Prodej nemovitostí - zamrzl?

Ahoj holky, tak sháníme domek v našem okolí a několikrát denně sedíme u realitek, ale připadá mně, jakoby prodej domů, ale i bytů v našem okolí zamrzl. Nevím, jestli je to můj pocit, ale 8 měsíců sháníme domek, na který bychom finančně dosáhli, ale motají se tam pořád ty stejné domky, které nikdo nechce, některé se prodali, ale nic nepřibývá :-S Už jsme z toho docela zoufalí :-N Každý den čekáme, že se objeví nějaký nový domek na prodej, ale ono vůbec nic! Máte taky někdo takový pocit a co myslíte, kdy tohle "období" zkončí? :-.
1
2
Profilova fotka
Kdo nemusí, ten teď neprodává.... Taková je realita. Zůlepšení (oživení trhu) bych osobně očekávala na jaře příštího roku (vše souvisí s vývojem ekonomiky). Teď to tady v Praze trošku ožilo, ale to je asi obecný trend související s jarem.
Že by úplně "zamrzl" se mi nezdá, ale je pravda, že se teďka nemovitosti "otáčejí" pomaleji. Ale jak píše zdenka, je to hlavně vývojem ekonomiky :-S
Profilova fotka
Jo, to je presne, stejne jsme na tom i my na opacnem konci republiky. Kazdy mesic je to same - na zacatku mesice se objevi jeden novy dum a nekdy v pulce druhy a pak zas nekolik tydnu nic - a to je jeste silny mesic, kdyz se objevi aspon obyvatelne domy a ne jenom ruiny na zbourani nebo kompletni rekonstrukci. Kazdopadne se v realitkach hromadi idealni poloviny domu a domy se dvema a vice byty, co nikdo nechce. Tech tu je opravdu hodne. Na podzim to tu bylo podle me zivejsi, ale to jsme spis zvazovali stavet, takze jsme tomu nevenovali takovou pozornost :( Stejna situace je i s pozemky, tam jeste horsi bych rekla..
No už to trvalo nějak dlouho ten realitní rozmach. Hlavně ty ceny už začínaly být fákt nehorázně neúnosné! :-p Je dobře, že se to na chvíli šprajclo. Sice asi ne pro ty, co teď shánějí pozemek (Ene :-N :-( ), ale zase se ten růst cen aspoň trochu zastavil. Prý je to teď ráj pro ty, co chtějí pronajímat byt. Zájem o pronájmy prý hodně roste! ;-)
tak "u nás" ceny nemovitostí v žádném případě nešly dolů, i když se to za ty nehorázný prachy co za to chtějí neprodá :-S no a jelikož jsme chtěli domek, ale to čekání už mě fakt nebaví, obzvlášť když nic nepříbývá, tak nevím, jestli nekoupit radši alespoň byt a mít nějakou jistotu, než čekat, čekat a dalších x měsíců čekat =-) to jsem si loni na pozdim říkala, jak v květnu už budem bydlet :-(
Profilova fotka
Bytu je tu spoustu hlavne 4+1, co jsem tak koukala vcera. Pani z realitky nam rikala, ze je veliky zajem o 2+1, ty mizi okamzite do dvou tydnu. Jejich rozptyl je taky sila: od 550 tis. do 850 tis. To ale nemuze nikdo soudny koupit, kdyz je tu za stejnou cenu 3+1 i nektere 4+1+L :-N My mame zrekonstruovanou 2+1, ale chybi nam zahrada.. U domu mi prijde, ze ty ceny stale prehaneji - 3+1 zdeny dum v dobrem stavu za 3 mega, to si ho postavim za pulku novy, izolovany a budu bydlet podle sveho :-o (teda kdyz bude ten pozemek, no :-N )
Tak u nás stojí i byty a cena za 3+1 je u vás ještě super! to u nás je to za 3+1 starý byt 1,6 mil. a za nový 3+kk pomalu 2 miliony - a to je ještě tak 30km od Brna, takže docela dost hrozný. Právě, že zahrada je to po čem toužím nejvíc ;-) ovšem pozemky taky žádná sláva a k tomu ještě ta stavba domu :-S
Profilova fotka
prodavaji jen ti, co jsou v nouzi nebo proste musi. Zbytek ceka...ale myslim, ze do konce roku uz to bude v pohode. Sadacka, jsme tadynejak resili, ze na to nemate, myslim, ohledne platu, vid?? No, nejlepsi bude zajet do tech mist, kde se vam libi a obejit to a dat lidem cisla, kdyby nahodou vedeli o necem atd.
jo já jsem si říkala, že na jaře se to rozjede a ono pořád nic :-( Jo na pozemek a ještě stavbu novýho domu bohužel opravdu nemáme, ale snad bychom mohli koupit starší dům a postupně opravovat. Manža i tchán jsou šikovní, navíc máme kamaráda zedníka atd. takže to by se nějak dalo. Nepotřebuju dům jak hrad, stačil by malý přízemní domeček se zahrádkou a posezením. Já osobně bych mohla být v bytě, protože jsme stejně celé dny v práci, ale jde mně o děti, aby mohly vyběhnout na dvorek nebo zahrádku, tam měly pískoviště, houpačku, zahradní domeček, ....atd. a taky časem pejska :-D Jen už z toho sledování realitek nějak nemůžu a začínám se obávat, že nic takového neseženem a nerada bych čekala ještě několik let.
