Venkovní žaluzie

Dobrý den, řešil jste někdo dodatečné namontování venkovních žaluzií u dřevostavby? Samozřejmě ne kaslík pod fasádu a vím, že by se zmenšilo okno. Mě jde o dětské pokoje v podkroví.Jsou tam jakoby balkonové dveře -okno. Je to problém? Děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od marcelap82:

Dobrý den, řešil jste někdo dodatečné namontování…
@marcelap82 Všetko sa dá vyriešiť, vždy ide len o prachy. Najlepšie bude, keď si rozpošlete poptávky rovno dodávateľom, oni Vám povedia, čo dokážu a čo nie. Ak Vám ide iba o prehrievanie a nepotrebujete to kvôli súkromiu, tak sú dobré aj screenové rolety.
Odpovědět

Dobrý den, řešil jste někdo dodatečné namontování…
@marcelap82 Pokud Vám jde o to, aby se Vám vnitřní prostor nepřehříval a nechtěli by jste dělat nějaké náročnější úpravy, tak jsou dobré vnější protisluneční fólie. Musí to být ale externí - tedy vnější, ty mají vliv na regulaci prostupu tepla a UV záření. Pokud máte zevnitř záclony a závěsy - tak přes den by fungovala protisluneční fólie ( dokonce mají i funkci, že zvenku zrcadlí a dovnitř není vidět - to je přes den / pokud uvnitř rozsvítíte tak je tam vidět /), proto píšu přes den a večer zatáhnout závěs, nebo jak psal roman - screenové rolety ( ty ale přes den nezajistí přehřívání - jen soukromí ). Náklady na žaluzie v porovnání s fóliemi jsou v pohodě ( dávali jsme na HS portál - rozměr na jeden portál byly 2 pásy fólie na okna š. 118 x v. 208 - cena s montáží a dopravou 8tisíc / náklad na 2 ks žaluzií - tedy s 2 motory - cca 50 - 60 tisíc /. Mohu potvrdit, že ty fólie opravdu fungují - vybrali jsme střední zastínení EX35.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od franti_p:

@marcelap82 Pokud Vám jde o to, aby se Vám vnitř…
@franti_p Screenové rolety tiež zabránia prehrievaniu, musí sa ale zvoliť ideálne svetlá farba a trošku vyššia hustota. A spomínané fólie síce fungujú spoľahlivo (blokujú IR žiarenie, nie UV, ale to je teraz nepodstatné), ale majú jednu zásadnú nevýhodu. Nepustia teplo ani v zime, takže sa musí o dosť viac topiť.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@franti_p Screenové rolety tiež zabránia prehriev…
@roman_ Nepustí teplo oknem - to je pravda, ale zároveň fungují jako tepelný izolant, takže zase na druhou stranu zlepšují index prostupu tepla oknem ven při chladném počasí ( když se vytápí ). Vzhledem k tomu, že existuje několik stupňů prostupu tepla dovnitř, lze zvolit takový stupeň, který zajistí jednak tepelnou pohodu při slunečním svitu a zároveň propustí i nějaké to teplo dovnitř.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@franti_p Screenové rolety tiež zabránia prehriev…
@roman_ ¨ Co se týče prostupu UV - tak okna jako taková blokují prostup UV záření dovnitř samy o sobě - hlavně typu UVA, ale nějaké UVB prostupuje, ty fólie zabraňují prostupu komplet UV až 99,9%, takže chrání třeba vynil před blednutím, nebo sedačky a pod.. No a v zimě - i když to nejsou vyloženě termoizolační, které se montují na vnitřní stranu oken, tak mají redukovat v zimě 25 - 30 % prostupu tepla ven z objektu. Na některých oknech máme vnitřní žaluzie den-noc, ty prostup tepla dovnitř během slunečních dnů redukují jen minimálně, navíc když jsou zavřené, tak není vidět ven, když jsou nastevřené, tak je vidět částečně jen minimálně ven. Na jednom okně máme screenovou vnitřní textilní roletu - teplo redukuje minimálně, když je zatažená - neni vidět ven. Takže mi fakt vychází ta venkovní fólie jako dobré řešení, samozřejmě je třeba zvolit vhodně tu prostupnost, která pouští dovnitř dostatek denního světla a třeba i část té tepelné energie.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od franti_p:

@roman_ ¨ Co se týče prostupu UV - tak okna jako …
@franti_p Fólie majú v sebe UV ochranu, ale iba kvôli vlastnej ochrane, inak tam nie je žiadny rozdiel, pretože ako už ste písali, sklo samotné je UV filter. Čo sa týka screenových roliet, myslel som samozrejme exteriérové. Čokoľvek v interiéri logicky fungovať nebude. Výhodu to má aj v tom, že kastlík na roletu je omnoho menší ako na žalúzie, takže neblokuje toľko okna, keď sa s tým dopredu nepočítalo. Súkromie večer budú musieť riešiť závesom, ale to asi nejak poriešené majú už teraz. A k tomu prestupu tepla, fólie blokujú sálavú zložku tepla, proti prestupu tepla vedením nekladú žiadny odpor. A vzhľadom k tomu, že pri bežných teplotách a rozdieli teplôt v jednotkách, max nízkych desiatkach stupňov, je prestup tepla sálaním rádovo nižší ako prestup tepla vedením a prúdením, tak fólie rozhodne neprispievajú k lepšej izolácii okien. Resp. je to skoro nemerateľné a ďaleko väčší efekt má blokovanie priameho slnka, ktoré predáva teplo výhradne sálaním. Fólie zabránia prehrievaniu a redukujú solárne zisky aj v čase, kedy je to žiadúce a prestupu tepla vedením a prúdením nebránia ani trochu. Za mňa radšej niečo, čo sa dá na zimu odstrániť.
Odpovědět
Děkuji za rady. Fólie mě vůbec nenapadly,je to dobrý nápad. Děti mají vnitřní žaluzie den/noc, takže v noci by si stejně zatáhli,aby na ně nebyli vidět. Jde mi opravdu o snížení teploty v místnosti. Samozřejmě cena je také velké plus oproti venkovním žaluziím. Nebo ještě jedině rolety,jak bylo psáno,kaslik nezabete tolik místa. Moc děkuji všem.
Odpovědět

Děkuji za rady. Fólie mě vůbec nenapadly,je to do…
@marcelap82 S fóliami by som na Vašom mieste navštívil niekoho, kto ich má. Dosť ľudí to prekvapí, že je tam zrazu v zime zima, keď sa netopí aj keď slnko svieti. Máme ich v práci v laborkách a všade inde je pred začiatkom topnej sezóny od slnka parádne teplo a tam už je kosa (čo ale bol účel).
Odpovědět
Já nemám žaluzie na střešním světlíku. Nacenili mi na to jedno okno venkovní roletu za minimálně sto tisíc a to mi za to fakt nestálo. Dala jsem fólii (zpětne by byla nejlepší speciální skla, ale mám dojem, že se tady moc nenabízí a nepropagují, my o nich nevěděli). O tepelný zisk tam nestojím. Světlo to pustí, horko ne. Nám to okamžitě srazilo teplotu v místnosti o minimálně 10 stupňů. Tam máme zabarvenou lehounce do modra, extra účinnou. Pak máme ještě na okně v chodbě na západ fólii méně účinnou, ale neviditelnou. Taky pomůže určitě o těch 5-6 stupňů. Takže za mě spokojenost.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bayt:

Já nemám žaluzie na střešním světlíku. Nacenili m…
@bayt Ty fólie máte odkud?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?