Myslíte, že je možné propojit dva byty nad sebou v novostavbě?

Profilova fotka
zajímalo by mne, zda je možné propojit dva byty nad sebou, sousedi pod námi se chtějí stěhovat, tak mne napadlo, že bychom si udělali mezonet, ale nejsem stavař ani tomu nerozumím, tak jen jestli by to bylo třeba reálné, nebo jestli někdo toto neřešil, mne přijde, že by se udělala jen díra a točité schodiště, ale manžel říká, že je to nesmysl, tak nevím .-)
Odpovědět
@levata Nereálný v podstatě není skoro nic:) ALE...s tou dírou to není tak jednoduché.... Jaké jsou tam stropy? Beton nebo Miako? (u novostavby nic moc jinýho nepředpokládám..) To by musel posoudit statik a věz, že díra na schody už je docela velká a bylo by to pravděpodobně dost složitý, protože bys odstranila značnou část něčeho, co tam svou funkci má...no a pak záleží jaká je tam konstrukční výška(mezi podlahou a podlahou), aby bylo vůbec schodiště reálné a nezabralo půl cimry :) Ideální na takový myšlenky je, pokud by byl strop trámový :)
Odpovědět
Jde to,ale musite mit povoleni od SVJ,zmenit prohlaseni vlastnika a hlavne se musi zjistit dle statika zda je propojeni realne.
Odpovědět
Profilova fotka
@levata reálné to určitě je, v Praze jsem to běžně viděl, byly to ale větší zděné byty a schodiště zabere dost místa.... ale jde to, záleží co na to statik :-) a majitel budovy.
Odpovědět
je to reálné a ne jen v novostavbě
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?