Profilova fotka
Jaky mas system sledovani realitek? Tady je nejhorsi, ze x jich ma smlouvy s jednim portalem, x s druhym a spousta realitek ani neni z tohodle kraje nebo nabizeji jenom jednu nemovitost z naseho mesta. To bych musela denne prochazet desitky stranek, jestli neni neco noveho. Takove ty realitni hlidace mi prijdou na prd, kolikrat tu nemovitost najdu driv, nez me na ni upozorni.. Muzu si byt jista, ze nejsme jedini, kdo planuje koupi domu a musela bych jednat rychle, kdyby se neco zajimaveho objevilo. Myslim, ze jsem za ten pulrok jeste ani neprosla vsechny realitky, ktere v nasem meste pusobi. Je nejaky zpusob, jak se k takovemu seznamu dostat? Asi tezko, co..
Profilova fotka
Popíšu, jak jsme dříve scháněli chalupu: Vyhlédli jsme si lokalitu (nejdůležitější), já pak tři týdny vždy pátek sedala do auta a projížděla místní vesničky. Kde se mi líbilo, tak jsem zastavila, vlezla do hospody, na obecní úřad, dala řeč a nechala tam předtištěné papírky, co a zhruba za kolik peněz hledáme. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že nejlepší dohazovač byli hospodští. 8-) Motivovala jsem je tak, že jsem jim slíbila 10.000 Kč za to, že mi dají echo, kdo prodává (pořád méně než provize realitce). Peníze měli dostat v případě, že se koupě zrealizuje. Fungovalo to. Našla jsem takto krásný dům na hezkém místě (majitel dosud nikde neinzeroval, v realitce to nebylo). Bohužel poté, co jsme si plácli, majitel přišel s tím, že mu lidé z vesnice nabízejí o 50.000 více, takže nakonec z obchodu sešlo (náhodou jsme našli přes Annonci). Paradoxně mi pak volal asi za tři měsíce, že se s kupci nedohodl, tak jestli to ještě nechceme :-p. Ale jako systém k sehnání vysněné nemovitosti mohu doporučit. Znamená to ale nesedět doma a nečekat, až se něco někde objeví. Chce to holt aktivně hledat! :-D Lovu zdar!
Profilova fotka
zdenkaj, pravda jako vzdy. I kdyz tohle same delaji realitky, dohodis jim klienta a v pripade usketuecneni prodeje dostanes treba tech 10.000 :-)
Článek se načítá
Profilova fotka
To je pravda Kristi. Ale mohu říct, že lidi byli raději (třeba starostové), když před sebou měli konkrétního zájemce. Ale záleží na okolnostech. Realitka to může samozřejmě udělat za klienta, logicky ale od něj bude chtít určitě více než těch 10.000 Kč. Za služby a pohodlí se holt platí :-) . Já jsem jen chtěla poukázat na to, že někdy se dá udělat i více, než jen doma nadávat na zamrzlý trh s nemovitostmi (myslím to v dobrém ;-) )
Věřte mi, nejeden domek jsme prošli a ptali jsme se a pátrali atd. a samozřejmě pořád sháníme a ptáme, takže nenadávám zbytečně ;-)
Profilova fotka
tak potom proste nezbyva nez cekat
Někdo nemusí mít náturu na to jít mezi cizí lidi do cizí hospody a hned nabízet 10tis... :-N Navíc já mám se starousedlíky blbou zkušenost - většinou, když vidí měšťáka, co chce k nim na vesnici, tak závidí a schválně nic neporadí... :-S
Profilova fotka
no, neni to sranda, no. Zvlast kdyz chces domek za max. 1,5 mega, kazdej chce vydelat co nejvic, ze jo
Profilova fotka
Kdo nemá náturu, zaplatí si realitku, to dá přeci rozum ;-) .
Profilova fotka
no, kdyz neni co nabizet, tak ti ani RK nepomuze
Profilova fotka
Kristi, tak jest. Můj postup však vycházel ze skutečnosti, že i v dnešní době se řada "realitních obchodů" zejména mimo velké aglomerace uskutečňuje právě v oné hospodě. Sousedé si prostě o plánech s prodejem řeknou mezi s sebou, a tak skoro každý ve vesnici tak nějak ví, co je, či co v dohledné době bude na prodej. Jen si vemte film "Na samotě u lesa". Navíc jsme přesvědčená, že řada zajímavých nabídek (dobrý stav nemovitosti, skvělá cena), se na oficiální nabídku realitek ani nedostane. Realitkám se často dostane nabídka až ve chvíli, kdy nezabraly informace rozšířené do okolí (rodina, známí, spolupracovníci atd.) Navíc si taky myslím, že další zajímavé nemovitosti se dál veřejnosti nedostano proto, že realiťák má také své známé, případně klienty, kteří již něco takového shánějí, a proto jim to nabídne přednostně, aniž by měl náklady na inzerci. Samozřejě jsou lidi, co toto vůbec neřeší, nikoho v okolí se neptají, tutlají u sousedů, že prodávají dům, chalupu a tudíž to "střelí" rovnou realitce. Taky si chtějí jednoduše ulehčit život. Proto se samo s sebou vyplatí nabídku sledovat.... Ale dle mého názoru je to již nutně probrané tím, co jsem napsala výše. Slovo "ležáky" se obávám použít. Určitě ale je i řešení svěřit se aktivní realitce, která pro klienty nemovistosti přímo vyhledávají. S náležirtým servisem si to ale samozřejmě nechá zaplatit. Toť můj názor, nic víc.
