezírkou. Pavouků máme dost. Druhá výhoda je jednoduché čištění, kdy stačí mydlinky, košťátko a zahradní hadice se sprchou. Cca 2x ročně takto čistíme stejně celé okno a zalužie. Klidně udělám reklamu: https://www.zaluzienamiru.cz/dverni-s... P.S. a přijde mi to jediné spolehlivé řešení i na myši, bydlíme u pole a máme jich tam hejna ...Odpověď na příspěvek od kekita:
@roman_ tak my máme síť teda zataženou celoročně,… @kekita To úplně chápu. Vždyť od toho tam ta síťka je, tak ať plní svou roli, ne?Odpověď na příspěvek od roman_:
@catle lenže to má dve nevýhody. Ak má niekto del… @roman_ úplně to nechápu. My máme delene žaluzie. Síť je na jednom okně které se otevírá. V zimě mám shrnuto na stranu aby bylo více světla. Stínit vám lehce budou všechny druhy sítí proti hmyzu. V patře v oknech máme jen rámy se sítěmi. Tohle je ale drahá, pohledově za mě lepší i praktičtější věc.Odpověď na příspěvek od artep1987:
@roman_ úplně to nechápu. My máme delene žaluzie… @artep1987 Reagoval som na komentár, kde bol popis pevnej siete v ráme, ktorý sa odsunie (na tú fixnú časť). Tam potrebujete iný typ kotvenia vodiacej lišty na žalúzie, ukotvený iba na zemi a hore na kastlíku a ten je drahší. Ak to môžete zhrnúť na stranu, máte pravdepodobne plisé.Odpověď na příspěvek od soppo:
@kekita To úplně chápu. Vždyť od toho tam ta síťk… @soppo roman psal, že to v zimě bere slunce...Odpověď na příspěvek od kekita:
@soppo roman psal, že to v zimě bere slunce... @kekita Berie, ale ak je to bariéra proti myšiam, tak je to niečo za niečo.Odpověď na příspěvek od kekita:
@soppo roman psal, že to v zimě bere slunce... @kekita Nuže, všechno je na úkor něčeho jiného. Pokud to slouží tak, jak si přejete....