Kolaudační rozhodnutí, souhlas s užíváním stavby

Dobrý den, možná mi to zde někdo objasní. Situace je taková, že jsme stavěli na ohlášku (2021), květen 2024, jsme úřadu doložili ohlášení o dokončení stavby a k tomu všechny papíry, před digitalizaci. Tento papír o ohlášení dokončení stavby mi poslali zpátky s razítkem a bylo mi řečeno, že tím to končí. Neproběhla ani kontrola, měli to v tu dobu divoké. Vše už je tapsané na katastru, mám nove trvalé bydliště, banka mi to uznala. A teď nastal problém na finančáku (daň z nemovitosti), chtěji po mně kolaudační rozhodnutí, ale já jsem nic takového od st. úřadu nedostala. Je mi trochu divné, že mi stavební úřad nedal žádný souhlas o užívání nebo něco takového, ale tímto způsobem mi to všude jinde vzali. Měla jsem pocit, že si to vše už řeší elektronicky? Předem děkuji, pokud se mi to pokusí někdo vysvětlit. Katastr mi sdělil, že to není jejich věc a na st. úřadě to celý den nikdo nebral. :)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od barebare:

Dobrý den, možná mi to zde někdo objasní. Situace…
@barebare Zřejmě jste narazili na nějakého začínajícího úředníka, kterému ještě nikdo neřekl, že od roku 2018 se RD nekolaudují a tedy že SÚ žádné kolaudační rozhodnutí nevydává. Vydává se až podle nového stavebního zákona od 07/2024, ale to se Vás netýká, když jste stavbu dokončili ještě před tímto termínem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?