Konstrukční detail - posuvné dveře

Ahoj, asi jsme neudělali úplně nejlépe a máme zpracovaný projekt pouze pro stavební povolení. Já se teď zamýšlím nad konstrukčním řešením viz obrázek. Jde o to, že v jednom místě se budou sbihat překlady nosné stěny a překlad dveří wc. Do toho tam ještě asi zasahuje pouzdro posuvných dveří. Uměli byste někdo poradit jaké je řešení? Diky
Odpovědět
Umístění není sťastné. Nejjednodušší řešení je zrcadlit posuv dveří do zdi na protější stranu.
Odpovědět
@slepcanprojekt To jsem si také říkal, ale místnost naproti je garáž a pokoj. Když dám posuvné dveře na druhou stranu, bojím se tepelných ztrát přes pouzdro do garáže 🤔
Odpovědět
@rumcajk Potom se musíte vzdát posuvu a zvolit např. ramovou zarubeň. Jinak pokud je to garáž a mezi ní a chodbou je pouze příčka půjde vám do domu chlad. Garáž bych izoloval.
Odpovědět
Lze to řešit ocelovým překladem/svařencem ve tvaru písmene T. A jak bylo psáno výše, máte tepelný most mezi garáží a chodbou.
Odpovědět
@slepcanprojekt ano na to se myslí, mezi garáží a domem bude nosná stěna z cihel plněných vatou a mezi chodbou a garáží buď nejužší zdivo plněné vatou nebo sdk příčka plněná vatou.
Odpovědět
@rumcajk Potom můžete to pouzdro odizolovat. Pokud na něm trvate.
Odpovědět
@rumcajk tepelne ztráty na 2 m2 pouzdra, v nosné zdi tluste 30cm?, kdyz v garazi bude 10° a v mistnosti 22°? Tak tyhle starosti bych chtěl mít...
Odpovědět
@xkarlos myslíš, že tudy nebude pocitově "táhnout"? Že z toho pouzdra nepůjde chlad? Já nevím, proto to tu rozebírám. Zároveň, když to stavím od nuly, tak se nad tím zamýšlím a chci to mít lépe, když to jde vyřešit.
Odpovědět
Proč prostě nedát delší překlad?
Odpovědět
Například:
Odpovědět
@rumcajk Příčka s dveřma na wc nevypadá na nosnou, takže v podstatě stačí udělat jen konstrukci pro sádrokaron, aby měla na čem držet obložka.
Odpovědět
@rumcajk promiň, ale řešíš blbosti ... taky jsem na baraku promyšlel kde co, ale řešit tohle mě fakt nenapadlo ... a to mam pouzdro v 15cm příčce mezi pokoji, kde je v zime 22° a 17° ... bydlím dva roky a ze zdi v místě pouzdra fakt "netáhne"...
Odpovědět
Článek se načítá
@rumcajk spíše se zamyslete, zda opravdu potřebujete posuvky. Taky jsem si myslel, že je to dobrý nápad a tak jsem je použil. Po zkušenostech vidím, že to byl pitomý nápad.
Odpovědět
@rumcajk Měl jsem podobný problém, pouzdro by zasahovalo do komínového tělesa. Vyřešil jsem to dvoukridlymi skládacími dveřmi a naprostá spokojenost. Ale je fakt, že jsem nemusel řešit tepelnou izolaci mezi místnostmi a vzhledem k šířce 180 cm ani zmenšený průchod.
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 me by zajimalo,kde se vam nakonec nezdaji? My je mame jako predel z chodby do obyvaku a byvaji otevrene,ale je tu možnost zavrit a neprekazi klika. Pak je mame do satny i do spize. Vsude setri misto. Jedine misto,kde jsme.od nich ustoupili jeste behem priprav bylo do zadveri a to jsem rada,ze tam jsou klasicke dvere -preci jenom lepe tesni
Odpovědět
@kacunek2019 Máme je chodby do kuchyně. Vadi mi, že nejdou otevřít třeba loktem jako klasické dveře
Odpovědět
@rumcajk I projekt pro stavební povolení by měl řešit statiku, proveditelnost... Z obrázku vidím úroveň studie 🙂 Tam není nic, můžu tak jen odhadovat, že dveře na ten anzlík jsou nějaké moc široké (pohodlně stačí 70), tam ani není prostor pro vypínače 😉 Doporučuju se obrátit na projektanta a nechat si zpracovat projekt alespoň v podrobnostech stavebního povolení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?