Klientské změny - nedodržení

Dobrý den, prosím o názor na můj problém a jak byste to řešili. V roce 2021 jsem podepsal smlouvu o smlouvě budoucí kupní na byt v bytovém domě. Do konce října 2021 jsem musel nahlásit všechny mé požadované klientské změny (mimo jiné i instalační uzly v prostoru kuchyňské linky). V lednu 2022 mi developer poslal kalkulaci klientských změn, kterou jsem uhradil. Poté jsem si objednal v kuchyňském studiu kuchyňskou linku dle rozkresu (oni mi dělali i ten návrh instalačních uzlů). Kuchyň je z 90% již uhrazená. Nyní jsem byl na předpřejímce bytu a zjistil jsem, že odtah pro digestoř je udělaný ve vyšší výšce o cca 55 cm než je v naplánovaných instalačních uzlech. Když jsem toto začal rozporovat s developerem, že to je špatně, tak mi bylo řečeno, že to takto musí být z důvodu konstrukce stěny pro stoupačkovou šachtu. Nikdo mě za celou dobu od odsouhlasení klientských změn neinformoval o tom, že je v tom nějaký problém a prostě si to udělali podle svého. Co byste teď dělali? Děkuji
Odpovědět
@1rudolf1 tak odtah na digestoř snad není takový problém prodloužit tu trubku. Nevím jak vypadá vaše kuchyň, ale většinou se dělá i nějaké zaměření na místě před finální objednávkou, tak to si nikdo nevšiml? Urcite to pujde upravit pres kuchynsky navrh. Nám udělali špatně vodu i odpad, ale to museli bez řečí předělat. Pokud vám developer nedal vědět dřív, tak můžete max zadat o slevu.
Odpovědět
Profilova fotka
Řešením bude pravděpodobně komínková digestoř, pokud s ní dosud nebylo počítáno a předpokládala se "vytahovací" digestoř ve skříňce, neboť 55 cm výše už bude s nejvyšší pravděpodobností mimo horní skříňku. Pokud se za ten výstup na digestoř platil vícenáklad, jak píšete, tak bych trval na jeho navrácení a přidal k tomu případně další náklady vzniklé při úpravě kuchyně.
Odpovědět
@artep1987 Problém to je, protože kuchyň je udělaná tak, že horní skříňky jsou ve 2 řadách a digestoř má být uzavřená v té nižší. Takto by musela trubka procházet oběma skříňkami a tím by zbylo méně úložného prostoru, což je u malé kuchyňské linky problém. Zaměření proběhlo ještě před uděláním instalačních uzlů.
Odpovědět
@pyramis Horní skříňky jsou ve dvou řadách až do stropu a je počítáno s tím, že digestoř bude v té nižší skříňce uzavřená. Nejde mi do hlavy, kde může být problém v tom, že nebyli schopni udělat odtah ve výšce, co bylo naplánováno. Vždyť šachta je šachta, tak snad je jedno, kde se v ní udělá odtah.
Odpovědět
@1rudolf1 to prostě protáhnout těmi skrinkami a nebude to vidět. Taky to máme tak, kvůli tomu jsem plánovala skříňky ke stropu, aby nebyla vidět roura od digestoře. Jediná škoda pro vás je, že se zmenší místo v několika skrinkach.
Odpovědět
@1rudolf1 jako samozřejmě to nepotěší, můžete si dát digestoř bez odtahu s filtraci, ale to se časem prodraží jak měníte ty filtry. Asi nezbude než se s tím smířit, max požádat o slevu, ale ta si myslím, že by byla minimální.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?