Instalace klimy a pergoly na JZ terasu

Nas byt.dum byl kolaudovan v r.2018.Mame zde byt v posl.patre, strecha bez jakehokoli presahu,orientace bytu na JZ. CHCEME si na terase kvuli vedrum obvykle kvrten-zari nechat instalovat pergolu z cerneho hliniku a do bytu klimu s tim,ze venkovni jednotka by stala na terase,ale musi se vrtat do omitky. A ted dotaz: jakou mate zkusenost se ziskavanim souhlasu svj u techto zarizeni? A je treba jeste neco resit trebas ba staveb.uradu? Jak dlouho cela ta povolovaci masinerie trva?
Odpovědět
@catle letošní zkušenost dvou přátel je taková, že jim SVJ klimatizaci neschválilo právě kvůli zásahům do fasády , někdo argumentoval i případným hlukem. Pergola změní vzhled domu a to asi taky nemusí projít.
Odpovědět
@mitoma nevíš u jak starého domu to bylo,že jim to nepovolili? My bychom to chtěli instalovat 5 let od kolaudace domu,takže už by mělo být i po zár. lhůtě. Toto mi přijde jako max. opruz ale teda,bydlet sice v drahé novostavbě, alae jak za doby krále Klacka - mordovat se tam ve vedru. No ještěže jako hl. "stan" máme svůj RD,kde se člověk nemusí nikoho o nic prosit teda. Jak tom máte vy ostatní, co jste si koupili za x milionů byt v novostavbě,orientovaný pouze na JZ - žádné klimy,stínění alá pergola,nic?
Odpovědět
@catle jedni jsou ve dva roky staré novostavbě a druzí ve starším bytovém domě. Co se týče orientace, tak tu jste si přece vybrali dobrovolně a bylo tedy potřeba počítat s tím, že v bytě bude horko ne? Ona ta pergola co se montuje do fasády má určitou nosnost a kdyby ji chtěl každý,tak to pro dům asi nebude konstrukčně ok. Klimatizace taky není jen tak když je potřeba, aby měla vlastní jistič.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?