Ako spoľahlivo pripevniť obvodové lišty?

Dobry den vsetkym! Pred tromi rokmi sme sa nastahovali do novostavby - maleho tehloveho bytu - pri Prahe. Od zaciatku riesime problem (okrem inych), ze nalepene obvodove listy nedrzia na mieste. Neustale sa oddeluju od stien, strhavaju omietku. Po reklamacii developer nechal listy znovu prilepit, ale do troch mesiacov sa znovu odlepili. Problem mame vo vsetkych (2) miestnostiach. Listy maju tvar ako na obrazku. Chceli by sme ich sami definitivne pripevnit, aby konecne drzali na mieste. Budem vam vdacna za radu, ako na to a aky sposob pripevnenia (lepenie? sroubovanie?) zvolit. Mame v tomto s manzelom nulove skusenosti, takze uvitam podrobny postup vcetne nakupneho zoznamu do obchodu pre kutilov. Vopred velmi dakujem.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud lišty nedrží pomocí lepidla a nebo tmelu,tak se montují na kovové a nebo plastové úchytky.Úchytky se na zeď připevní buď pomocí hmoždinek a nebo hřebíčkami.
Odpovědět
@tommyczek Dakujem za radu!
Odpovědět
Profilova fotka
úchytky jsou jedna cesta. Otázka je, zda úchytky budou pasovat ke konkrétnímu typu lišty. Potřeba si vzít kus lišty s sebou. Pokud ne, vidím problém v tom, že je ti matláci lepí na malbu. Zkusil bych místo na nalepí lišt trošku očistit od malby, škrabka + ocel kartáč, ale pozor, ať si neodřete malbu i nad lištou. Pak to napenetrovat hloubkovou penetrací a až to zaschne tak použít montážní lepidlo, cca. bochánky na lištu po 25 - 30 cm. Případně ještě tenké hřebíčky s ucvaklou hlavičkou...
Odpovědět
teď jsem je lepil, všichni podlaháři mi radili lepit na lepidlo mamut od den braven. Tuba stojí cca 160,-- a údržnost je 22kg/cm2. To Vám ty lišty udrží určitě.
Odpovědět
@honzajs, @velman Velmi pekne dakujem honzajs, za ten tip s oskrabanim malby, ano, lepilo sa to na nu. Urcite ju skusime oskrabat a potom asi vyskusame nalepit tym lepidlom mamut, co zmienuje velman. Ak by ani to nedrzalo, tak budeme asi skusat hrebiky a hmozdinky... snad to lepidlo bude ale stacit. Velmi pekne dakujem za rady!
Odpovědět
tak snad se dílo podaří, já jsem to lepil na výmalbu a v pohodě. Udrží to i vola. Pokud by se to odlepilo, dej vědět.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?