Vytápení klimatizací

Dobrý den, mám dotaz - je tu někdo kdo vytápí rodinný dům (dřevostavba) klimatizací? My ano a máme problém se spodním patrem, máme klimatizaci Sinclair výkon 3,81 kW, plocha vytápěného prostoru 45m2. No a teď k problému: klimu musíme ovládat pouze tak, že nastavíme stupně na vytopení na 25 C, necháme vytopit místnost na cca 23,5 C pak stáhneme na 22 C a klimatizace se stiší (něco jako že brumlá), ale pokud nastavím stupně na 22 C tak to prostě nikdy klima nevitopí a jen a jen fouká, ale není schopná vyjet na 22 C!! snad je problém popsaný srozumitelně. Díky
Odpovědět
Musite si uvedomiť, že teplotne čidlo je vo vnutornej jednotke, takže po zapnutí teplý vzduch ktory stupa hore, rychlo zohreje priestor okolo klímy a ta zníži výkon, niektore klimy maju funkciu snimanie teploty v ovladači, tak skusiť tento režim. Mám Vivax.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rudy1973:

Musite si uvedomiť, že teplotne čidlo je vo vnuto…
@rudy1973 tuto funkci využíváme, přikládám ovladač - je tam nastaveno: pánáček na ovladači plus ta fuknce. ale dík, třeba vás napadne další možnost :-)
Odpovědět
My zase máme čidlo u ovládacího panelu na stěně, který jsme trochu nešťastně umístili na chodbu, do které neústí žádný výdech (máme multisplit), takže musíme nastavit o něco nižší teplotu než požadujeme, protože jinak je v obýváku o 2-3 stupně víc (než se teplý vzduch dostane k čidlu). Ale klimou přitápíme jen v přechodovém období než zapneme teplovodní podlahovku...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od horst_fuchs:

My zase máme čidlo u ovládacího panelu na stěně, …
@horst_fuchs jasný, my máme právě ambici komplet vytápění klimou, proto jsme to vše dodělávali. pokoje v horním patře jsou v pohodě, ale dole bojujeme.
Odpovědět
Mam taky sinclair a par let jsem s nim topil jako obycejnou klimou, nez jsem ho predelal na TČ vzduch/voda. Jeste tu nezaznela jedna informace, ze ovladac posila do jednotly informaci o teplote pres infra diodu, takze ovladac s drzakem musi byt umisteny tak aby komunikace spravne probihala, lze vyzkouset tak, ze pokud je ovladac v drzaku musi jit nastavovat teplota atd. bez toho aniz by jste ovladac z toho drzaku vytahli, protoze pokud po nejakou dobu jednotka nedostane v rezimu I Feel informaci o teplote z ovladace automaticky ji zacne brat z cidla v jednotce.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kopca89:

Mam taky sinclair a par let jsem s nim topil jako…
@kopca89 super informace!! díky za ní 👍️ toto jsme netušili, my totiž ovladač nemáme vůbec v držáku. My ovladač vlastně pořád přenášíme (jak furt hledáme řešení co s tím) a možná tím dochází právě k přerušení komunikace - ovladač a klima. Jdeme to testovat. Pak napíšu výsledek - moc díky!!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?