Profilova fotka
ano, ano, presne tak..spousta se toho ani na web nedostane, resp. takto presne jsme koupili dum :-D :-D :-D
Ahojky, přesně tak chce to vyrazit do terenu a ptat se a ptat se.A ještě nejlepší je bud dát inzerat v obci a jit se zeptat na obecní úřad,tam vědí vše co se děje. :-D
Profilova fotka
U pozemku je to trochu jednodussi - tam staci prolezt mapu na katastru (cuzk.cz) a zjistit obecni pozemky nebo nezastavene stavebni parcely. Takhle jsme prisli na jeden pozemek, co mel znamy, o kousek vedle mel pritom postaveny dum. Tak jsme pres kamarady zjistili cislo a na ferovku mu zavolali, jestli neproda :-N Proda, ale za nechutny balik :-p Tak jeste uvidime :)
Zdeni máš přesně pravdu, stím že dobrá nabídka se nedostane ani do inzerce, tam se dávají ty ¨ležáky¨ jak říkáš ;-) Mám osobní zkušenosti s prací v Rk takže vím..... Jinak holky co jste psali byty za 550 tis. tak to je naprossto libová cena, zde v Praze bychom za ty peníze nekoupili ani 20 m2 byt v dezolátním stavu :-( Díky krizi šli byty dolu panelový př. 3+1 dříve od 3 mil nyní už pořídíte v OV za 2300mil. ale né žádná rekonstrukce abyste si nemysleli takže u nás fakt mazec :-| A domeček za 1,5 mil. to taky ne, právě stavíme a když nebudu počítat pozemek tak hrubá stavba se střechou a okny spláchla už 2 mil. a to toho máme před sebou ještě sakra hodně na investování :-|
Profilova fotka
Vim, ze byste v Praze nic nekoupili, ale taky si vem, kolik mate plat? Tady kazdy druhy dela za 8 tis. cisteho - kvuli tomu byste vy v Praze ani nevstavali :))
ene: asi tak nějak ;-) nevím, jestli nakonec vážně nezkončíme v tom bytě, jelikož jedině tam je teď jakž takž výběr a slovo čekat už mně nějak začíná lézt krkem - jak dlouho čekat? měsíc, půl roku, rok, ...... ?
Profilova fotka
klidne i dyl, proste az to prijde a neco se najde, musite byt pripraveni k okamzite akci
ene to máš sice pravdu že 70% lidí má tady v Praze vyšší plat ale na druhou stranu se tady najde hodně lidí kteří berou stejně jako Vy nebo lehce málo přes a většinou to tady berou lidé kteří pracují na úřadech, prostě ve státní sféře a prodavačky zrovna hodně též neberou.....a co mají pak dělat tyto lidé když jsou tady tak brutálně drahý nemovitosti :-( jedině se odstěhovat :-| no hruůza :-(
Profilova fotka
Ahoj. Tak já mám také zkušenosti s hledáním. Zatím tedy nemáme nic konkrétního, ale sledovat realitky přes internet je ubíjející.Je to tam přebrané. Už jsme byli na několika prohlídkách a většinou to byla hrůza, jak tu píšete, co zbylo. Také se mi osvědčilo procházet vesnice s letáčky, pokecat v hospodě oslovit obecní úřad. S tímhle přístupem už jsem narazila na zajímavější nabídky, ovšem nic vhodného pro nás.Také je fajn vytipovat si opuštěné domy a pozemky, na internetu v katastru najít majitele + adresu a olovit je dopisem. Dokonce jsem už oslovila i veškeré možné i nemožné známé, což se také ukázalo jako dobrý nápad. Já tedy nikomu odměnu neslibovala, ale do hospody lezu zásadně sama, bez manžela a tvářím se zoufale ;-) s přibývajícím věkem a kily začnu zvažovat tu finanční odměnu :-D.
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Petris tak 2,3mil za 3+1 je v Brne v okrajove casti za nerekonstruovany panelak a jeste druzstevni :-| My hledame byt ale taky je to problem kdyz se nahodou objevy neco zajimaveho tak hned volam a vetsinou uz maji zajemce kteri maji podepisovat smlouvu :-( tak nevim jestli se postavit pred panelak a oslovovat lidi co jdou dovnitr nebo jak :-(
1
2

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?