Odhlučnění tepelného čerpadla v technické místnosti

Zdravím, mám dotaz. Vedle dětského pokoje máme technickou místnost ve které je tepelné čerpadlo (země voda) které když sepne, v dětském pokoji jde slyšet hluboká rezonance. Nemáte nějaký tip jak odhlučnit jednak to čerpadlo (které stojí u zdi od dětského pokoje) a stěna která je z vápenopískové KM Bety 12 cm je provrtaná kvůli expanzních nádob apod. A jak odhlučnit tu stěnu ze strany dětského pokoje? Když jsme to projektovali tak nás nenapadlo že to čerpadlo bude tak hlučné a nenapadlo to ani projektantku ani stavební firmu.. dekuju za jakýkoliv nápad, tip.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od miki167:

Zdravím, mám dotaz. Vedle dětského pokoje máme te…
@miki167 Tak je pomerne blbo riešiteľná situácia, ale pár možných rád by som mal. Mal som s tým tiež problém a čiastočne vyriešil, ale mám to dispozične vyriešené inak. Kým dám nejaký návrh, mám doplňujúce otázky. Máte všade interiérové dvere? Duní to aj, keď sú všetky zatvorené? Čo sú to za dvere? Nemusí byť nutne problém s prenosom cez stenu. Predpokladám, že to duní najviac v rohoch a uprostred miestnosti vôbec. Čo máte na podlahe? Je podlahovka naťahaná aj v celej technickej aj pod čerpadlom? Pošlite pôdorys technickej, prípadne fotky, čo všetko tam máte, hlavne v rohoch. Je to invertorové čerpadlo? Duní to pri konkrétnej frekvencii alebo pri každom výkone?
Odpovědět

@miki167 Nejlépe asi ze strany dětského pokoje udělat protihlukovou předstěnu ze sádrokartonu. jak je ukotveno TČ k zemi (silentbloky, pružiny)? Všechny ty armatury na foto jsou kotveny do oné stěny?
Odpovědět

@miki167 možná bude problém přenos skrz podlahu do stěny a dále, to se dá řešit jedině umístěním čerpadla na například velkou betonovou dlaždici a pod ní speciální silomer.
Odpovědět
Jak píše thea2b - odhlučnit spodek od podlahy. Další přenos bych viděl z potrubí ( jestli tam máte oběhová čerpadla ), tak přes trubky se může přenášet hluk - vibrace do stěny. Ty trubky a nádrže jsou kotveny do zdiva zřejmě přes hmoždinky a šrouby. Měly by existovat nějaké speciální šrouby s přerušením ( něco jako na zplsob přešrušení tepelného mostu ), no a potom by se přerušil ten hluk do zdiva, to by také mělo pomoci. Nebo vymyslet to kotvení trubek, nádrží a oběhového čerpadla jinak, nějaké držáky přes gumové držáky - silentbloky, které přeruší ten přenos do zdiva.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?