Prosím k názor na umístění terasy

Dobry den, chtěl bych vás požádat o názor na umístění terasy a zejména její zastřešení v souvislosti se světlem a průchodem slunce do obývacího pokoje. Orientace domu je taková, že roh terasy (levý dolní na výkresu) je na západ. Budu rad za jakýkoliv nápad na úpravu. Střecha je přes cely dům včetně terasy.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od skocak:

Dobry den, chtěl bych vás požádat o názor na umís…
@skocak Za mne je terasa na západ zkrátka fajn. A co se týče přesahů, tak myslím, že jsou dostatečné ale zároveň ty venkovní žaluzie snad již zbytečné (záleží na dalších lokalitních podmnkách jako je sklonitost terénu, stínění stavbami, překážkami, okolní zeleň apod.). Velikost, hlavně teda šířka oken v těch pokojích by mohla být větší než těch 120cm. Chápu, že je to poslední móda, ale kuchyňský ostrůvek jenom s varnou deskou je velmi ale VELMI nepraktické🙃
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od panlorenc:

@skocak Za mne je terasa na západ zkrátka fajn. …
@panlorenc Moc děkuji za komentář. U přesahu mi jde hlavně o to, aby bylo v obýváku a kuchyni dostatek světla a nepřicházeli jsme zbytecne o teplo ze slunce, které by šlo okny.
Odpovědět
Profilova fotka
Ta kuchyň a jídelna budou přes den dost tmavé si myslím, když je tam tak velký přesah. Kolem toho stolu ze strany okna taky není moc místa - je to dost stísněné. Osobně bych celou tu kuchyň protáhl přes tu terasu na šíři zbytku domu, vstupní dveře do zádveří namísto okna. Kuchyň do L, možná U a stůl zhruba tam, kde je teď ostrůvek.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Ta kuchyň a jídelna budou přes den dost tmavé si …
@pyramis Dekuju za komentář. Z toho světla máme právě strach. Nápad s posunutím kuchyně jsme zvažovali, ale líbil se nám krytý vstup a celkově ta terasa do L. S tím světlem to je naše jediná a velká obava.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od skocak:

@pyramis Dekuju za komentář. Z toho světla máme …
@skocak Máte celý presklený roh na západ, tam by som sa nedostatku svetla fakt neobával ani s takýmto presahom. Na západe je slnko už nízko, naopak Vás časť roku bude otravovať a svietiť Vám na gauči do očí. Varnú dosku by som ale rozhodne dal k obvodovej stene a k tomu čo najkratšou cestou trubku od digestora von.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@skocak Máte celý presklený roh na západ, tam by …
@roman_ Moc děkuji za komentář. Doufáme, že se tam tím rohem slunce opravdu dostatečně dostane. Proti nízkému světlu máme poté žaluzie, které můžeme kdykoliv zatáhnout. Co se týče varné desky, už jsme se rozhodli ji přemístit ke stěně a ostrůvek bude volný pro nějakou práci a na odkládání.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?