Revizní dvířka u asymetrické vany

Ahojte, řešíme s manželem jestli udělat revizní dvířka u vany nebo ne. Máme vanu Rosa II od Ravaku. Odpad je uprostřed, takže revizní dvířka vycházejí do oblouku. Vanu chceme obložit mozaikou. Řešil jste někdo stejný problém? Jak jste jej vyřešili? Děkuji za rady. Hezký den.
Odpovědět
Profilova fotka
@atexone Ahoj, mame take vanu do oblouku a mame to resene tak, ze v mozaice jsou nektere spary silikonove, kdybychom museli pod vanu, ale na prvni pohled to vypada jen jako mozaika. Skoda oblouk kazit dvirky. Na druhou stranu, v byte jsem mel oddelavaci dlazdici a za deset let jsem tam ani jednou nepotreboval.... staci takto?
Odpovědět
Přesně tak, žádná revizní dvířka, jen obklad na silikon. Náhradní obkladačku mám schovanou na půdě, kdybych byl nešikovnej při odříznutí desky. :-(
Odpovědět
Děkuji, nakonec jsme revizní dvířka vypustily. Hezký večer.
Odpovědět
Zdravím vás, toto téma mi momentálně jde velice z duše. Řešíme úplně to samé. Vy, kdo máte dvířka pod mozaikou v oblouku - co máte jako ta dvířka? Tím myslím, co přesně je pod tou částí, která by se měla sundavat a kolem je silikon? Ta dvířka by měla být oblouková a to se přece nikde neprodává, alespoň o tom nevím. V jednom koupelnovém studiu mi radili, abych vanu dala do tzv. TIFA panelu, který by se využil jakoby k obezdění vany místo ytongu. Je vyráběný přímo ke konkrétní vaně - z něj by se vyřízlo okno a to by tvořilo ty dvířka https://eshop.sapho.cz/cz/tanya-l-asy... a ještě magnety https://eshop.sapho.cz/cz/magnety-pod... Ten panel je ale hrozně drahý, nemáte někdo lepší nápad? Já si pořád myslím, že toto muselo přece řešit už mnoho lidí a nechce se mi věřit, že neexistuje nějaké sofistikovanější řešení. Díky všem!
Odpovědět
@carmonka Dobrý večer, našla jsem dvě řešení na internetu. První nápad byl díra v obezdívce, která bude odpovídat velikosti jednomu kusu mozaiky, do té díry udělat monolit z yongu, který bude přesně odpovídat otvoru, na něj nalepit mozaiku a pak celé zasilikonovat do obezdívky. Druhý nápad byl plechová dvířka potažená mozaikou na magnety. My jsme nakonec upustili od všech nápadů a zlepšováků a revizní dvířka nemáme.
Odpovědět
@atexone Díky za odpověď. Já jsem právě přemýšela, že mě udivuje, že toto téma jistě řešilo už mnoho lidí a pořád je člověk nucen hledat nějaké samo domo řešení - nechce se mi věřit, že neexistuje nějaké jednodušší řešení. A nevím, jak to úplně s tím Ytongem udělat, jak funkční to bude. Nebo použít ten drahý tifa panel, ale to je podle mě v principu to samé.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?