Heluz,Wienerberger nebo KM beta?

Zdravím,nemůžeme se rozhodnou které cihle vybrat.Stavíme na lepidlo 30cm podkrovní dům.Zateplovat budeme 14cm polystyren.Zajímá mě opravová rozdílná kvalita vybraných značek cihel.Díky za příspěvky
Odpovědět
osobní zkušenosti nemám, ale budeme stavět něco podobného s tím rozdílem, že plánuji na 30cm cihlu dát 16cm. Pokud plánuješ tolik zateplovat, tak tepelně izolační vlastnosti samotné cihly není nutné tolik řešit, ale přikláněl bych se víc zabývat pevností v tlaku. Tzn. že by podle mého bylo vhodnější použít třeba HELUZ P15 30cm než "vyhazovat peníze" za HELUZ FAMILY 30cm. Moc jsem zatím nabídku cihel nesledoval, ale nevím, jestli Wienerberger má nějakou takovou nosnou 30cm cihlu na lepidlo, protože myslím, že třeba Porotherm 30 P+D se zdí na maltu. Cihlama KM beta jsem se vůbec nezabýval. Já si myslím, že rozdíly takové nebudou, i když jsem slyšel, že Heluz jsou trochu křehčí než Wienerberger. Znám lidi, co stavěli z Porothermu a i z Heluzu a od nikoho jsem neslyšel, že by příště použil raději něco jiného.
Odpovědět
pokud zatepluješ, nenechal bych se uvrtat do žádné zbytečně drahé cihly.
Odpovědět
Profilova fotka
rozhoduji se taky mezi heluzem a porothermem, ale firma mi poslala nabídku i na tondach , ptž to měli v akci, pošli nabídku na všechny výrobce a pak se rozhodni, když budeš zateplovat , tak bych cihlu neřešila
Odpovědět
Stavěl jsem s 30cítky Porotherm a kvalita nic moc. Na výšku zbroušeno přesně, ale šířka byla střižená (zdi zubují). Zřejmě deformace v peci. Chybělo mi pár cihel, tak jsem z nouze koupil cihly Gima a ty byly o poznání kvalitnější a i levnější. Soused stavěl z Heluz Family a říkal, že jsou dost křehké. ;-) Jinak přehodnotil bych stavění na lepidlo a popřemýšlel bych o pěně. Rychlost a komfort zdění SUPER :-)
Odpovědět
@absolut to jsem nevěděl že takový cihle vůbec existují.Kdo je vyrábí?
Odpovědět
tommi4 němci
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 Porotherm má 30 cihly jak na lepidlo tak na maltu. Na lepidlo a na pěnu se používá stejná cihla.
Odpovědět
@tomas981 I Porotherm 30 P+D? Všechny lepší je podle mě vyhazování peněz, pokud by nebyla nějaká akce a nevycházela levněji než P+D.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 P+D jsou na maltu a když vezmu v úvahu cenu malty nebo někoho kdo by ji míchal atd. tak broušené 30 CB na lepidlo jsou pro mne nejlepší varianta...
Odpovědět
Dostal jsem cenovou nabídku.Heluz je o 25 tis levnější (včetně stropu) jak porotherm a KM beta je levnější varianta (s kvalitou jde cena) mě napsal pán ze stavebnin,ale více méně mě doporučoval Heluz.Není to tak že ve stavebninách nabídnou to z čeho mají největší provizi?Zajímalo by mě,kdo stavěl z KM bety,jestli jsou opravdu horší?
Odpovědět
@tomas981 Porotherm 30 CB jsem ani neznal, takže děkuju za info. Budu taky chtít zdít na lepidlo, takže je fajn, že bude i nějaká alternativa k Heluz P15. @tommi4 určitě nabídnou to, co více potřebujou udat nebo to, co se jim víc hodí, třeba kvůli marži. Poptal bych minimálně troje stavebniny a uviděl, co budou říkat k jednotlivým výrobcům a jak se budou tvářit ceny. Poptávat pouze jedny stavebniny je hloupost.
Odpovědět
@tommi4 obeslat několik stavebnin a pak je mačkat a mačkat...první nabídka je ještě s rezervou, mají kam jít s cenou...počítám, že oproti první nabídce můžou jít ještě o 15-20tis. dolů.
Odpovědět
Článek se načítá
Cihle KM Beta jsou prý opravdu méně přesné jak konkurence.Ale,i sám pán ve stavebninách mě říkal,že pokud budu zateplovat,tak drahá cihla je zbytečná.A cena je nyní o 40 000 levnější jak heluz na celý dům.
Odpovědět
@tommi4 Nevím, jestli je KM Beta méně přesná. Nicméně jsem se řídil Vaši úvahou - nejlevnější cihla + zateplení. Km beta mě vyšla na nejlepší peníz. KM Beta proti Porothermu a Heluzu je o 25% levnější.
Odpovědět
y riskli méně známý Keratherm, broušené. O 100tis levnější než heluz. S heluzem teda zkušenost nemám, ale ten keratherm naprost v pohodě. Aha, to je starý příspěvek. .-)
Odpovědět
My stavíme z Kmbety a bohužel jsou nepřesné.Levnější od Heluzu byly o 50tis.
Odpovědět
tommi4 jak to myslíš nepřesné?
Odpovědět
když se zdí na lepidlo,tak by ty cihle měli být přesné a když nám "lítá" 2mm na výšce cihle,tak je to problém.I strana cihle je do luku-zubuje to.Měli jsme reklamaci a pán nám mile sdělil,že to splňuje normy a ty jsou do 8mm!Překlady na délku rozdíl až 4cm.Miaka též moc nesedí.Škoda-myslel sem že je to na vyšší úrovni.
Odpovědět
tommi4: U kolika cihel z palety se vám stalo, že byly nepřesné?
Odpovědět
co se týče výšky,tak asi 3-4 palety.Ale do luku jsou snad všechny
Odpovědět
Hm, zajímavé. Řada stavebníků psala, že je s nimi spokojena a že se kvalitou nijak neliší od Heluzu.
Odpovědět
@jiletka já jim to věřím.Taky jsem doufal,že to bude v pořádku,ale píšu jen svoju zkušenost.Obchodní zástupce mě už nabízel,po neuznání reklamaci nějaké omítky zdarma-tak aspoň nějaká náplast.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?