Heluz, Ytong bílý/šedý, Porotherm, Porobeton. Poraďte

Profilova fotka
Z jakého materiálu stavíte? S jakým materiálem máte výborné zkušenosti? Co mi doporučíte pro stavbu RD do patra 8,5x10m? Děkuji!
Odpovědět
šedý ytong???
Odpovědět
@lucijeje To jsem teda taky ještě neviděla.....my máme bílý....... :-)
Odpovědět
U nás bílý Ytong (lambda) - stavěli jsme sami - lepí se, dobře se s ním pracuje a lehce se řeže ;-)
Odpovědět
já myslím že to je věc názoru z čeho se staví., 100 lidí a každej bude tvrdit něco jiného... my se taky rozjodli pro ytong sice pouze 30 šíře. ale se zateplením 12-15 cm( ještě uvidíme co) a dla jsme pouze na instiínk,, vím že chci stavět svépomoci a ytong je pro tohle vyhovující. když byhc šel osobně do prorthermu tak si to sám netroufnu a už bych musel shánet zedníka 1-2. atd... a staveb kol-kolem z ytongu je dnes všude habaděj. jinak asi jsi myslela šedý jako porfix, či porobeton , jinak ytong je opravdu bílý ale třeba h+h už tak bílý prý není.. ale opno to je šumafuk stejně se to zaháže že..:):)
Odpovědět
Já jsem tohle před časem taky dost zkoumala, když jsme stáli před rozhodováním, z čeho. Nezávisle na sobě jsem se z několika zdrojů dozvěděla, že ytong obsahuje nějaký toxický látky, který ještě dlouho unikaj do okolí a zvlášť ten šedivej, že do něj přimíchávaj nějakej odpad z fabrik. Ať už je to drb nebo ne, mou důvěru ztratil a myslím, že člověk nemá stavit z toho, co mu není sympatický. Takže stavíme z broušených cihel a jde to jak po másle. Tři měsíce od vykopnutí základů nám dělají střechu.
Odpovědět
já bych řekl, že dnes je toliko humusu v ovzduší, že řídit se tím, že to či ono něco málo obsahuje mne až tak moc netrápí, kdyby to bylo škodlivé, tak věřím, že ti co se zabývají různými zkouškami co lidem škodí a co ne, tak by výrobní závody zavřeli na to tata a bylo by po onom stavebním materiálu, ale je to věc názoru,,, možná bych se takto řidil , když bychom jako lidé na světě byli bezmála 200 let asi..:D:D
Odpovědět
Profilova fotka
nás čeká stavení na jaro,ale už jsme se rozhodli pro HELUZ FAMILY 50, nechceme zateplovat tak si myslíme, že je to ideální
Odpovědět
@ladynikol My máme drevostavbu, v ktorej sú použité aj tehly kvôli tep. akumulácii a útlmu hluku. Kde sme potrebovali ľahký materiál, šiel pórobetón. Aj na zmenšenie tep. mosta do zeme sme použili ytong. Ale ak by som stavala zděný, tak tehla tl. 25 cm a na to 25 cm EPS. Dom podobne veľký ako Váš. http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... Malá pomôcka: http://www.pasivnidomy.cz/forum/downl... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://pasivnydom.blog.cz/0904/i ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My taky stavíme z HELUZU FAMILY 50...ale ještě nemůžu posoudit, děláme teprve základovku. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?