Obklad betonoveho schodiště - dřevo s a bez podstupnic, vinyl

Dobrý den, máme betonové schodiště bez podesty a nyní řešíme povrch. Chtěla jsem původně jen dřevěné stupně bez podstupnic s nějakým nátěrem a začištěním místo podstupnice, příp.k tomu použít např.cementovláknitou desku.Stolař mě od toho zrazuje, že to bude okopané,nehezké atd. Máte,prosím někdo? Jak máte vyřešený podstupeň a jste spokojeni, šli byste do toho znovu? Díky moc i za případné fotky.Pořád to nemůžu rozseknout a není to zrovna malá položka.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zinzin:

Dobrý den, máme betonové schodiště bez podesty a …
@zinzin My původně chtěli podstupnice bílé a taky nas odrazovali od toho, že to bude šmouhaté. Nakonec je máme ve stejném dekoru jako stupně a byla to dobrá volba, líbí se nám to. Schodiště je z MDF s lepeným vinylem a poslední stupeň je z klikací varianty a navazuje na klikací vinyl v patře.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kofejn:

@zinzin My původně chtěli podstupnice bílé a taky…
@kofejn Díky za reakci, nějak se přes to nemůžu dostat. U vinylu je fajn to napojení 1.schodu nahoře, jen mi přišlo,že cena už se moc neliší od dřevěného obkladu. My právě máme výšku na 4cm masiv stupně,pokud by byl obklad s nosem, schová tu betonovou hranu,ale na to bychom museli dobetonovávat nebo dolívat nivelačkou a to manžel nechce a sama to nedám,pže mám na práci teď 1 ruku:-( . Práce řemeslníka zase navýší cenu, navic ty zkušenosti s nimi...Takže varianta stolaře je podstupeň masiv nebo lamino,pokud bych na tom trvala,že bílé.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zinzin:

@kofejn Díky za reakci, nějak se přes to nemůžu d…
@zinzin Skorošvagr, ač truhlář, mě od dřevěných schodů zrazoval, že budou po čase vrzat. Sehnat spárovku problém nebyl. U rodičů jsme měli modřínové a vrzaly. Každopádně cena schodiště pěkná nebyla, hodně jsem se ošíval. Nivelačkou jsem dorovnával poslední schod (9mm), MDF stupeň má s vinylem 12,4mm
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kofejn:

@zinzin Skorošvagr, ač truhlář, mě od dřevěných s…
@kofejn Díky, to vrzání je taky asi k zamyšlení. Neříkal truhlář,proč to po čase vrže?Celodřevěné samonosné bych chápala. A doma jste měli taky obložené betonové? Chápu,že dřevo pracuje. U toho obkladu mě napadá, jestli nemůže vrzat ten spoj stupeň/podstupnice, když je to v drážce.Jestli se ta podstupnice časem trochu nepokrouti a nezačne to při zatížení vrzat?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zinzin:

@kofejn Díky, to vrzání je taky asi k zamyšlení. …
@zinzin Videl som už celkom dosť drevených schodov (obloženie betónových) a väčšina vŕzgala. Bolo iba málo takých, čo boli skutočne tiché. Malo by sa to montovať na schody na dotyk, aby nebola medzi betónom a drevom dutina, aby nosnú funkciu niesol betón, nie podstupnica, ako je na fotke. Potom medzi podstupnicou a stupňom by bolo vhodné vložiť dilatačný kus, pásku, pružný tmel, kúsok mirelonu, stačí tak milimeter, pretože to vŕzga na spoji doska/doska.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@zinzin Videl som už celkom dosť drevených schodo…
@roman_ Díky moc za info, s tou dilataci je to dobrý nápad:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?