Napojení obkladů na omítku bez zubu

Profilova fotka
Dobrý den, všude vidím obklady na stěnách tak, že se nalepí na hotové omítky a vytvoří se tedy mezi obklady a omítkou zub, který se vyřeší nerezovou lištou. Nemáte někdo fotku obkladů, který je udělaný zároveň s omítkou a není tedy mezi oběma povrchy lišta, na které se může chytat prach? Předpokládám, že se omítka ukončí takovýmhle profilem ( https://eshop.zofi.cz/lc-l-ukoncovaci... ) a zespodu se přirazí obklad a mezi to silikon. Nebo je nějaký důvod, proč je lepší použít právě schod mezi obklady a omítkou?
Odpovědět
Pokud se na to myslí v předstihu, lze samozřejmě udělat přechod zarovnaný. Chce to jen šikovného řemeslníka. Viděl jsem takto udělané sokly okolo dlažby na podlaze. Omítkáři skončí o něco výše a nejedou až pod čistou výšky podlahy, obkladač potom udělá sokl a nakonec se omítka dodělá načisto k horní hraně soklu. Je to pracnější, může se totiž stát, že přechod mezi dodělávanou omítkou půjde vidět, ale šikovný řemeslník to zvládne. Určitě by to tak šlo udělat i vertikálně na stěně.
Odpovědět
My na to zapomneli a trochu toho lituju, i kdyz priznam se, ze ten "zub" se mi spis libi 😄 Ale jo, zbytecny utirani prachu.
Odpovědět
Dobrý den, my máme nyní čerstvě, ne vše se povedlo podle představ. Je opravdu nutné myslet na přípravu předem, zejména hlídat řemeslníky, resp. předem si zajistit někoho, kdo Vám to vymyslí, a hlavně potom v rozumném termínu dokončí. U nás omítkář ignorant, obkladač opravil, co šlo. Chtěli jsme obklady stěn bez dořezu pod stropem a špalety bez obkladu. Stěny byly připraveny v hrubé, na stropě už byl SDK. Naštěstí bylo horko a chvilková vlhkost nevadila. Nedomysleli jsme kombinaci špaleta bez obkladu, rohový omítník okna a apu lišta. Museli jsme dobrousit. Část jedné stěny s fr. oknem měla zůstat bez obkladu úplně jen se soklem. Z důvodu již zaomítaných rohových omítníků kolem tohoto fr. okna jsme upustili od doomítání do roviny svisle, dali jsme nerez lištu, na druhé straně bude skříň po strop, tam jsme nechali bez lišty. Snad Vám to pomůže 😊
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?